Google ile Sorunlarınızı Aranızda Halledin

Share:
google-algoritmaları-ile-nasıl-baş-edilir
Arama motorlarına nasıl yaklaşılır?
Google arama motoru optimizasyonu için neler bilmelisiniz?
  Gelişmeye ve büyümeye devam eden internet sayesinde her anımızda bağlanmayı ihmal etmiyoruz. Bazen basit bir alışveriş için bazen de ruh halimizi en iyi yansıtan fotoğrafları yüklemek için interneti kullanıyoruz. Arama motorlarında neler neler aradığımızı herkes biliyor artık. Her sorunun cevabını bulduğunuz ve en gelişmiş arama motoru olan Google ile aranız nasıl? Özellikle ürün satışı gerçekleştiren veya araştırmalarından bahseden siteler veya bizler gibi blog tutanlar Google ile iyi geçinmenin yollarını nasıl buluyorlar? Bu soruyu sorma amacım vereceğiniz cevabın sizin başarınızla orantılı olmasıdır. Sonuçta Google duyguları olan bir insan değil çalışma mantığı olan sistemdir. Aldığı veriler doğrultusunda herkesi listesinde konumlandırarak geri dönüş olmasını sağlar. Herkese eşit şartlar sunarak devamlı kendini günceller ve algoritmalarını doğru anlayan her siteyi milyonlarca insana reklam eder!

  Her şey tam düzeldi derken bir değişiklik ile yerinizden olabiliyorsunuz. Bu nedenle Google ile sorunlarınızı çözerken arada başkaları olmasın. Sizin iyiliğinizi istemeyen biri olduğunda isteklerinizi yanlış aktarır ve sorunlar kan davasına dönebilir. Blogunuz veya siteniz sizin giriş kartınız'dır. Güzel karşılanmak istiyorsanız öncelikle dış görünüşünüze özen göstereceksiniz. Sonra konuşmalarınızla yani içeriklerinizle dikkat çekeceksiniz. Size benzeyen ve belki de aynı konuları derleyen yüzlerce yazar vardır. Google kime nasıl davranacağını nasıl tespit ediyor? Burada torpil olmadığı için göstereceğiniz gayret ve kullandığınız üslup ile dikkat çekmeye çalışırsınız. Bilmelisiniz ki Google'ın suyuna gitmek çok önemlidir. Siz nasıl yaklaşırsanız Google da size öyle yakın davranır.

Peki sorunlarımızı nasıl hallederiz?

1 ) Öncelikle uzun soluklu bir girişim olduğunuzu göstermelisiniz. Yani domain yaşınız ne kadar eskiye dayanırsa ahbaplıkta o kadar kalıcı olur. Blogunuz güncel ve kullanılabilir olduğu sürece Google'a güven verirsiniz.

2 ) Eğer ücretsiz bir servis kullanmıyorsanız mutlaka uzun süreli domain almayı unutmayın. Uzun soluklu planlar yapmak Google için çok kıymetlidir.

3 ) Blog sayfanızın veya internet sitenizin temizliği çok önemlidir. Barındırdığınız her kötü ve uygunsuz içerik eve ayakkabı ile girilmiş etkisi yaratır, azarı yersiniz.

4 ) Gizliliğe ve güvenliğe çok önem vermelisiniz ki gelen ziyaretçilerin aklında soru işareti kalmasın. Ziyaretçilerinizin sorunlarında ne kadar ketum olursanız o kadar iyidir yeter ki çözmek için çabanız ve ilginiz olsun. Güvenilir biri olduğunuzda Google da sizi takdir eder.

5 ) SSL Sertifikası olan siteler Google için her zaman bir adım önde duruyorlar. Güvenli olduklarını ispatladıkları için daha az çabalıyorlar. Google size nelerden hoşlandığını anlatmış bu nedenle bilmezden gelemezsiniz. Mutlaka güvenli olduğunuzu gösteren yolları deneyin.

6 ) Sayfanıza girildiğinde ev dağınık olmamalı. Eşyalar yerli yerinde ve titizlikle yerleştirilmiş olmalı. Eklediğiniz her eklenti bir ihtiyaca yönelik olmalı ve doğru yerde konumlandırılmalıdır. Ana sayfa kötü olduğunda diğer sayfaları hiç gezmek istemeyeceklerdir ki bu da Google gibi misafirperver bir sistem için hoş karşılanmaz.

