Sevginin Peşinden Gitmek İçin Ne Kadar Eminsin?

Share:
Kendinizi-kandırmayın-gerçekten-sevin
İnandığınız birini sevin

  Sevgili olmak ve birine sevgi beslemek önemli bir sorumluluktur. Bu sorumluluğu da layıkıyla yerine getirmek için beslenen sevgiden emin olunmalıdır. Bir ilişki düşünün ki tartışmaları bol, ilgisizlik almış başını gitmiş, hakaretler boyunu aşmış ama takıntı hale getirmekten veya belki de edindiği alışkanlıktan dolayı bu ilişkiyi sürdürmeye devam ediliyor. Sonunda ne olacak tabi ayrılık ve dolayısıyla kötülük. Birisini sevmek için kendinize iyi taraflarını baz almayın. Kötü taraflarını da görün ve eleştirin. Beğenmediğiniz bir huy varsa ne kadar katlanabilirim diye düşünün.

  Karşınıza, gönlünüze alacağınız kişiyi bütün olarak tanımaya çalışın. Hem aklınıza yatsın hem de kalbinize hitap etsin. Sadece dış görünüşüne veya sadece iç güzelliğine aldanmayın. Önce kendinizin ne aradığını bilin ve varsa daha önceki tecrübelerinizi değerlendirin. Olumsuz ufak bir şeyi bile görmezden gelmek ya da ilerde düzelmesini beklemek hata olacaktır. Gözlemlerimi dile getirmem gerekirse sevgili iken mutlu olan çiftler evlenince mutsuz olabiliyorlar. Nedeni bana göre sevgili döneminde yetersiz tanışma evresi. Çünkü gözler kör olduğunda, kulakta sağırlaşır. Hiçbir eleştiriyi sevgilinize yakıştırmazsınız. Halbuki size yol göstermek isteyen kişiler sevdiklerinizden biriyse mutlaka kulak verin. Onlar sizin kötülüğünüzü istemez. En azından eleştirileri dikkate alırsanız bakış açınızı değiştirir ve yaşadığınız ilişkiden daha emin olursunuz.

  İlişki yaşamaya başlarken ilerisini düşünmeli ve karşınızdaki kişinin her anını iyi analiz etmelisiniz. Kalbiniz kırılmasın ve bir ömür mutluluk istiyorsanız değişime hazır olmalısınız. Evlilik insanı ben olmaktan kurtarır ve biz olmayı öğretir, gerçek hayatın içine bırakır adeta. Daha önce karşılaşmadığınız ve kafa patlatmadığınız her şeyle karşı karşıya kalırsınız. Yuvanızın mutluluğu ve bereketi için eşinizi iyi tanıyın, asabi olmayın, yeri geldiğinde alttan almasını bilin. Her şeyden önemlisi töleranslı taraflarınızı ve olmazsa olmazlarınızı iyi bilin. Çünkü şimdi önemli değil dediğiniz şeyler ilerde mutlaka sorun edeceğiniz bir hal almaya başlar.

Gerçekten sevmek nasıl anlaşılır? Sevgi'nin tarifi kişiye göre değiştiğine göre nasıl anlaşılacağı da kişiye göre değişir bence. Bana göre gerçekten seven biri ağzı laf yapan değil doğru davranan kişidir. Tartışmalarını çözüme kavuşturmak için yapar ve kalbini kırmaktan kaçınır. Bencilliğini bir kenara bırakır ve sevdiğini önceliği haline getirir. Onun mutlu olmasını ister ve sağlamaya çalışır. Evliyken veya sevgiliyken fark etmez onu yüceltmekten gocunmaz. Bilmiyorum konu dallandı budaklandı mı ama anlatmak istediğimi anlatabilmişimdir umarım.
"İlişkide kendinizi sevdiğinize inandırmayın, inandığınız birini sevin ki kırılan kalbiniz, yıkılan yuvanız olmasın."

✔ Bu içeriği beğendiyseniz lütfen paylaşın ⤵

8 yorum:

  1. Yoruma "Birlikte Yaşlanmak" isimli yayinimi birakmak istiyorum musadenizle:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabi paylaşabilirsin yazıyı desteklemiş olursun..Teşekkürler yorum için

      Sil
  2. Ben kendini ifade edebilen, bilinçli düşünen insanların sağlıklı ilişkileri olacağını düşünüyorum. Bunların dışında kalan kısım, pasif olarak kalan taraf ne oldum, neler oldu öyle der ve hayat onun için bir anlam ifade etmek öte dursun bu insanlar sorumluluk duygusundan yoksun olarak akıllarına türlü türlü şeyler getirerek ilişkilerini mahveder

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlişkinin içinde dürüstlük, sorumluluk, emek, aşk bv. her şey olmalıdır. Eksik olan tarafları görmezden geldikçe ilerde daha büyük sorunlar açacağını düşünüyorum. Teşekkürler yorum için

      Sil
    2. Güzel bir yazı olmuş elinize sağlık

      Sil
  3. Mantığının, tam ondan yardım isteyeceğinde işinin çıktığı, aklın sükut ettiği ve alışkanlığının esiri olduğun belki az şeylerden biridir aşk. Kesin karar vermek gerçekten zordur. Karakterlerin savaşı olur bazen de, bazen bu savaşları bile özlersin. Çözümsüz bir duygudur aşk. Doğrusu ve yanlışı en zor tespit edilen bir tutku sanki. Yokluğu ölüm gibi.
    Kalemine sağlık Doğuş. Sevgilerimle oğlum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aşkın başlangıcı gibi bitişi de kramplara sokar insanı..Güzel tariflerin ve yorumun için teşekkürler ece abla..

      Sil

YORUM YAPARAK KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına özen gösterin.
2) Yazım ve dil bilgisi kurallarına mümkün olduğunca dikkat edin.
3) Kullandığınız üslubun sizi yansıttığını unutmayın.
4) Yorum yaparken link eklemeyin.

Seo Teknikleri ve Blog ipuçlarını alarak daha fazla ziyaretçi ve en yüksek verimi hedefleyin.