Umutlarımız Olmasaydı Hayat Çekilmezdi

Share:

  Hayat içinde heyecanlar, acılar, sevinçler, ayrılıklar, aşklar vb. bir çok etkenle birlikte yaşanır. Hangisi eksik olsa hayat devam eder belki ama umutlar tükendiğinde, hayaller kurulmadığında yaşamak daha zordur. Ne için yaşadığınızı ve nereye varmak istediğinizi bildiğinizde hayat katlanılması gereken zorluk değil kutlanılması gereken bir doğum günü gibi olur. Umutlar tükenmez kalem gibi devamlı yazar halde olmalıdır. Kısa zamanda ve uzun zamanda arzuladığınız hayalleriniz olmalıdır. Umudunuz kumbarada para biriktirmek gibi olmalı biriktikçe beklentileriniz artmalı bence. Şu kısa ömür de hiçbir şeyin çetelesini tutmak veya düzene ayak uydurmak ile uğraşmayın. Hayat kalıba alınmış alçı değil ki herkese aynı görünsün. Siz kendi romanınızı yazacaksınız ve kendi kahramanlarınızı oynayacaksınız.

  Heyecanınızı yitirmemek için, acı bir gününüz olduğunda tekrar tutunmak için, yaşadığınız ayrılıklar sonrasında yıkılmamak için, kaybettiklerinize üzülmek yerine kazanmak istedikleriniz için küçük küçük umutlar biriktirmelisiniz. Umutlarımız olmasaydı hayat çekilmezdi çünkü devamlı geçmişe özlem olurdu. Geçmişte yaşanan güzel şeyleri düşünmekten yenilerini yaşayamaz hale gelirdik. Dedim ya hayat o kadar kısa ki bazen pişman olmaya ve keşke demeye bile fırsat olmayabilir. Kötü günleriniz olduğunda bilin ki sizden daha kötü durumda olanlar var ve sizin yerinizde olmak için nelerini vermezlerdi. Sizin olmazsa olmaz dedikleriniz, beğenmedikleriniz belki de başkalarının hayalleridir.

  Umudu olmayan insanın gelecek kaygısı olur. İçten içe bir korku ve tabiri caiz ise defansa çekilmeye başlarsınız. Halbuki hiçbir şey kalıcı değildir ve zaman içinde değişmeye mahkumdur. Bu değişim için gereken ise sıcak tuttuğunuz umutlardır. Dünyayı yaşanmaz kılan ve kötü hale getiren tükenmiş umutların boyunduruğu altına girmektir. Bu nedenle umutlarınıza güvenin ve sürprizlere açık olun.

  Umut hakkında fikirlerimi (televizyon sesinde) bu kadar dile getirebildim. Varsa eklemek istedikleriniz veya katılmadıklarınız yorum ile destek olabilirsiniz.

✔ Bu içeriği beğendiyseniz lütfen paylaşın ⤵

8 yorum:

  1. Nefes alıyorsak umut var demektir..
    Kaleminize sağlık, hepsine katılıyorum.

    YanıtlaSil
  2. Benim her zaman umutlarım, hayallerim olmuştur. Hatta çoğu zaman hayal kurarım umutlara doğru başlayan yolculuğumda. Umut, Amaç ve Hedef olmazsa insanın tutunacağı dal da zayıf olur bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umutlarımız ve hedeflerimiz her zaman olmalı..teşekkürler

      Sil
  3. Umudunu kaybetmiş insan her şeyini kaybetmiş demektir. Umutsuz olma lüksümüz yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umutlar tükenirse yaşamak sadece nefes almak olur..teşekkürler

      Sil
  4. Umut olmadan yaşamak,körü körüne yaşamak gibi olur. Anlamsız, manasız, monoton geçer günlerimiz. Yaşama sevincimizde azalır diye düşünüyorum. Selamlar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umutlarımız yeşerdikçe daha sıkı tutunuyoruz hayata..teşekkürler yorum için

      Sil

YORUM YAPARAK KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına özen gösterin.
2) Yazım ve dil bilgisi kurallarına mümkün olduğunca dikkat edin.
3) Kullandığınız üslubun sizi yansıttığını unutmayın.
4) Yorum yaparken link eklemeyin.

Seo Teknikleri ve Blog ipuçlarını alarak daha fazla ziyaretçi ve en yüksek verimi hedefleyin.