Sosyal Ağların Sıralama Üzerindeki Etkisi

Share:
Sosyal-ağlar-seo-için-gerekli-midir
Sosyal Ağların Seo'ya Etkisi
Sosyal ağlar nasıl kullanılmalı? Sosyal ağlar arama motorları için ne kadar önemlidir? Sosyal ağlar Seo için etkili bir yöntem midir? Site trafiğini artırmak için çok sayıda sosyal ağ kullanmak mı gerekir?
  Bu ve benzeri sorulara cevaplar ararken sadece gerçekleri aramak gerekir. Sosyal ağlar popüler oldukça ve herkes tarafından kullanılmaya başlandıkça bir çok kriter için belirleyici rol oynamaya başlamıştır.

Peki Seo açısından durum nasıldır? Seo (Arama motoru optimizasyonu) bazı teknik yöntemler ile sıralamadaki konumuzu belirlemeye ve kalıcı yer edinmeye çalışılan bir dizi operasyondur. Sosyal ağlar önceleri arkadaş bulmak içindi, zaman içinde ruh halimizi yansıtmaya ve kişisel hayatımızdan kareler paylaşmaya başladığımız bir mecra haline geldi. Ulaştığı seviye sayesinde artık kurumsal anlamda reklamların yapıldığı ve bir çok şirket tarafından olmazsa olmaz haline geldi. İletişim amaçlı başlayan ve kimisi için iş haline gelen sosyal ağlar arama motorları için pozitif aktörlerdir.

  Seo konusunda bilinçli adımlar atıldığında ve sosyal ağlar ile beslendiğinde daha fazla etkilidir. Seo'dan yoksun  sosyal ağlar ile iyi bir Seo çalışmasından geçmiş bir sitenin sosyal ağlar üzerinden aldığı geri dönüşler farklıdır. Seo konusunda gerekli adımları atmış siteler trafiklerini geliştirdikleri için her alanda alacakları geri dönüşler daha fazla olur. Daha fazla kitleye ulaşmak için olmazsa olmaz seo kurallarını yerine getirmiş olmalısınız ve sabırlı olmalısınız. Çünkü iş sadece teknik değil aynı zamanda emek vermek ve kaliteli içerikler üreterek sabırlı olmayı öğrenmektir.

  Sosyal ağlar sıralamaya nasıl yardımcı olur? Yazılarınızı sosyal ağlarınızda paylaşmaya devam ettikçe yeni takipçiler kazanır ve trafiğinizi artırmaya yardımcı olabilirsiniz. Burada önemli olan sosyal sayfanızın güncel kalmasıdır ve beklentileri karşılamasıdır. Seo'nun katkısı nedir? Seo yapmaya başladığınızda kapak fotoğrafınızdan paylaşımlarınızın görünümüne kadar nelere dikkat edeceğinizi, hangi bilgileri ekleyeceğinizi öğreniyorsunuz ve böylece sosyal ağınızı doğru kullanmaya başlıyorsunuz. Sizi daha profesyonel olmaya yöneltir ve strateji üretmenize yardımcı olur. Her doğru adım da sizi sıralamada yükseltmeye yardımcı olur.

  Google gibi arama motorlarında sosyal ağların varlığı veya büyüklüğü sırlamayı etkiler mi? Arama motorları için doğrudan bir sıralama kriteri olmasa da sosyal ağlar önemli ve kullanılması gereken trafik kaynaklarıdır. Bu trafiği olumlu yönde etkilemek için ise faydalı içerikler üretmek ve mümkün olduğunca güncel kalmak önemlidir. Popüler ve bilindik bir site olmak istiyorsak önce seo uygulamasını doğru yapmak gerekir daha sonra bu çabamızı destekleyecek yerli yerinde makaleler hazırlamalıyız. Ayrıca beklemeye tahammülünüz yoksa para harcamanız gerekir ama sabrederseniz zamanla gelen yükselişe şahit olabilirsiniz. Bana kalırsa emek vererek ve gelişmesini her gün gözlemleyerek bir şeye sahip olmak daha değerlidir. Zaten iş dönüp dolaşıyor trafiğe bağlanıyor. Bu nedenle belirli sayıda ziyaretçiniz yoksa büyük adımlar beklemeyin.

Bütün sosyal ağlar kullanılmalı mı yoksa seçtiğimiz sosyal ağları mı yükseltmeliyiz? Bu konuda herkesin ayrı bir fikri olabilir. Benim fikrim kendinizi anlatabileceğiniz ve kullanmaktan fayda göreceğiniz sosyal ağlara yoğunlaşmalısınız. Bütün sosyal ağları kullanmaya çalışmak hem sizi verimsiz kılar hem de hepsinde aynı başarıyı yakalamanız neredeyse imkansız. Ben sadece Facebook, Google plus ve Twitter kullanıyorum. Blog yazarı olmaya başladığınızda yoğunlaşmanız gereken ilk sosyal ağ facebook olmalıdır. Çünkü oluşturacağınız sayfa ve paylaşabileceğiniz içerik çeşitliliği ile kullanılmaya değerdir. Bir diğer sebebi de kullanıcı sayısı çok fazladır ve muhtemel hedef kitleniz daha fazladır. Google Plus özellikle blog yazarları tarafından kullanılan ve keşif amaçlı olarakta değerlendirilen önemli bir ağdır. İlk sıraları arzuladığımız google servisidir ve bana göre mutlaka kullanılmalıdır. Trafik için olumlu etkilerini gördüğüm için söylüyorum. Twitter aslında pek kullanmadığım bir ağ toplasanız 10 tane tweet atmamışımdır. Facebook sayfamı buraya bağlayarak paylaştığım her şeyi bu sayfada da gösteriyorum.

