Google Adsense Başvuru Şartları İçin İpuçları

Share:
adsense-başvuru-için-ipuçları

Blog yazarak para kazanmanın güvenli yolu google adsense, Adsense başvurusu için şartlar nelerdir? Adsense başvurusunun kabul edilmesi için ipuçları
  Google adsense her blog yazarının ve web site sahibinin duyduğu ve yararlanmak istediği reklam servisidir. Google güvencesinde olduğu için güvenilir ve garantili bir yöntem olarak görülür. Bu nedenle de başvuru aşamasında uygulanan kriterlere uyum sağlamak gerekir. İlk başvurusunda reddedilen ve blog hayatında olumsuz kararlar alan çok sayıda yazar var. Aslında doğru zamanda başvuru yapıldığında ve içeriklerin kalitesine özen gösterildiğinde olumlu sonuç almak mümkündür. Sizde reklam çeşitliliği fazla olan bu popüler servisten para kazanmak istiyorsanız vereceğim ipuçlarından faydalanabilirsiniz. Çünkü reklam politikalarına uymayan hiçbir site ve bloglar ilk başvurusunda hemen kabul edilmeyebilir.

Google Adsense Başvurusu İpuçları

1)  Ücretsiz alan adı uzantıları başvuru sırasında .com, .net gibi ücretli alan adlarına karşı daha az şanslıdır. Benim gibi blogspot uzantılı olup adsense kullanan çok sayıda blog olmasına rağmen ücretli alan adları başvuru aşamasında daha etkilidir.

2)  Ücretsiz alan adı uzantısı kullanıp kabul edilen blogların asıl başarıları uzun ve özgün yazılarıdır. Sadece kelime sayısı fazla olduğu için değil, imla kurallarına ve okuyucu memnuniyetine de bağlıdır. Yazılarınız yorum alıyor ve çok tıklanıyorsa başvuru aşamasında önemli bir kriteri yerine getirmiş olursunuz.

3)  Blog sayfanız için gerekli optimizasyonlar yapılmış ve gereksiz eklentilerden arındırılmış ise açılış hızı artacaktır. Böyle olunca da hem seo açısından iyi bir iş yapmış olacaksınız hem de Google adsense şartlarından bir tanesini yerine getirmiş olacaksınız. Sayfanız hızlı açıldığında ziyaretçi kaybı yaşamadığınızdan adsense açısından olumlu geri dönüş alacağınızı düşünüyorum.

4)  İçerikleriniz kendi kaleminizden çıkmış olmalıdır. Kopyala-yapıştır içerikler hem sıralamada hemde adsense gibi reklam şirketlerinde bir karşılık bulmaz. Konuları kendi tarzınıza göre yorumlamanız çok önemlidir. Siz özgün ve seo'ya uyumlu yazılar yazdıkça başvuru sırasında eliniz daha güçlü olur.

5)  İçeriklerinizde sağladığınız özgünlüğü blog sayfanızın kendisinde de uygulamalısınız. Tasarımınız ne kadar sade ve ilgi çekerse o kadar akılda kalıcı olursunuz. Siz ziyaretçileri kazandıkça aslında Google adsense kapısını daha çok aralıyorsunuz demektir. Bu nedenle içerikleriniz kadar sayfanızın vitrinine de özen göstermelisiniz.

6)  Blog sayfası açtığınızda genel konulara değinmek yerine asıl üzerinde duracağınız kategoriler belirleyin. Bildiğiniz ve ilgilendiğiniz kategorilere yoğunlaşırsanız ziyaretçiler üzerinde etkiniz artar ve arama motorları sizi daha doğru konumlandırır. Google adsense başvurusunda bulunurken seçtiğiniz kategoride genel etiketler altında yazılarınızı toplayın.

7)  Backlink aldığınız ve verdiğiniz sitelerin kalitesi çok önemlidir. Hangi siteye referans olduğunuzu bilmezseniz istemeden sayfanıza zarar verebilirsiniz. Seo konusunda dikkat ettiğiniz backlinkler aslında Google ve servisleri içinde önemli şartlardandır. Sayfanızın kalitesine işaret eden linkler için özen göstermeyi ihmal etmeyin.

8)  Google adsense başvurunuzun kabul edilmesi için bir tavsiyem de oluşturduğunuz gizlilik politikası, kullanım şartları, iletişim gibi sayfalar oluşturmanızdır. Sizin ne kadar ciddi olduğunuzu ve profesyonel manada ilgilendiğinizi gösterir. Siz bu tür sayfalar ekledikçe başvurunuzun olumlu sonuçlanması için doğru adım atmış olacaksınız.

9)  Adsense reklam kuralları En önemli kriterdir ve uyum sağlanmadığında kabul edilmeniz imkansızdır. Eğer içerikleriniz illegal ve telif hakkı içeriyorsa başvurunuz onaylanmayacaktır. Kumar, bahis, +18 içeriklerin yasak olduğunu ve başvurunuzun reddedileceğini bilmenizde fayda var.

10)  Google adsense için başvurduğunuzda sonucu beklemeden diğer reklam firmalarına ait reklam kodlarını sayfanıza eklemeyin. Eğer tamamen ümidinizi keserseniz veya adsense kullanmak istemezseniz o zaman diğer firmalara yönelebilirsiniz.
11)  Son olarak söyleyeceğim şey ne zaman başvurulacağı'dır. Blog sayfanızı açtığınızda düzenli olarak içerik eklemeye başladınız. İlk 6 ay geçtikten sonra ilk başvurunuzu yapmanızı tavsiye ederim. Olumlu veya olumsuz şekilde sonuçlanması zaman açısından değişkenlik gösterebilir. Başvurunuz onaylanmazsa eksiklerinizi gözden geçirmeyi unutmayın.

  Google adsense önemli gelir kaynaklarından biri olmakla beraber tek kazanç kapısı değildir. Adsense onayı almayan bir site bir çok yolla para kazanabilir. Önemli olan sayfanıza gösterdiğiniz özen ve içeriklerinizin kalitesidir. Hiç beklemediğiniz anda içeriğinizin altına kendi belirlediğiniz fiyatta reklam alabilirsiniz. Ziyaretçileriniz çoğaldığında ve domain yaşınız ilerlediğinde belirlediğiniz alanlara ekleyeceğiniz reklam kodları ile para kazanabilirsiniz. Google adsense çok güvenilir ve garantili olsa da aslında para kazanmak için zor bir yöntemdir. İlk başlarda ziyaretçileriniz yeterli sayıda olmadığından beklediğiniz tıklamaları almayabilirsiniz. Günde 1000 kişi ziyaretçiniz olsa tahminen ayda 15-20 tl gibi bir para kazanabilirsiniz. Bu nedenle tek yöntem olmadığını unutmayın. Adsense başvurusu için Seo ve Google kriterlerine uyum sağlamanız size başka türlü faydalar da sağlayacaktır.

  Sizinde başvuru aşamasında özellikle uyguladığınız yöntemler varsa yorum yaparak yazıyı güçlendirebilirsiniz. Böylece aklında soru işareti olan kişilere daha fazla yardımcı olmuş oluruz.

✔ Bu içeriği beğendiyseniz lütfen paylaşın ⤵

Hiç yorum yok

YORUM YAPARAK KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına özen gösterin.
2) Yazım ve dil bilgisi kurallarına mümkün olduğunca dikkat edin.
3) Kullandığınız üslubun sizi yansıttığını unutmayın.
4) Yorum yaparken link eklemeyin.

Seo Teknikleri ve Blog ipuçlarını alarak daha fazla ziyaretçi ve en yüksek verimi hedefleyin.