Hızlı Blog Yazmak İçin Neler Yapılabilir?

Share:
blog yazarlığında hızlı olmanın önemi


  Blog yazarlığı herkesin altından kalkabileceği bir iş değildir. Blog yazarı olmanız için sabır, bilgi ve yazma kabiliyeti gerekir. Yazma kabiliyeti olmayan ve yazmaktan hoşlanmayan biri uzun süre bu işi sürdüremez. Yazılarınız fayda sağlamalı, bilgi içermeli ve düzenli olmalıdır. SEO için ilk önceliklerden birisi özgün ve faydalı yazıdır. İçeriklerinizden aldığınız güç ile hızla hedefinize ilerler ve amaç edinirsiniz.

  Yazma kabiliyeti derken 10 parmak klavye kullanmaktan bahsetmiyorum. Hayal gücünüz, kelime dağarcığınız, dil bilgisine hakimiyetiniz ve kullandığınız üsluptan bahsediyorum. Kaliteli yazılar ile okunan bir yazar olmak için önce bu işi sevmeniz gerekir.Yazılarınızı kendiniz yorumladığınız sürece ve düzenli aralıklarla yazı hazırladıkça daha hızlı yazmaya başlayacaksınız. Neler yapabileceğinizi sıralamak gerekirse aşağıdaki başlıkları okuyabilirsiniz.

Blog Yazarken Hızlanmanın Yolları


Planlı Yazı Ekleyin


 Günün hangi saatinde kendinize ne zaman vakit ayırdığınızı tespit edin. Belirlediğiniz bu zaman aralığında yazıya odaklanmalısınız. Planladığınız bu sürede bir kaç yazı yazabilir veya yazının kapsamını geniş tutup uzun soluklu bir yazı hazırlayabilirsiniz. Hafta içi zaman darlığından daha anlatımı kolay içerikler yazıp, hafta sonu boş zamanların çok olduğu zamanlarda daha kapsamlı ve detaylı içerikler hazırlayabilirsiniz. Devamlı aynı kategorilerde yazılar yayınlamaktansa arada belirlediğiniz günlerde farklı yazılar da serpiştirebilirsiniz. Hem diğer ilgi alanlarınızı gösterirsiniz hem de uzun zamanlar harcayarak yazdığınız yazıları bir çırpıda yayınlamayarak gerekli reaksiyonu almasını sağlarsınız.

Önceden Notlar alın


 Yazı için önceden aldığınız notları, alt başlıkları makale içinde kullanmaya başlayabilirsiniz. Gün içinde okuduğunuz bloglardan veya gezdiğiniz sitelerden bir çok fikir üretebilirsiniz. Bunları yazılarınızda kullanmak üzere notlar alın. Bu şekilde yaptığınızda hazırlayacağınız yazı için kendinize kolaylık sağlarsınız. Yazının konusu, görselleri veya kullanacağınız diğer fikirleri önceden bilmeniz hız kazandırır.

Yazdığınız Konuda Uzmanlaşın


 Bir çok konuda yatay olarak bilgi sunan bloglar arasında rekabet seviyesi çok yüksektir. Özellikle yeni başladıysanız kendinize ilgi duyduğunuz ve yazarken zevk aldığınız kategoriler seçin. Sevmediğiniz konularda yazmaya çalışmak sizi blog yazarlığından bile soğutabilir. Daha hızlı yazmak için uzmanlaştığınız veya ilgi alanınız olan konuların çerçevesinden çıkmamaya çalışın. Sınırlandırdığınız konularda devamlı yazdıkça hem daha çok hakim olursunuz hem de yazdıklarınız daha çok hedefine ulaşır. Gelen ziyaretçi diğer benzer yazılarınızı da kontrol etmek ister.