ne-nerede-nezaman-kim-neden-soruları

  Bilmediğiniz ve sevmediğiniz sosyal ağlarda hesaplar açarak fayda sağlayacağınızı beklemeyin. Trafik sağlaması için kullandığınız ağın belli bir kitlesi ve paylaşımlarınıza karşı reaksiyon göstermesi gerekir. Önceliğimiz ve zaman harcamamız gerek yer blog kayıt alanıdır. İçinize sininceye kadar ve hedeflediğiniz amaca hizmet edinceye kadar içeriklerinizi hazırlayın ve insanlarla buluşturun. Sosyal ağ kısmı sadece bu güzel yazıyı daha çok insan okusun diye var. Biz blog yazarları uzun makaleler hazırladıkça makbul olurken sosyal ağlar tam tersine kısa spot başlıklar ve merak uyandıran videolar üzerinden ilerliyor. Bu nedenle bile bizim istediğimiz seviyede bir karşılık beklememek lazım. Biz yazılarımıza odaklanalım ve arta kalan zamanlarımızda ilgilendiğimiz 1-2 sosyal medya hesabı kullanalım.

  Popülerliği kafaya taktıysanız ve en kısa zamanda duyulmak istiyorum diyorsanız yapacağınız tek şey para harcamaktır. Reklam yaparak daha hızlı ve etkili trafik sağlarsınız. İşinizi garantiye almak için en kuvvetli yol budur. Tabi her reklam kalıcı takipçiler kazandırmaz ve bir kısmı beklediğini bulamadığında takibi bırakır. Bu nedenle kalıcı trafik istiyorsanız daha çok backlink sağlamalısınız. Kullanacağınız eklentiler ile aboneler kazanır ve takipçiler elde edersiniz. Bu yollarla kazandığınız kişiler kalıcı olurken sadece reklama güvenerek aldığınız trafikler bazen bir adım öteye gitmeyebilir. Reklam vereceğiniz zaman hedef kitlenizi doğru seçmeli ve sunduğunuz bilgilerin tatmin edici olduğundan emin olmalısınız. Bu uğurda geçireceğiniz yıllarınız yoksa ve her şartta yerine getireceğiniz disiplinden uzaksanız başarı için kendinizi kandırmış olursunuz. Her şey birbirini desteklediğinde ve bütün olarak hareket edildiğinde başarılı olur.

  Fikirlerim bu yöndeydi. Yazılarımı takip etmek için abone olabilirsiniz ayrıca yorum yaparak sizinde bu konudaki fikirlerinizi alabilirim. Olaya her yönden bakmak hoşuma gittiği için belki kaçırdığım bir nokta vardır. Sosyal medya nasıl kullanılmalıdır? yazımı okuyarak daha teknik detayları inceleyebilirsiniz.

✔ Bu içeriği beğendiyseniz lütfen paylaşın ⤵

12 yorum:

  1. Faydalı bir yazı olmuş. Emeğinize sağlık..

    YanıtlaSil
  2. Bende tam bu konuda çalışmalarıma başlayacaktım. Facebook açarsam hedef kitlemi nasıl oluşturacağımı bilemiyorum. Şimdilik twitter açmak daha mantıklı geldi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Twitter pek sevmediğim için kullanmıyorum ama facebook sayfası açmak daha mantıklı gibi. Sayfanızı blog içeriğinize göre ayarlayıp, güncel tutarsanız yeterli olur. 5tl veya 10 tl gibi paralarla reklam yaparak kitleye kendinizi duyurabilirsiniz.

      Sil
  3. Çok güzel bir blogger. Hepfikirtv.blogspot.com adresine sizi de beklerim. Sizi takibe aldım:)

    YanıtlaSil
  4. Facebook, Twitter ve Google Plus aktif olarak kullanıyorum. Bloğu tanıtmak için iyi oluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ağların blog sayfalarımıza katkıları inkar edilemez. Takipçileri artırabilirsek daha fazla geri dönüşler alabiliriz. Teşekkürler yorum için

      Sil
  5. blogumuzun sıralaması mı yani. örneğin, insta, face, twit gibi şeyler, bloga faydalı olmuyor. blogumuzun türkiye ve dünya sıralaması filan bize pek faydalı olmuyor zaten. kurumsal olsak belki önemli olurdu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kullandığımız sosyal ağlarda yazılar paylaşmak yeni ziyaretçiler kazandırır. Ayrıca blog sayfasına ait bir sayfa oluşturmak backlink kazandırır. Kurumsal olmasakta reklam alan bizler için istatistikler önemli. Sen reklam almıyordun galiba senin için geçerli değil:)

      Sil
  6. Anladığım kadarıyla trafik konusunda sosyal ağlar oldukça faydalı. Ne kadar trafik alırsak da Google amca bizi o kadar çok sever. Doğru mudur ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle..Başarılı olmak istiyorsak sosyal ağları yok sayamayız.

      Sil

YORUM YAPARAK KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına özen gösterin.
2) Yazım ve dil bilgisi kurallarına mümkün olduğunca dikkat edin.
3) Kullandığınız üslubun sizi yansıttığını unutmayın.
4) Yorum yaparken link eklemeyin.

Seo Teknikleri ve Blog ipuçlarını alarak daha fazla ziyaretçi ve en yüksek verimi hedefleyin.