Google Adsense Reklam Yerleşimi Nasıl Yapılmalıdır?

Share:
reklam-kazancı-nasıl-artırılır

Adsense reklam yerleşimi kazancı etkiler mi? Google adsense kazancım neden yükselmiyor? Blog sayfamda kaç tane reklam göstermeliyim? Reklam kodları için en uygun yerler gibi sorulara cevaplar vermeye çalıştım.
  Blog yazarak keyif almak güzel bir duygudur ama aynı zamanda para kazanmakta güzel olurdu. Adsense ile iyi bir başlangıç yaptığınızda ümitlenirsiniz ve reklamların ne kadar tıklanacağını merak edersiniz. Reklam yerleşimini doğru yapmadığınızda kazancınız beklediğiniz gibi olmaz. Nerede yanlış yapıyorum acaba diye düşünür sonra tekrar başa dönersiniz. Hem güvenilir hem de en çok tercih edilen bir sistem olması nedeniyle Google adsense sahibi olmak bir kalite belirtisi olmaya başlamıştır. Bu kaliteli sistemde kazancımızı nasıl artırabiliriz ve hangi reklamları nereye eklersek doğru yapmış oluruz bundan bahsetmeye çalışacağım.

  Öncelikle blog yazarı olarak hedefimiz her zaman mükemmel ve kalıcı bilgiler sunmak olmalıdır. Bunun reklamla alakası şöyle; Blog sayfanızın trafiği ve tık sayısı fazla değildir belki ama ziyaretçi yazınızı beğendiğinde size para kazandırmak isteyecektir. Böylece bu özel yazınız sayesinde ekstra bir gelir elde edeceksiniz. Peki iyi bir reklam yerleşimi nasıl olmalıdır?

1) Header (Üst Kısım)

  Bu alan blog sayfanızın en üstünü simgelediği için ziyaretçilerin ilk dikkatini çekeceği yerdir. Bu alana ekleyeceğiniz 728x90 ve 468x60 formatlarında reklamlar kazancınızı artırabilir. Burada seo gözüyle bakarsak sayfanın hemen başında reklam göstermek ve odağı reklama vermek sakıncalı olabilir. Bu nedenle bu tercihi size bırakıyorum.

2) Sidebar (Sağ ve Sol Sütunlar)

  Sidebar reklam eklemek için en ideal yerlerden biridir. Bu alana 300x250, 336x280, 300x600, 160x600 gibi boyutlarda reklamlar gösterebilirsiniz. Tavsiyem şöyle olur; eğer sidebar alanında en üstte reklam varsa blog kayıtlarının hemen üstünde reklam koymayın. Tam tersi blog kayıtlarının hemen üstünde reklam varsa sidebar alanında reklamı en üste eklemeyin. Para kazanmak için ve bunu devamlı hale getirmek için seo kurallarına ihtiyaç olduğunu unutmayın. Blogunuzdaki düzen ve yerleşim sizi farklı kılacak ve beklediğinizden daha çok gelir elde edeceksiniz. Eklemeyi düşündüğünüz reklamların renkleri ile oynayarak blog sayfanıza uygun renk birleşiminden faydalanabilirsiniz. Böylece reklam gösterirken bile blogunuzla bütünlük sağlamış olursunuz.

ÖNEMLİ: Eğer para kazanmak istiyorsanız blog sayfanızın en altına reklam koymayı düşünmeyin. Ayrıca ana sayfada yayınlanan içerik sayısından fazla reklam eklemeyin. Seçtiğiniz bölgelere toplam 3 reklam eklemeniz hem yeterli hem de kârlı olur. Ayrıca reklam formatlarını seçerken genelde büyük olanlarını seçmekte fayda olacağını düşünüyorum. Her reklam yerleşiminin bir kaç seçeneği var siz büyük ve blog sayfanıza uygun olanı seçin. Mobil ziyaretçiler için reklamların nasıl göründüğüne dikkat edin ve gerekirse duyarlı reklam modelini kullanın.

3) Yazı İçinde Reklam

  Hazırladığınız içeriğin üstünde, altında, ortasında, sağında veya solunda reklam yerleştirebilirsiniz. Google adsense reklamlarını yazı içine yerleştirme yazımı okuyabilirsiniz. Bu model ile gösterim başına kazancınız daha fazla oluyor ama ben ziyaretçileri yazıdan uzaklaştırmasın diye eklemiyorum. Yazı içine reklam eklemeye karar verdiyseniz 300x250 veya 336x280 formatlarını tercih etmenizi öneririm. Her yere reklam ekleyebilirsiniz ama yazı içinde en uygun yerin paylaş butonlarının üstünde yazının bitiminde gösterilmesi sizi iyi niyetli ve paralı yapar.

Adsense Reklam Yerleşimi Nasıl Olmalıdır?

