SEO Uyumlu Blog Başlığına Özen Gösterin

Share:
Seo-uyumlu-blog-başlığı-nasıl-oluşturulur

Seo kriterlerine uygun blog başlığı hazırlama, Seo uyumlu başlık özellikleri
  Blog yazarlarının en büyük amacı bilinirliğini artırmak, etki ettiği alanı genişletmek ve hedeflediği anahtar kelimelerde yükselmektir. Etkili ve doğru bir başlık ile bu amaçlara bir adım daha yakın olacaksınız. Uygulamanız gereken strateji içeriğinizi başlığınızla alakalı olacak şekilde güçlü tutmak ve arama motorları için anahtar kelime hedeflerinizle ziyaretçileri artırmaktır. Dikkat edilmesi gereken nokta yazı içeriğinin seçtiğiniz başlıkla uyumlu olmasıdır. Ayrıca seçtiğiniz başlık, yazının içeriği ve etiketleme işlemini doğru tamamlamalısınız.

  Her zaman hedefiniz kaliteli makaleler hazırlamak olmalı ve ziyaretçilerin bilgi alabileceği konu ile alakalı gerçeklerden bahsetmelisiniz. SEO uyumlu başlık ile amaçlanan ziyaretçilerin tıklamasını sağlayan, geldiklerinde aradıklarına ilişkin doyum sağlayan ve özgün içerikler olduğuna ikna eden yapıda olmasıdır. Yazıların sadece SEO uyumuna dikkat edilirse ziyaretçilerin içerik hakkındaki fikirleri olumsuz olabilir. Bu nedenle yazınızı ve başlığınızı ziyaretçilerinize hazırlamalı ve sadece teknik açıdan arama motorlarına uyumlu biçimlendirmelisiniz.

SEO Uyumlu Başlık Nasıl Oluşturulur?


 1)  Burada basit olan asıl amaç yazının konusuna en uygun anahtar kelimeleri belirlemek ve başlığınızda geçirmektir. Dikkat edilmesi gereken yer ardı sıra anahtar kelimeleri sıralamak yerine en uygun anahtar kelimeyi bir cümlede kullanmaktır.

 2)  Google arama sonuçlarında başlıkların 65 karakterinden sonrasını göstermiyor. Bu nedenle belirlediğiniz anahtar kelimeyi başlığınızda kullanırken aradaki boşlukları da dikkate alarak 65 karakteri geçmeyecek şekilde hazırlayın.

 3)  Yazı içeriğine uygun ve konuyu özetleyen başlık seçin. İçerikle alakasız başlık seçerseniz hem arama motorunda yarattığınız karışıklık ile istemediğiniz kısımlarda siteniz görünür hem de başlığa aldanarak gelen ziyaretçiler hemen çıkarak sitede geçirilen süreyi olumsuz etkiler. Ziyaretçilerin sayfada geçirdiği süre nasıl artırılır? yazımı okuyabilirsiniz. Ziyaretçileri kandırmak bırakın fayda sağlamayı intihar gibi bir şey olacaktır. Amacınız başarılı olmak ise hiçbir ziyaretçiyi kaçırmamaya çalışın. SEO uyumlu başlığınız mutlaka içeriğinizle örtüşmelidir.

 4)  Ne yazacağınıza karar verdiğinizde kendinize anahtar kelime belirlediniz. Şimdi sıra başlığınızda anahtar kelimeyi kullanmaya geldi. Dikkat edilmesi gereken en önemli nokta anahtar kelimenin ilk sıralarda yer almasıdır. Mümkün olduğu kadar anahtar kelimelerinizi ilk sıralarda tutun ama daha da önemlisi sonlarda olsa da mutlaka anahtar kelimelerin başlıkta yer almasıdır.

 5)  Seçtiğiniz anahtar kelimeyi tekrar tekrar kullanmayı düşünmeyin. Google'dan ceza almamak için böyle yöntemlere başvurulmamalıdır. Anahtar kelime yazının her yerinde olmalıdır ama abartılı kullanıldığında büyük derslere neden olabilir. Yazının içinde, arama açıklamasına, alt etiketlerde ve başlığınızda yeteri miktarda yedirmeniz zaten fayda sağlar. Hatta anahtar kelimenin benzer aranma yöntemlerini de yazıda geçirebilirsiniz.

