Anahtar Kelime Bulma Araçları

Share:
anahtar-kelime-planlayıcı

  Seo için yapılan çalışmaların en önemlilerinden birisi anahtar kelimelerdir. Anahtar kelime araştırması yapmak için ücretli araçlara para harcamaya gerek yok. Paylaşacağım araçların kısıtlı özellikleri bile olsa başka anahtar kelimeleri bulma ihtiyacınızı karşılayacaktır. Yazılarınızın ve sitenizin daha iyi konuma gelmesi için anahtar kelime yöntemine dikkat etmek gerekiyor. Seo için yapacağınız her doğru adım sizi daha kalıcı olacak şekilde üst sıralara taşıyacaktır. Bu yazıda amacım en iyi ve ücretsiz anahtar kelime araçlarını sunarak yazınızla alakalı nerelere yoğunlaşacağınızı göstermeye çalışmaktır.

1) Google Keyword Planner

  Seo için en bilindik ve kullanılan ücretsiz anahtar kelime aracıdır. Her ne kadar sınırlı sayıda fikir verse de bir ürün için yaklaşık 800 civarında bilgi sunuyor. En önemli özellikleri konuma dayalı araştırma yapması, dil, arama hacmi ve anahtar kelime rekabet oranını göstermesidir. Anahtar kelime verilerinizi kullanıcı olarak cihazlarınıza kaydedebilirsiniz.

https://adwords.google.com/KeywordPlanner

2) SeoStack Google Chrome Uzantısı

  Bu anahtar kelime bulma aracı tamamen ücretsiz ve Google Chrome uzantısıdır. SeoStack araştırmak istediğiniz kelime için Google, Youtube, Bing, Yahoo, Amazon, Ebay gibi seçenekler ile araştırma yapabilirsiniz. Yazacağınız kelimeyi araştırdığınızda SeoStack sizin için yeni fikirler üretir. Bu anahtar kelimeleri kullanarak yazınızı daha kuvvetli hale getirebilirsiniz. 

https://goo.gl/tMPWo5

3) Google Trend

  Google arama motorunun bir diğer anahtar kelime araştırması yapan ve popülerliğini keşfetmek için son eğilimleri toplayan ücretsiz bir araçtır. Bu araç ile henüz kimseyi hedeflemeyen düşük rekabet anahtar kelimelerini bulmanıza yardımcı olur. 

https://www.google.com/trends/

4) Ubersuggest

  Ubersuggest ücretsiz ve kullanımı basit anahtar kelime önerme aracıdır. Aradığınız bir fikir ile 400 kadar yeni fikir alabilirsiniz. Bulduğunuz anahtar kelimelerin daha geniş çaplı araştırması için çıkan sonucu tekrar araştırın. Örneğin; "Seo teknikleri" diye arama yaptığınızda sonuçlar içinden "yeni seo teknikleri" ile tekrar arama yaptığınızda daha kapsamlı sonuçları gösterecektir. 

https://ubersuggest.io/

5) HyperSuggest

  Google ve Youtube üzerinden anahtar kelime üreten ücretsiz araçtır. Bu araç sadece anahtar kelime üretmek için değil aynı zamanda diğer seçenekleri seçtiğinizde "Nasıl Yaparım" "Nedir" gibi detaylı arama ile konu hakkında daha fazla bilgiye ulaşabilirsiniz. Böylece araştırmalara yüzlerce yeni fikir eklersiniz. 

https://www.hypersuggest.com/

6) Kwfinder

  Hem ücretli hem de ücretsiz hizmet veren Kwfinder yüksek arama hacmi, düşük rekabet ile uzun kuyruk anahtar kelime keşfi için en iyi araçlardan biridir. Hangi anahtar kelimelerin optimize edilmeye değer olduğunu anlamak için istatistikler verir. 

https://kwfinder.com/

  Sizinle paylaşacağım ücretsiz ve en iyi anahtar kelime planlayıcıları bildiğim kadarıyla bu kadardı. Artık anahtar kelime araştırması yaparak yazılarınızı daha güçlü hale getirebilirsiniz. Eğer seo için kullandığınız başka anahtar kelime aracı varsa yorum yaparak yazıya destek olabilirsiniz. 

✔ Bu içeriği beğendiyseniz lütfen paylaşın ⤵

6 yorum:

  1. Nadir de olsa kullanırım bazılarını, teşekkürler paylaşım için...

    YanıtlaSil
  2. Yine biz blogcuların işine yarayacak bilgi dolu içerik. Emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Doğuş bey ben şimdi google adwords'den baktım fakat benden ücret talep ediyor. Ben şimdi bunları etiket olarak kullansam gene aynı görevi görecek mi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maksadımız oradan fikir almak..Yazı içinde hangi anahtar kelimeden faydalanmamız gerektiğini saptamaya çalışıyoruz. İçeriğinizin anahtar kelimesini belirlemek için aynı görevi görür. Para harcamanıza ve planlamanıza gerek yok. Teşekkürler yorum için

      Sil

YORUM YAPARAK KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına özen gösterin.
2) Yazım ve dil bilgisi kurallarına mümkün olduğunca dikkat edin.
3) Kullandığınız üslubun sizi yansıttığını unutmayın.
4) Yorum yaparken link eklemeyin.

Seo Teknikleri ve Blog ipuçlarını alarak daha fazla ziyaretçi ve en yüksek verimi hedefleyin.