  Her blog sayfasının bir hikayesi ve tecrübesi olur. Bu nedenle nereye reklam ekleyeceğinizi kendiniz bilmelisiniz. Önceliğinizi ziyaretçilere ve yazılara verdiğiniz zaman reklamların nerelere ekleneceği sınırlanmış oluyor zaten. Örnek olması amacıyla bana göre en uygun reklam yerleri aşağıdaki resimdeki gibidir.
reklam-nereye-eklenmelidir 
  En iyi reklam yerleşimi nasıl olur sorusuna cevap yazıyı ön plana çıkaran reklam diyebiliriz. Blog sayfanıza ziyaret gerçekleştiğinde okuyucu yazıya odaklanmalı ve reklam sadece çevresinde bir eklenti gibi kalmalıdır. Her yerden reklam çıkan sitelerden nasıl uzaklaştığınızı hatırlıyorsunuzdur. Gerçek bir takipçi kazanmak ve geliri sabitlemek istiyorsanız önce ziyaretçilere istediklerini vermeli ve buna engel teşkil eden faktörleri minimize etmelisiniz. Reklam kodlarının dağıtımını doğru yerlere yaparak eklediğiniz reklam sayısına dikkat edin.

Not: Reklam ekleyerek hemen para kazanamayacağınızı öğrenmişsinizdir. Blog yazmak bütün halde düşünüldüğünde istatistikleri hep zirvede tutmak zordur. Yapacağınız küçük bir değişiklik bile dizinleri etkileyebilir ve trafiği düşürebilir. Blog hayatınıza başlarken iyi araştırmalar yapmalı ve düzen kurmalısınız. Devam eden süreçte sadece yazılara odaklandığınızda ve bazı kurallara uyduğunuzda trafiğiniz istikrarlı bir şekilde artacak ve adsense reklam geliri elde edebileceksiniz. Artan trafiğiniz size başka gelirler de getirecektir. Yazılarınızın içinde link satın almak isteyenler veya veya tanıtım yazısı yapmak isteyenler olacaktır.

Fikir Olabilecek Reklam Yerleşim Örnekleri
çeşitli-reklem-formatları


✔ Bu içeriği beğendiyseniz lütfen paylaşın ⤵

14 yorum:

  1. Ben de yeni adsense aldım. Bakalim nasıl olacak. Para kazanmak ziyade biraz da insan seviniyor reklam almaya uygun göründüm diye işin açıkçası.bu arada müsait bir zamanınızda benim sitemdeki reklamlara bakar mısınız dogru mu yerleştirmisim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayırlı olsun umarım bol kazanç elde edersiniz. Reklamlarınız gayet uygun yerlerde görünüyor. Yazı içinde en alta veya en üste de ekleyebilirsiniz. İyi çalışmalar

      Sil
  2. Adsenseden iyi para kazanan blog var mıdır gerçekten merak ediyorum. Çünkü kendini kanitlayan bir kaç blogun ikili anlaşmalarla reklam aldığını gördüm.

    Yazınızda çok doğru tespitler var ancak adsensenin bloglara hak ettiğini vermediğini düşünüyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adsense kullanacaksak bunu en verimli şekilde kullanmalıyız diye yazdım bu yazıyı. Bunun dışında adsense çok kazandırıyor mu? Hayır. Sayfa gösterimi ve tıklama için çok sayıda ziyaretçi gerekiyor. İyi para kazanan bloglar ya çok eskiler ya da reklam için iyi para harcamışlardır.

      Sil
    2. Aynen öyle... Önce reklam verip hit çekeceksin sonra adsenseden kazanacaksın...

      Sil
  3. Adsense fazla gözde büyütmemek lazım diye düşünüyorum. öncesinde insan çok istiyor ama sonrasında gerçeği fark ettiğinizde fazla istek kalmıyor. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adsense kabul edilmek sadece mutlu ediyor ama para kazanma konusunda epey cimri. Eskiden sadece bir yazı ile bile kotayı doldurmak zor olmuyordu. Şimdi işler hiç kolay değil para için adsense beklenmez. Blog yazmaya devam:)

      Sil
  4. Teşekkürler detaylı anlatımınız için. Muhakkak yararlanacağım...

    YanıtlaSil
  5. Blog işi gerçekten emek isteyen bir iş.Umarım bu kadar emeğimizin karşılığını da bir gün alırız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet fazlasıyla zahmete giriyoruz ama bazen paradan daha önemli şeyler kazandığımızı düşünüyorum. Gerçek arkadaşlıklar olmasa da her zaman birbirine destek yazarlarız.

      Sil
  6. Henüz adsense alamadım ne zaman alacağım acaba 😔 sonrasında yazdıklarınıza dikkat edeceğim teşekkür ederim

    YanıtlaSil

YORUM YAPARAK KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına özen gösterin.
2) Yazım ve dil bilgisi kurallarına mümkün olduğunca dikkat edin.
3) Kullandığınız üslubun sizi yansıttığını unutmayın.
4) Yorum yaparken link eklemeyin.

Seo Teknikleri ve Blog ipuçlarını alarak daha fazla ziyaretçi ve en yüksek verimi hedefleyin.