Küresel Isınma ve Gerçekleri

Share:
küresel-ısınma-etkileri

  Küresel ısınma çok değil yaklaşık 50 senedir duyduğumuz ve gördüğümüz dünya üzerindeki değişikliktir. Gerek insanoğlu olarak bizler gerekse sera gazları küresel ısınmanın en büyük nedenleridir. Dünyanın artan nüfusu ve değişen yaşam şeklimiz bu süreci hızlandırmaya devam ediyor. Olumsuz bir çok sonucu vardır.

Peki bunlar nelerdir?

  • Mevsimsel değişiklikler görülmeye başlanmıştır. 
  • Buzullar erimeye başlamıştır. 
  • Sıcaklık 0,6 derece artmıştır.
  • Polen mevsiminin uzamasıyla alerjiler artmıştır.
Araştırmalar sonucunda açıklanan rapora göre; sıcaklı +2 dereceye yükseldiğinde, çeşitli yerlerde kum fırtınası görülecek ve tarım imkansız hale gelecek, deniz seviyelerinde ciddi artış görülecek, çeşitli bölgelerde su sıkıntıları yaşanacak, bir çok canlı türü yok olacaktır. Sıcaklık +5 dereceye ulaştığında, deniz seviyesi 70 metreye kadar çıkacak ve dünyadaki tüm yiyecek stokları bitecek. +6 dereceye ulaştığında; gözlerin yaşandığı günlere geri dönülecek, herkes yaşam alanı bulmak için göç edecek. 

Nasıl Önlem Alınabilir?

  Öncelikle ampulleri tasarruflu ampuller ile değiştirmek gerekiyor. Işığı daha az kullanmak ve imkansız gibi görünse de daha az araba kullanmak gerekiyor. Otomobillerin yakıt filtreleri başta olmak üzere bakımlarını zamanında yaptırmak gerekiyor. Çöpleri geri dönüşüme katkı sağlayacak şekilde değerlendirmek gerekiyor. Daha az sıcak su kullanmak, elektronik cihazları tamamen kapatmak, ağaç dikmek ve ormanları korumak, tarım alanlarında organik maddeler kullanmak şeklinde sıralanabilir.

  Herkes kendi kapısının önünü süpürürse sokağınız temiz olur, herkes sokağını temiz tutarsa mahalleniz temiz olur ve bu böyle devam eder. Bu nedenle sadece benim çabamla ne değişir demeyin. Önce siz değişin, sonra diğerlerini değiştirmeye uğraşın. Önce vücudumuza sonra Dünyamıza sahip çıkmalıyız. Çok değil 50 sene önce böyle bir sorun yoktu. Biz atalarımızdan nasıl bulduysak gelecek nesillere de güvenilir ve yaşanabilir bir Dünya bırakmalıyız. Kimse kalıcı değil ve kendi çıkarları için söz hakkına sahip değildir. Her bireyin yaşam hakkına saygı duyarak elimizden geldiği kadar küresel ısınma gerçeklerini dikkate alacağız.

  Üzerimize düşen görevleri yerine getirmeli ve çocuklarımıza daha yaşanabilir bir Dünya bırakmak zorundayız. Misyon üstlenmeyi ve yaptıklarımızın hangi sonuçları doğurduğunu bilmeliyiz. Bu zamana kadar nasıl yaşadığımızı gözden geçirmeli ve her canlının hakkını korumalıyız. Betonlaşmaya destek olarak gayrimenkul zengini olmak yerine yetinmeyi bilmeliyiz. Varlığımızı paraya değil doğaya borçlu olduğumuzu bilmeliyiz.




✔ Bu içeriği beğendiyseniz lütfen paylaşın ⤵

8 yorum:

  1. Dünyada bir çok şeyin değiştiğini inkar edemeyiz ancak bu arastirmalar ve sonuçlarına pek inanmıyorum örneğin dünyanın nüfusu arttı yiyecek yetmeyecek ne demek o insanları yaratan bir 4allah var her yaratılan canlının da rızkı levhi mahfuzda yazılıdır.
    Dünyayı çekilmez hale getiren ve gösterilen çok ince düşünülmüş bir insan sistemidir bkz:Amerika obez Afrika'daki insanlar ölüyor..çokça düşünmek ve araştırmak gerek bunları tüm bilgiler Batıdan geliyor şahsen Batıya güvenmek akıl işi değil..onları sahip olduğu bilgiler bile müslümanlar dan çalınmış bu yüzden de asla kaynak gösteremiyorlar asırlardır.

    YanıtlaSil
  2. Yazdıklarına aynen katılıyorum..Allah rızkı veriyor ama insanlardaki zenginlik hırsı, eşitsizlik, israf gibi nedenler etkiliyor..Dünyanın fiziksel yapısınıda, insanların vicdanlarını da bozan kaynaklar var..Umarım her şey olması gerektiği gibi olur.

    YanıtlaSil
  3. Ben de Değmesin Yağlı Boya'nın dediklerine aynen katılıyorum, insanoğlu elindeki nimetleri hor kullanıp şükürle sahiplenmezse olacağı bu. Karbon salınımının zararları tesbit edilip deklare edildikten sonra bile sanayi gelirli ülkeler umur etmedi. Betona gömülmenin hevesle yaşandığı bir dünyanın küresel ısınmayla veya başka bir sonuçla zarar göreceği belliydi. Ama tedbir ve tevekkülü birlikte yapmakta fayda var.

    YanıtlaSil
  4. Ülkeler menfaatleri için insanları öldürüyorlar..Doğaya hiç acımazlar zaten..Biz üzerimize düşeni ne kadar yerine getirsek o kadar vicdanımız rahat olur.

    YanıtlaSil
  5. İnsanoğlu böyle bunun önlemi alınsa bile dünya bir yere kadar dayanabilir fakat evren bir şekilde kendini temizliyor şimdilik ozonlardaki delikler umarım büyümez.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evren kendini yenilerken yine bizler zararlı çıkıyoruz..Halbuki doğaya daha saygılı ve uyumlu yaşasak daha mutlu oluruz..teşekkürler

      Sil
  6. Bilmiyorum ne kadar doğrudur düşüncem ama bu işi sadece insanlara bağlamak istemiyorum. Cenab-ı Hakk'ın takdiriyle oluyor herşey. Bu da yaşayacağımız ve belki de dünyanın sonunu getirecek olaylardan biridir. En doğrusunu tabiki Hz. Allah bilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herkesin fikrine saygı duymak gerekir ama sizin yorumunuz tabi ki konunun son sözüdür.

      Sil

YORUM YAPARAK KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına özen gösterin.
2) Yazım ve dil bilgisi kurallarına mümkün olduğunca dikkat edin.
3) Kullandığınız üslubun sizi yansıttığını unutmayın.
4) Yorum yaparken link eklemeyin.

Seo Teknikleri ve Blog ipuçlarını alarak daha fazla ziyaretçi ve en yüksek verimi hedefleyin.