7 ) Yazılarınızın kalitesi ve faydası olmazsa olmazdır. Bu kısım daha çok ziyaretçileri ilgilendirir ama diğer önemli tarafı nasıl kategorilediğinizdir. Google yaptığı araştırmalarda gereksiz etiketler ve alakasız kategoriler fark ederse kafası karışır ve kimseye sizi tavsiye etmez.

8 ) İçeriğinize güveniniz varsa yapılan yorumlara da saygınız olmalıdır. Her yoruma cevap vermeli ve olumsuz yorumlarda eleştiriye açık olmalısınız. Google için o yazının konuşuluyor olması önemli ise bırakın insanlar yazı hakkında fikirlerini söylesin. Google için başarının ölçütü fikirlere ne kadar şans verdiğinizle alakalıdır.

9 ) Yazdığınız eski bir yazıyı tozlu raflarda kaderine terk ederseniz en büyük tokadı yine google'dan yersiniz. Yazıyı güncellemek ve diğer yazılarınızla link vererek desteklemek popülerliğini tekrar kazandırabilir.

10 ) Google beni neden sevmiyor gibi sorular soruyorsanız önce sunduğunuz hizmetten emin olmalısınız. Başkasının taklidi olacağınıza kendinizin yıldızı olun. Belki parlarsınız belki de kayarsınız ama en azından başkalarına ışık olabilirsiniz. Google istediklerinde ve beklentilerinde çok net, sorun çıkaran her zaman ki gibi biz sabırsızlar oluyoruz. Google ile sorunlarınızı çözmek istiyorsanız önce sorunun kaynağını bulun, diğer yazarları inceleyin, yeniliklere açık olun, güncel ve takip edilen bir sayfanız olsun, sadece kalabalık eden her şeyden kurtulun, yazılarınızı ön plana alın vb. detaylar ile arama motorlarına istediklerini verecek hamleler yapın.
  Bu iş o kadar çok sabır gerektiriyor ki yapacağınız ufak bi değişiklik için haftalarca bekleyebiliyorsunuz. İlk başlangıçtan sonraki aşamalara kadar hiçbir şey için acele etmeyin. Siz acele ettikçe başarı oranı düşüyor. Bazı şartları olan Google var ve siz bu şartları kabul ederek bu dünyaya geldiniz. Burada bulunmak için ne torpile ne de ikna edilmeye ihtiyaç var. Sadece bilgi ve sunum kabiliyeti gerekli. Siz şartları yerine getirdiğiniz sürece Google size referans olmaya ve uyum sağlamaya devam eder. İlgili olarak Google da 41 Sıralama Yükseltme Kriteri ve  Blog Yazarlığında Keşke Dediğim Maceralar yazılarımı okuyarak faydalanabilirsiniz.

✔ Bu içeriği beğendiyseniz lütfen paylaşın ⤵

11 yorum:

  1. SSL sertifikası daha çok ticaret siteleri için değil mi? Yanlış biliyor olabilirim.
    Google beni seviyor mu emin değilim, araştırmam lazım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet özellikle üyelik sistemi ile çalışan ticaret siteleri için önemli. Artık bütün siteler ve bloglar güvenli olduğu sürece sıralamaya olumlu katkı sağlayacak.

      Sil
  2. Araştırılması lazım şeyler. Kendi payımıza düşeni almamız lazım. Teşekkürler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herkes kendi eksiğini düzeltmek zorunda..Kalıcı başarı için işi baştan sıkı tutmak lazım.

      Sil
  3. Güzel benzetmelerle güzel bir yazı olmuş. Emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler, beğendiğinize sevindim.

      Sil
    2. Güzel bir yazi olmus. Paylasim için tesekkürler 😊

      Sil
  4. Çok güzel anlatımlı bir yazı olmuş, elinize sağlık.. eskiyim ama aranıyor muyum bilmiyorum :)

    YanıtlaSil
  5. Oldukça keyifli bir yazı olmuş. Öğrencilerini sıkmadan ders anlatan öğretmen gibi ifadeler vardı; hoşuma gitti. "Google Amca" derim hep ben belki kıyak geçer diye :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında bu türden üslup kullanmayı seviyorum ama konular teknik olunca kullanmamaya çalışıyorum. Umarım Google burada yorum yapanlara ayrıca kıyak geçer:) O kadar övdük

      Sil

YORUM YAPARAK KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına özen gösterin.
2) Yazım ve dil bilgisi kurallarına mümkün olduğunca dikkat edin.
3) Kullandığınız üslubun sizi yansıttığını unutmayın.
4) Yorum yaparken link eklemeyin.

Seo Teknikleri ve Blog ipuçlarını alarak daha fazla ziyaretçi ve en yüksek verimi hedefleyin.