Dofollow ve Nofollow Link Arasındaki Farklar ve Kullanımı

Share:
dofollow-ve-nofollow-nasıl-kullanılır
Dofollow ve Nofollow Link Arasındaki Farklar ve Kullanımı
Yazıya no follow link kodu nasıl eklenir? Nofollow link neden kullanılmalıdır?Dofollow ve nofollow link nedir?
  Google arama motoru için en ufak ayrıntı bile çok önemlidir. Her şeyi ince eleyip sık dokumalısınız. Ama korkacak bir şey yok sadece neyin ne olduğunu bilmek ve ona göre hareket etmek yeterli olacaktır. Bu nedenle Seo ile ilgili bu yazımda dofollow ve nofollow link nedir? Dofollow ve nofollow arasında ne fark var ve nerelerde kullanılır? gibi sorulara cevap bulmaya çalışacağız.

  Dofollow, verdiğiniz linkin güvenilir olduğunu düşünüyorsanız ve illegal bilgiler paylaşmadığını biliyorsanız o siteye kefil olarak dofollow link kullanabilirsiniz. Bu şekilde link alabilmek için daha çok blog yazarları ve forum siteleri değerlendirilebilir.

  Nofollow, faydalandığınız bir yazıdan veya bilgiden dolayı link vermek istiyorsanız ama o siteye de çok güvenmiyorsanız nofollow link kullanmalısınız. Bu kelimemiz rel="nofollow" etiketi ile arama motorlarına bu siteyi takip etme komutunu iletir. İçeriğine güvenmediğiniz sitelere nofollow link vermek her zaman sizin faydanıza olacaktır. Kendi prestijiniz ve yazılarınızın güçlü konumda yer alması için vereceğiniz link çok önemli bir detaydır. Dışarıdan alacağınız linkler dofollow, siteniz veya blogunuzla paylaşacağınız linkler nofollow olursa daha iyidir. Zaman içinde göstereceğiniz gelişmelere göre verdiğiniz linklerde güvendiğiniz sitelere nofollow uygulamazsınız.

Nasıl Kullanılır?

<a href="http://siteadı.com" target="_blank" rel="dofollow">site adı</a>
<a href="http://siteadı.com" target="_blank" rel="nofollow">site adı</a>

  Burada target="_blank" kodu yeni sekmede açma kodunu temsil eder. rel="nofollow veya rel="dofollow" etiketi takip edilsin veya takip edilmesin komutunu simgeler. Blog yazınız içinde takip edilmesini istemediğiniz link paylaşmak istediğinizde "bağla" butonuna bastığınızda paylaşacağınız linki eklediğiniz alanda alt tarafta "Bu bağlantıyı yeni sekmede aç" ve "rel=nofollow" özelliğini ekleyin" bölümünden faydalanabilirsiniz.

Önemli: Seçeneği işaretlemeden linki paylaşırsanız dofollow olarak kabul edilir ve daha çok sizin zararınızadır.


  Google algoritmaları değişkenlik gösteren yapısı ile zaman içinde bir çok değişikliğe gitmiştir. Sıralamaları etkileyen kriterleri getirerek daha güvenilir ve faydalı içeriklere sahip sitelere bazı avantajlar sağlamaya devam ediyor. Sizde verdiğiniz linkin önemini bu kodlar ile gösterebilirsiniz. Eskiden link takası yaparak pagerank değerlerimizi yükseltmeye çalışırdık. Yaptığımız link çıkışları bu işe yarıyordu ama Google bu uyanıklığa çözüm buldu ve nofollow linki getirdi. Nofollow link ile uygulanan tek yaptırım link alanın pagerank değerinden faydalanılmamasıdır.

  Nofollow link verdiğiniz bir site görmezden gelinmez sadece spam bir yükselişin önüne geçilir. Normal şartlarda backlink almak ve tavsiye edilmek için içeriklerin kalitesine, sunduğunuz çözüm önerilerine yoğunlaşmalısınız. Alacağımız referans önemli olduğu için PR değeri yüksek sitelerden link almaya çalışmalısınız. 100 tane düşük PR'lı siteden link almaktansa 4-5 tane PR değeri yüksek site avantaj sağlar.

Nofollow Link Detayları
  • Google backlink olarak görmez.
  • Pagerank'a etkisi yoktur.
  • Seo açısından kanıtlanmış bir etkisi vardır ve kullanılmalıdır.
  • Google no follow linki çıkardığı için sever ve takip ederek daha çabuk indekslenmesini sağlar.
  • Seo açısından link verdiğiniz siteye fayda sağlar ama takip edilmez.
  • Kendi sitenizin değeri için no follow kullanılmalıdır.
  • Ne kadar önemli olduğunu anlamak için backlink almanın yollarını bulmalısınız.
✔ Bu içeriği beğendiyseniz lütfen paylaşın ⤵

4 yorum:

  1. Merhabalar, bir firma sitemde Dofollow link çıkısı için iletişime geçti. Bu link çıkısını nasıl sağlayabilirim. Nasıl ayarlarım bunu yardımcı olabilir misiniz ?

    Saygılar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Firma güvenilir ve illegal bilgiler paylaşmıyorsa dofollow link çıkışı sağlayabilirsiniz. No follow eklemeden link verdiğinizde dofollow link vermiş oluyorsunuz.Yazıda 3. paragraftan sonra nasıl kullanılır bölümünde örnek var. Teşekkürler yorum için.

      Sil
  2. Elinize, emeğinize sağlık. Gayet güzel bir anlatım olmuş. Basit gibi geliyor insana başta ama aslında çok öneli iki kod bunlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen gerçekten de en önemli konu olmasına rağmen olmasa da olur gibi davranılıyor. Nerede ve nasıl kullanacağını bilmek ve uygulamak gerekiyor. İlerleyen dönemlerde adlarını daha çok duyacak ve daha çok önem vereceklerdir. Teşekkürler yorum için.

      Sil

YORUM YAPARAK KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına özen gösterin.
2) Yazım ve dil bilgisi kurallarına mümkün olduğunca dikkat edin.
3) Kullandığınız üslubun sizi yansıttığını unutmayın.
4) Yorum yaparken link eklemeyin.

Seo Teknikleri ve Blog ipuçlarını alarak daha fazla ziyaretçi ve en yüksek verimi hedefleyin.