Gmail Hesabınızı Klavye Kısayol Tuşları ile Yönetin

Share:
Gmail-hesabınızı-kısayollarla-yönetin

Gmail kısayol tuşları, Gmail hesabı için klavye kısayolları, Gmail hızlı kullanım
  İnternet kullanan çoğu insanın Google güvencesinde gmail hesabı vardır. Bu ücretsiz servis ile maillerini kontrol etmek ve bir kimlik oluşturmak çok kolay. Özellikle blog yazarları olarak bizlerin ilk karşılaştığı ve her yerde kullandığı önemli bir hesaptır. Neredeyse bütün iletişim ağımız Gmail aracılığı ile gerçekleşir durumda. Bu kadar çok kullandığımız ve bağlantılı olduğumuz Gmail'i daha hızlı kullanmak için bazı kısayollar oluşturulmuş. Böylece klasörler ve pencereler içinde kaybolmaktan kurtulur ve farklı kombinasyonlar ile işinizi kolaylaştırabilirsiniz. Gmail hesabınızın klavye kısayollarını açık hale getirmek için ayarlar ve klavye kısayolları açık şeklinde kaydetmeyi unutmayın.

 Diğer türlü klavye kısayollarını aktifleştirmek veya devre dışı bırakmak için "Shift+?" tuşlarına birlikte basın. Açılan sayfada en altta sol tarafta kısayolları etkinleştir veya kaldır yazına tıklayabilirsiniz.

Gmail Klavye Kısayol Tuşları


1)  Gelen kutunuzda mail'i açmak için hiç fareyi kullanmadan aşağı ve yukarı tuşlarını kullanın. Hangi mail üzerinde olduğunuzu aşağı yukarı gezinirken beraber hareket eden mavi çizgiden anlayabilirsiniz.
2)  Bir diğer kısayol ile karşılıklı mesajlaştığınız mail'i açtınız. Özellikle yorum aldığınızda bu şekilde bir görüntüyle karşılaşırsınız. Burada açtığınız mail içinde gezinmek için "N" ile aşağıya "P" ile yukarıya hareket edebilirsiniz.
3)  Yeni bir ileti açmak için sadece "C" tuşuna basabilirsiniz. Bu şekilde yaptığınızda sağ alt köşede pencere açılır. Eğer "Shift+C" tuşuna aynı anda basarsanız Pop up şeklinde ekranın ortasına yeni sekmede ileti formu açılır.
4)  Bir mail açıp okuduğunuzda başka bir mail'e gitmek için gelen kutusuna tıklamanıza gerek yok. Yapmanız gereken tek şey mailler arasında geçiş yapabilmek için "J" tuşu ile sonraki mail'e "K" tuşu ile önceki mail'e gidebilirsiniz. Bu klavye kısayolu ile mailleriniz arasında kolayca gezinebilirsiniz.
5)  Mail okurken "U" tuşuna bastığınızda gelen kutunuzu yenileyerek listeye dönersiniz. Gelen kutusu açık ama hiçbir maile tıklamadan "U" tuşuna bastığınızda sadece sayfayı yenilemiş olursunuz.
6)  Okuduğunuz bir ileti açıkken "M" tuşuna bastığınızda yok saymış olur ve gelen kutunuzda bu göndericinin maillerini almazsınız. Bir bakıma engellemek gibi bir şey oluyor.
7)  Gelen ve önemli bulduğunuz iletileri arşivlemek için "E" tuşunu kullanabilirsiniz. Beğenmediğiniz iletiyi çöp kutusuna taşımak için "#" simgesini kullanabilirsiniz.
8)  Gelen kutunuzda bir iletiyi daha sonra okumak ve elinizin altında tutmak için Yıldızlı klasörüne gönderebilirsiniz. İletiye yıldız işaretini eklemek için yukarı ve aşağı gezinerek mail'i açın ve "S" tuşuna basın. Aynı şekilde yıldızı kaldırmak içinde "S" tuşunu kullanabilirsiniz.
9)  Bir mail açık olduğunda birine cevap vermek için "R" tuşunu, tümünü cevaplamak için "A" tuşunu ve iletiyi istediğiniz birine yönlendirmek için "F" tuşunu kullanabilirsiniz.
10)  "!" işareti ile gelen bir mail'i spam olarak işaretleyebilir ve gelen kutunuzdan kaldırabilirsiniz.
11)  Gelen iletiyi önemli klasörüne aktarmak için "+", önemli klasöründen çıkarmak için "-" kısayolunu kullanabilirsiniz.
12)  Ctrl+S tuşlarına birlikte bastığınızda oluşturduğunuz iletiyi taslak kısmına gönderir. Taslak olarak kaydettiğiniz iletiyi daha sonra tekrar gözden geçirebilirsiniz.
13)  "Shift+ İ" tuşlarına birlikte bastığınızda gelen mail okundu olarak işaretlenir. Aynı şekilde "Shift+U" tuşlarını kullandığınızda okunmadı olarak işaretler.
14)  "Q" tuşu yardımıyla sohbet kutusunu açabilirsiniz. Pop up şeklinde otomatik sohbet çubuğuna ulaşılır.

Ayrıca: G tuşu yardımıyla kullanabileceğiniz kısayollar şöyle;
* G+A tüm postalara git
* G+I gelen kutusuna git
* G+S yıldızlı postalara git
* G+D taslaklara git
* G+T gönderilen iletilere git
* G+C rehber listesine git

  Burada sıraladığım kısayolların hepsini belki kullanmak zor gelebilir veya unutabilirsiniz. Gmail'i daha hızlı ve kolay yönetmek için kısayollarından faydalanmalı ve uygulayabildiğiniz kadarını aklınızda tutabilirsiniz. Eklediğim bu kısayollar en çok kullanılacağını düşündüklerimdir daha fazlası için buraya tıklayarak inceleyebilirsiniz.

✔ Bu içeriği beğendiyseniz lütfen paylaşın ⤵

1 yorum:

YORUM YAPARAK KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına özen gösterin.
2) Yazım ve dil bilgisi kurallarına mümkün olduğunca dikkat edin.
3) Kullandığınız üslubun sizi yansıttığını unutmayın.
4) Yorum yaparken link eklemeyin.

Seo Teknikleri ve Blog ipuçlarını alarak daha fazla ziyaretçi ve en yüksek verimi hedefleyin.