Telif Hakkı Olmadan Kullanacağınız 4 Fotoğraf Sitesi

Share:
telifsiz-görseller-paylaşan-siteler

ücretsiz ve telifsiz görseller barındıran siteler, binlerce telif hakkı olmayan fotoğraflar, 
  Telif hakkı; bir yazın, bilim ya da sanat yapıtını yaratan kişinin, bu yapıtla ilgili haklarının tümüdür. Bu nedenle telif haklarını ihlal etmeden kullanmaya özen gösterilmelidir. İnternet dünyasında vaktini daha çok yazmakla geçiren blog yazarlarının görsellere her zaman ihtiyacı olmuştur. İçeriklerin görsel zenginlik katılmadan arzulanan başarıyı yakalaması zordur. Özen gösterdiğimiz fotoğraf konusunda daha dikkatli davranmamız gerekiyor. Telif hakkı olmadan yayına alabileceğimiz fotoğraflar bulmamız gerekiyor. Kolaya kaçarak hazır resimleri kopyala yapıştır yapmak hem yazınızın imajını zedeler hem de arama motorları tarafından olumlu karşılanmaz.

  Sıralayacağım sitelerden ücretsiz ve telif sorunu olmadan fotoğraf kullanabilirsiniz. Özellikle içerik üreten fabrikalar haline gelen bloglar için büyük kolaylık sağlayacak olan siteleri paylaşmak istiyorum.

1) Kaboompics
telif-hakkı-olmadan-fotoğraf-paylaşma

  Kaboompics fotoğraf sitesinde binlerce kaliteli fotoğraf bulmanız mümkün. Site farklı bir yöntemle çalışıyor. Siteye giriş yapıp fotoğrafları aramak istediğinizde renklerden oluşan bir palet göreceksiniz. Burada seçtiğiniz renge göre uygun fotoğraflar listelenecek. Ayrıca Horizontal ve vertical seçenekleriyle fotoğrafları dikey veya yatay boyutlarda aratabiliyorsunuz.

2) Pixabay
ücretsiz-kullanıma-açık-görseller

  Pixabay bünyesinde 1 milyonu aşkın fotoğraf bulunduruyor. En önemli farklılığı fotoğrafların yanında videolar da bulmanızı sağlıyor. Ayrıca görseller CCO lisansına sahip olduğu için kullanımı serbesttir. İsterseniz Android ve İOS üzerinden uygulamasını indirip, kullanabilirsiniz. Hem ücretsiz hem de bol seçenekli Türkçe dil destekli harika bir fotoğraf sitesidir.

3) Negative Space
telif-haklarına-uygun-fotoğraflar

  Negative Space fotoğraf sitesi de diğerleri gibi kaliteli bir arşive sahip. Bütün görseller telif hakkı kapsamında korunuyor ve pazarlanması haricinde ücretsiz olarak kullanıma açıktır. Görseller arasında sponsor etiketiyle reklam barındırdığını bilmenizi isterim. Bunun dışında aradığınız her konuda fotoğraf bulabileceğiniz güzel bir site.

4) Unsplash
telifsiz-fotoğraf-barındıran-siteler

  Unsplash sitesi kullanışlı fotoğraf arama bölümü ve etiketleriyle kolaylık sağlıyor. Ayrıca farklı olarak fotoğraflarını beğendiğiniz fotoğrafçıları da takip edebiliyorsunuz. Kullanımı ücretsiz 200.000'den fazla fotoğraf sizlerin beğenisini bekliyor.

22 yorum:

  1. Pixabay benim favorilerim arasında. Hatta amatör olarak çektiğim fotoğraflarımı da ekliyorum o siteye. https://pixabay.com/tr/users/Nachnuch-6103201/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende beğendim bu siteyi..Güzel fotoğraflarınız varmış. teşekkürler

      Sil
  2. Genelde pixabayı kullanıyorum. Gayet güzel :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diğer 3 siteyi de beğeneceksinizdir..Teşekkürler yorum için

      Sil
  3. Ne güzel bir bilgi paylaşmıssınız.Fotograf konusunda zorlanıyordum.
    Emeğinize sağlık

    YanıtlaSil
  4. Sanırım en yaygın olarak kullanılan site pixabay. Şöyle bir soru sormadan edemeyeceğim. Benim blogum itibarıyla kullandığım fotoğraflar genelde filmlerin tanıtım amacıyla yayınladıkları görseller. Bunlarda telif sorunu olur mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Google görsellerde aratılan görseller genelde telif hakkı vardır.

      Sil
  5. Sanırım bu en çok Youtube için video üretenlerin ve Blogger olanların temel sorunu. Bu siteler bizim için nimet yemin ederim, teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  6. bu konuda çok cahilmişim. Genelde yazdığım bazı yazılar ile ilgili görselleri pinterestten googledan falan buluyorum :) kaldırmam gerekir mi o görselleri ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değiştirmek işine yarar..optimize edilmiş seo uyumlu görseller ekleyin

      Sil
  7. Bilgilendirme için çok teşekkürler.Ben genelde bloğumda kendi çektiğim fotoğrafları kullanıyorum ama bazen böyle bir fotoğraf sitesi de gerekiyordu,öğrendiğim iyi oldu..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kendi çektiğiniz fotoğraflar ya da ücretsiz sitelerde kendi görsellerinizi oluşturmak daha faydalı olur. Bir kaç alternatif sunmak istedim.

      Sil
  8. Pixabay ve Unsplash severek kullandığım siteler, faydalı bir paylaşım olmuş. :)

    YanıtlaSil
  9. Ben kendi fotoğraflarımı kullanıyorum :) Ama faydalı siteler paylaşmışsınız . Olur da ihtiyaç duyarsam göz atabilirim . Teşekkürler . İyi geceler ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kendi fotoğraflarınızı kullanmak avantajlıdır. İhtiyaç duyarsanız bir kaç seçeneğiniz var artık. İyi bloglar.

      Sil
  10. Telif hakkı olmayan fotoğraflarla ilgili paylaşım için teşekkür ediyorum. Yazılarda görsele her zaman ihtiyaç duyuluyor.
    En sonda yer alan unsplash'ı karıştırdım biraz. Sade güzel bir site yapmışlar. Hoşuma gitti...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet görsel konusunda zorluklar yaşanıyor. Bu siteler işimizi görür sanırım. Teşekkürler yorum için. Bu arada blog ajandasına kaydınızı bekliyorum.

      Sil
  11. Hepsini kaydettim mutlaka kullanıcam Googleden gidip araştırmam artık :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende genelde bu sitelerden hallediyorum işimi ya da kendim düzenliyorum.

      Sil

YORUM YAPARAK KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına özen gösterin.
2) Yazım ve dil bilgisi kurallarına mümkün olduğunca dikkat edin.
3) Kullandığınız üslubun sizi yansıttığını unutmayın.
4) Yorum yaparken link eklemeyin.

Seo Teknikleri ve Blog ipuçlarını alarak daha fazla ziyaretçi ve en yüksek verimi hedefleyin.