 6)  Büyük çıkış yapan ve en çok aranan kelimeleri tespit edin. Bu tespiti de yazının içeriğine göre ayarlayın. Vurgulamak istediğiniz bölüm arama motorlarında nasıl aranıyor ve hangi versiyonları daha çok ziyaretçi çekebilir bunu hedefleyin.

 7)  Seçtiğiniz başlık merak uyandıran ve tıklanmasını sağlayan özellikte olmalıdır. Başlığınızla soru sorabilirsiniz veya yazının içeriğinde çözdüğünüz sorundan bahsedebilirsiniz. Blog yazarı nasıl başarılı olur? Bloglarda yazılar indekslenmiyor sorunu gibi.

Bu konu hakkında yazıya destek olabilecek fikirlerinizi yorum yaparak bildirebilirsiniz. Size göre blog başlığında dikkat edilmesi gereken noktalar nelerdir?

✔ Bu içeriği beğendiyseniz lütfen paylaşın ⤵

7 yorum:

  1. Doğuş oğlum, senden ricam, bloğuma ziyarete geldiğinde dikkatini çeken ve düzeltmem gereken yerler konusunda beni ikaz etmen. Gerçekten ben aklım erdiğince sadece başlıklar konusunda biraz başarılıymışım gibi geliyor. Ama beni aydınlatmanı isterim. Şimdiden teşekkürler. Çok yararlı olduğuna inandığım bir yazıydı. Kalemine, aklına sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle değerli yorumun için teşekkürler ece abla..Blog sayfan çok güzel olduğu için eleştirecek bir şey bulamadım. Yoksa şimdiye kadar çoktan söylerdim sana..Bazen blogları gezdiğimde bazı uyarılarda bulunuyorum kendimce..Sadece eklentilerin başlık isimlerini neden İngilizce verdin onu tam çözemedim doğrusu.

      Sil
    2. Bir denetleyicim var. Ona sormalıyım. İnan anlamıyorum.Sağ ol uyardığın için.

      Sil
  2. Blogumun tanınmasını ben de istiyorum ancak bu konuda ekstra çaba harcamaya vaktim olmuyor. İlerleyen zamanlarda işimize yarayabilecek konular. Teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazılarımızın daha çok okunması ve devamlı takipçileri artırmak için zaman ve sabıra ihtiyaç var. İnşallah ilerde daha çok vakit ayırabilirsin. Teşekkürler yorum için

      Sil
  3. Seo konusunu hiç anlamıyorum ve başlıklarımda genelde kendi kendime oluşturduğum tipik cünlelerimden oluyor. Mesela karıncalara çözüm buldum ve komik bir baslik olarak karinca kararinca olsana dedim,d ostlukla ilgili yazimda sevgili-sevmegili basligini kullandim. yani basliklarimi normal yazmayi pek sevmiyorum.Farkli olsun derken de konu disinda kaliyorum.Bu is bana göre degl galiba.Google beni bin yıl arasa bulamaz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) arama sonuçlarında daha üstlerde görünmek için anahtar kelime analizi yapmak lazım. Başlığına da ona göre kara verebilirsin. Esprili yaklaşmakta sorun yok ama anahtar kelimen mutlaka başlık içinde geçsin. Sormak istediğiniz bir şeyler olursa elimden geldiği kadar cevaplamaya çalışırım.

      Sil

YORUM YAPARAK KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına özen gösterin.
2) Yazım ve dil bilgisi kurallarına mümkün olduğunca dikkat edin.
3) Kullandığınız üslubun sizi yansıttığını unutmayın.
4) Yorum yaparken link eklemeyin.

Seo Teknikleri ve Blog ipuçlarını alarak daha fazla ziyaretçi ve en yüksek verimi hedefleyin.