Blog Sayfasının Renkleri Nasıl Değiştirilir?

Share:
html-renk-kodları-eklentisi

Bloglar için renk kodları nelerdir? Blogger renk kodları nasıl değiştirilir? Blog renkleriyle oynama işlemleri
  Blogger altyapılı bloglar veya diğer siteler için renk kodlarına Html renk kodları ve isimleri yazımdan ulaşabilirsiniz. Html renk kodları ve isimleri yazımda 300'e yakın en çok kullanılan renk kodlarını ve isimlerini paylaştım. Bu yazı ile amacım basit bir eklenti ile renk kodları üzerinde oynayabilmektir. Türkiye'de çoğunlukla Google Chrome tarayıcısı kullanıldığı için ona uygun bir eklenti paylaşmak istiyorum. Color Zilla eklentisini kurarak renkleri dilediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. Bu eklentiyi kurmak için buraya tıklayarak chrome mağazasını ziyaret edin.

  Eklentiyi kurduğunuzda chrome tarayıcınızın sağ tarafında kısayol oluşacaktır. Dolgu kalemi şeklindeki renk kalemine tıkladığınızda mause değişecek ve renk ayarı moduna dönüşecek. En güzel yanı ise herhangi bir sitede merak ettiğiniz renk kodunu öğrenebilmenizdir. Kaleme tıkladığınızda dönüşen mause imlecini renk kodunu öğrenmek istediğiniz alana getirin ve üstte yer alan kutuda renk kodunu öğrenin.

  Bu eklentiyi Blogger için kullanabilirsiniz. Blog sayfanızda değiştirmek istediğiniz renkler varsa bu araç ile keşfettiğiniz renk kodunuzu temanızın içinde Ctrl+F yardımıyla aratın. Bu şekilde değiştirmek istediğiniz renk kodunu bulabilir ve yeni renk kodu ile değiştirebilirsiniz. Eğer hangi aradığınız rengi bulamıyorsanız yukarıda tavsiye ettiğim diğer yazımı okuyabilirsiniz.

Uygulamalı Blog Renklerini Değiştirelim


  Örnek olması için blog sayfamın en dikkat çekici yerlerinden biri olan sidebar alanını ele alalım. Blog sayfamda değiştirmek istediğim alana renk imlecini getirerek aşağıdaki resimdeki gibi rengi belirliyorum. Değiştirmek istediğiniz alana tıkladığınızda renk hafızaya alınıyor ve kopyalanıyor. Resimde gördüğünüz gibi eklenti logosunun altında renk kopyalanmış şekilde bekliyor olacak.

  Blogger yönetici panelinden temanızın kodlarının olduğu alanı açın ve Ctrl+F yardımıyla değiştirmek istediğiniz alanı aratın. Ben bu uygulamada sidebar başlık alanını değiştirmek istediğim için sidebar-wrapper şeklinde aratıyorum ve bulduğum #FFB200 kodunu aşağıdaki resimdeki gibi #000000 kodu ile siyah yapıyorum.

  İşlemi bitirdikten sonra kaydederek çıkıyorum. Sayfanızı yenilediğinizde sidebar alanının siyah olduğunu göreceksiniz. Hangi renk olacağına karar vererek dilediğiniz renk kodunu kullanabilirsiniz. Basit bir eklentiyle renkleri benzetmek veya aramak için uğraşmayacaksınız. Her rengi tespit edebilir ve kendi blog sayfanıza veya sitenize uyarlayabilirsiniz. Bloglar için en önemli noktalardan birisi sahip olduğu renkler ve temanın yerleşimidir. Bu yazı ile renkleri düzenlemenizde yardımcı olmaya çalıştım.

✔ Bu içeriği beğendiyseniz lütfen paylaşın ⤵

6 yorum:

  1. Verdiğin bilgiler ve paylaşımın için teşekkürler ^.^

    YanıtlaSil
  2. Güzel detaylar.. chrome tarayıcıda böyle bir eklenti olabileceğini yeni öğrendim. :) Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende yeni şeyler duydukça, öğrendikçe paylaşmaya çalışıyorum..

      Sil
  3. Blog düzeniyle ilgili her bilgi ilgimi çekiyor. Ama bazen uğraşmak istemiyorum. Kafa yormak gerekiyor. Bir de bloglarda alıştığımız renk dışında bir renk görmek yabancı bir yere mi geldim hissi de yaratabilir. Ben şimdilik düşünmüyorum ama fazla bilgi de göz çıkarmaz. Teşekkürler bilgi ve paylaşım için...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blog sayfanızda değişikliğe gittiğinizde her şeyi düşünmek gerekir. Yoksa her defasında renklerle oynamak veya tema değiştirmek hem ziyaretçilerinizi kaçırır hem de kodları en baştan düzenlemek gerekir. Ufak bazı değişiklikler iyi gelir sizi monotonluktan kurtarır ve belki heyecan bile katabilir. Yorumunuzla değer kettınız teşekkürler

      Sil

YORUM YAPARAK KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına özen gösterin.
2) Yazım ve dil bilgisi kurallarına mümkün olduğunca dikkat edin.
3) Kullandığınız üslubun sizi yansıttığını unutmayın.
4) Yorum yaparken link eklemeyin.

Seo Teknikleri ve Blog ipuçlarını alarak daha fazla ziyaretçi ve en yüksek verimi hedefleyin.