Yalan Söylemek Karanlığa Sığınmaktır

Share:

  Yalan, gerçeğe aykırı olarak söylenen sözdür. Gerçeğin o tazeliği varken yalanın bayatlığına maruz kalmak istemem. Her şey olduğu gibi kabul edilmeli ve iyisiyle, kötüsüyle sonuçlarına katlanılmalıdır. O anı geçiştirmek için başvurulan yalanlar hiçbir zaman ne huzur getirir ne de kalıcı bir çözüm. Yalanı o yüzden dipsiz bir kuyuya benzettim. Hani içine taş attığınızda bir müddet sonra "tık" diye boş ses gelen kuyuya. Gerçeklik ise o kuyunun su ile dolu olmasıdır. Su ile dolu bir kuyuya taş attığınızda yavaş yavaş dibe ilerler. Bu süreçte her şeyle yüzleşir, ıslanır ve kendine yer edinir. Gerçeklerden kaçan insanlar yaptıklarının hesabını veremeyen ve yüzleşmeye cesareti olmayanlardır. Tavrı oturmuş, duruşu olan, ağzından çıkanı kulağı duyan, kararlarında net olan ve fikirleri duruma göre değişmeyen bir karaktere sahip olabilmek meziyettir.

  Herkesçe ayıplanan davranış olan yalana neden bu kadar meyilliyiz. Bazen karşı tarafı incitmek istemeyiz bazen de o an yaşadığımız baskıdan kurtulmayı amaçlarız. Nedeni ne olursa olsun birine bilerek yalan söylemek, onu kandırmaya çalışmak en büyük aldatmadır. Masum yalanlara sığınan ve kendince uyarlayan tek sevimli durum çocukların yalanlarıdır. Çünkü onlar aldatmak için değil, olayı değerlendirmekte tecrübesiz olduklarından yalan söylerler. Yetişkinler olarak bizler kendi hür irademizle insanları kandırmaya yöneldiğimiz için sonuçları da bazen büyük sorunlara neden olabiliyor. Kim yalan söyleyerek düze çıkabilmiş ki? Bu sorunun cevabı var aslında ama neyse konumuz bu değil. Atalarımız boşuna "Yalancının mumu yatsıya kadar yanar" dememiş.

  Yalan söylerken Pinokyo gibi burnumuz uzamasa da itibar kaybederiz, güven kaybederiz, her şeyin daha kötüye gitmesine neden olarak vicdanımızı kaybederiz. Yani kısaca yalan söyleyerek sadece kaybederiz. Yalan söylemek zorunda kalacağın davranışlarda bulunmayacaksın veya eylemlerinin, söylemlerinin arkasında duracaksın. Yalanın beyazı, siyahı, az zararlısı olmaz. Kötü bir alışkanlık gibi hiç hayatımıza sokmamalıyız.

"Yalan dipsiz bir kuyu gibidir. Sığındığınız bu kuyu karanlığı, yalnızlığı ve hiçliği sokar hayatınıza."

✔ Bu içeriği beğendiyseniz lütfen paylaşın ⤵

2 yorum:

  1. Yalanı aslında başkalarına değil kendimize söyleriz. Kendimizi kandırırız yani.

    YanıtlaSil

YORUM YAPARAK KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına özen gösterin.
2) Yazım ve dil bilgisi kurallarına mümkün olduğunca dikkat edin.
3) Kullandığınız üslubun sizi yansıttığını unutmayın.
4) Yorum yaparken link eklemeyin.

Seo Teknikleri ve Blog ipuçlarını alarak daha fazla ziyaretçi ve en yüksek verimi hedefleyin.