Ortamı Hazırlayın


 Yazmak için dikkat dağıtan her şeyden kurtulmak gerekir. Yazmak konsantre isteyen ve kurulan cümlelerde anlam bütünlüğü gerektiren bir iştir. Aynı anda facebook sayfasıyla uğraşmak, gelen yorumları cevaplamak veya televizyon izlemek verimsiz bir yazıya sebep olabilir. Hatta yazmaktan vazgeçmenize ve aklınızın karışmasına neden olabilir. Eğer yazarken müzik dinlemeyi seviyorsanız mutlaka dinleyin. Herkes kendine göre bir ortam hazırlamalı ve yazma işini ciddiye almalıdır. Hepimiz için geçerli yöntem bulmak imkansız olduğundan kendinizi tanımalı ve düzeninizi kurmalısınız.

Taslaklar Hazırlayın


  Aklınıza gelen fikirleri yazıya dökerek taslaklar oluşturabilirsiniz. Yaptığınız bu birikimler sizi düzenli bir yazar yapacak ve hızlı yazmaya zaman bulacaksınız. Kendinizi gününüzde hissettiğinizde belki 3-4 yazı yazabilirsiniz. Aynı şekilde iyi hissetmediğiniz veya özel hayatınızın etkisi altında kaldığınızda yayınlanmaya hazır yazılarınız olsun. Bu şekilde düzenli ve hızlı bir yazar olarak yolunuza devam edersiniz. Ayrıca taslak oluşturmanın diğer faydası yayınlamadan önce göz gezdirmeniz ve eksiklerinizi düzeltebilmenizdir. İki gün önce yazdığınız bir yazıya yeni eklemeler yaparak daha faydalı hale getirebilirsiniz.

Durmadan Yazın


  Bilgiler bazen öyle akıcı olur ki yazının nasıl bittiğini anlamazsınız. Bu zamanlarda içerik üretme konusunda sıkıntı olmaz. Tam tersi zamanlar için farklı yöntemler uygulayabilirsiniz. Yazma esnasında dil bilgisi veya noktalama işaretlerine odaklanmayın. Yazının başlığını ve alt başlıkları daha sonra da verebilirsiniz. Burada asıl amaç yazmaya odaklanmak ve durmadan yazıyı bitirmeye çalışmak. Gelen ilhamı veya hazırlığı tamamen içeriğin kalitesine harcayın. Daha sonra görsellerinizi hazırlar veya teknik eksikleri tamamlarsınız. Yazdığınız esnada link eklemek veya görsel eklemek ile uğraşırsanız asıl amaç içeriğin kalitesinden taviz vermiş olabilirsiniz.

Sonraki Aşama Düzenleme


  Yazının içeriğini hızlıca girdiniz. Artık son aşamaya yani düzenlemeye sıra geldi. Yazıyı tekrar tekrar okuyun. Eksik yerleri tamamlayın, yazım yanlışlarını düzeltin. Noktalama işaretlerini, başlıkları, koyu alanları belirleyin. Diğer yazılarınızdan faydalanmaları için linkler ekleyin. Arama açıklaması ve ilgili etiketleri vermeyi unutmayın. Yazınızın kalıcı bağlantısının Türkçe karakterlere uygun olduğunu kontrol edin. Yazıyı yayınlamadan önce mutlaka önizleme yaparak nasıl göründüğünü ve eksikleri gözden geçirin.

✔ Bu içeriği beğendiyseniz lütfen paylaşın ⤵

2 yorum:

  1. Benim bazen bir yayını hazırlamam iki saatimi alır hızlı ancak cepten yazdığım zaman oluyor.
    Yeni logoyu çok sevdim!..yakışmış kardeşime,emeğine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu an bir yazı hazırladım ve bitti yaklaşık 3 saat sürdü..Bazen 15-20 dk süren yazılar da oluyor tabi..Teşekkür ederim biraz çeki düzen vermek istedim temaya..

      Sil

YORUM YAPARAK KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına özen gösterin.
2) Yazım ve dil bilgisi kurallarına mümkün olduğunca dikkat edin.
3) Kullandığınız üslubun sizi yansıttığını unutmayın.
4) Yorum yaparken link eklemeyin.

Seo Teknikleri ve Blog ipuçlarını alarak daha fazla ziyaretçi ve en yüksek verimi hedefleyin.