Bloglarda Olumsuz Yorumları Nasıl Avantaja Çeviririz

Share:
olumsuz-yorumlarla-baş-edebilme

  Blog yazarlığı bilgi birikim, araştırma ve geliştirme, zamana ayak uydurma gibi meziyetlerin yanında fazlasıyla da sabır istiyor. Başarı, bilinirlik, kalite, güven, marka gibi ölçütleri yakalamak için sabır gereklidir. Ayrıca da blog yazmanın bir başka getirisi de yorum almaktır. Yani insanların fikirlerini paylaştığı bazı zamanlar olumsuz da olabilen yorumlardır. Olumlu her yorum gurur okşarken olumsuz yorumlarda nasıl tepki verilmelidir? Olumsuz yorumlar nasıl avantaja çevirilir?
Olumsuz yorum aldığınızda işin gerçekçiliğini kabullenin cevap yazarken olayı kişiselleştirmek yerine itibarınızı artıracak hamlelerde bulunun.

* Görmezden Gelin: Yorumlar blog sayfanız için önemlidir. Bu nedenle olumsuz yorumlara hemen cevap vermeyin. İlk anda bıraktığı etki ile duygularınıza yenik düşebilirsiniz. Aradan belli bir süre geçmesini bekleyin ve hazır olduğunuzda cevap verin. Vereceğiniz her cevabın blogunuzun itibarını ilgilendirdiğini unutmayın.
* Cevap Vermekten Kaçınmayın: Olumsuz yorum aldığınızda cevap vermeyerek çözüm üretemezsiniz. Bu şekilde olumsuz görüşü kalıcı ve artırıcı hale getirebilirsiniz. Beğenmediğiniz yorumları yayınlamayarak olayın başka mecralara sıçramasına neden olabilirsiniz. Sonuçta yorum yapan kişinin ziyaretçiniz olduğunu unutmayın. O kişiyi kaybetmeyi göze almaktansa onu ve benzer düşüncedekileri kazanmaya bakmalısınız. Bu nedenle cevap vermek istediğiniz zamanda mutlaka cevaplandırın.
* Eleştiriye Açık Olun: Olumsuz ama kapsam olarak eleştiri mahiyetinde olan yorumları dikkate alın. Bu tür yorumlar eksiklerinizi görmek ve geliştirmek adına faydalıdır. Hangi konuda yazarsanız yazın bilmediğiniz veya gözden kaçırdığınız noktalar olabilir. Yapıcı eleştirileri avantaj haline getirmek için teşekkür etmeyi borç bilmelisiniz.
* Hata veya Eksiklikleri Kabullenin: Hatalar sonucunda elde ettiğiniz tecrübeler sizi başarılı kılar. İçeriğinizde yazım veya imla hatası olabilir, paylaştığınız kod çalışmayabilir, verdiğiniz bilgi eksik olabilir bu gibi durumlarda alacağınız olumsuz yorumlarda kabullenip, sizi düzeltmesi için uyardığında dikkate alın ve mutlaka teşekkür edin.
* Yanlış Anlaşmayın: Blog yazarlığında değil sadece hayatın içinde de farklı pencereleriniz olmalı, sakin ve çözümcül olmalısınız. Okuyucu yorumunda kendi düşüncesinin doğruluğunda ısrar ediyorsa gerçek doğruyu bulmasına yardımcı olun. Asla saygınlığınızdan ödün vermeyin ve ikna etmeye çalışın.
* Gerçekçi Olun: Yorumları olduğu gibi yayınladığınızda yazının gerçek kalitesi ortaya çıkar. Her yorumun olumlu olmasını beklemektense arada yapılan olumsuz yorumları dikkate alın. Diğer ziyaretçiler açısından da iyi bir referans olabilir. Okuyucu aslında yazının faydalı olduğunu ve çoğunluğun yazıyı beğendiğine kanaat getirerek olumsuz yorumları samimi bulacaktır.
* Takip Edin: Ziyaretçilerin yakındığı veya eleştirdiği konu ile alakalı verdiğiniz cevap yeterli oldu mu? Sunduğunuz çözümlerden mutlu oldular mu? Böylece takip sonucunda olumsuz görüşü olumlu hale getirebilirsiniz. Hiçbir yorum ihmal edilmeye gelmez.

  Yorumlar her zaman istenildiği gibi olmaz. Her türlü psikolojiye hazır olarak yorumların değerini kavramalı ve fırsata çevirmelisiniz. Yorum yapılmayan yazı boş kağıt gibi durur sanki hiçbir şey yazılmamıştır. Oysa olumsuz veya olumlu yorumlarla süslenmiş yazı destan gibidir. Gücünü ve etkisini yorumlardan alır. Yorumun iyisi kötüsü olmaz, avantajı ve faydası olur.

✔ Bu içeriği beğendiyseniz lütfen paylaşın ⤵

18 yorum:

  1. Peki yorumuna çok olumsuz bir cevap alıyorsan?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorum yaparken de olumlu veya olumsuz görüşlerimizi bildirirken yapıcı olmalıyız. Buna rağmen yaptığınız yoruma olumsuz yanıt alıyorsanız bir daha yorum yapmazsınız sanırım. Siz yorum yaparak bir adım atmışsınız, eğer yazar bunu değerlendiremiyorsa yapacak bir şey yok gibi..Teşekkürler yorum için

      Sil
  2. Yorumun içeriğinde küfür, aşağılama vs. olmadığı sürece hiçbir sıkıntım olmaz. Herkes dilediği gibi yazabilir. Sonuçta topluma açık bir şeyler yapıyorsanız her şeyi göze almanız lazım. Beğenen de olacak, beğenmeyen de. Mesele bunu ifade ediş tarzıdır. Maalesef özellikle sosyal medya araçlarında fazla sayıda ayrıştırıcı ya da küfür içeren yorumlar okuyorum, son yıllarda daha da arttı. Özellikle sanatçıların paylaşımlarının altına yazılanlar içler acısı. Hayatını sanatına adamış insanlar hakarete uğruyor, aşağılanıyor. Yazık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yetersiz dağarcıkları olduğu için kendilerini küfürle ifade ediyorlar. Kişilik hakları diye bir şey kalmadı. Her şey basite indirgendi. Teknoloji millet olarak bize iyi gelmedi sanırım. Teşekkürler yorumun için

      Sil
  3. Güzel öneriler, eline sağlık...

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel ve faydalı bir yazı ile karşımızdasın yine. Teşekkürler ^.^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlgi gösterip, yorum yaptığın için ben teşekkür ederim.

      Sil
  5. Aslında günlük hayatta nasıl davranıyorsak burada da aynı olmalı. Ancak yazılı iletişim birbirini anlamak ve ifade etmek konusunda sınırlı, buna bir de sosyal medyanın genel havası eklenince duyarlı ve empatik davranmak en iyisi..

    YanıtlaSil
  6. Sosyal medya olunca sanki kişiler gerçek olmuyor. Bence küfür veya aykırı yorum yazan kişiler günlük hayatta da aynıdır..blog için dozunda olmak kaydıyla olumsuz da olsa yorum önemlidir..teşekkürler yorum için

    YanıtlaSil
  7. Blog açtığımdan beri hiç olumsuz eleştiri almadım çok şükür. Bu biraz kullanıcıların kalitesine de bağlı sanki biraz. Olumsuz eleştiri yazacak birinin burada işi olmaz bence anca sosyal medyada yazar ve çizer çünkü orada gösterir çirkefliğini bilmez ELEŞTİREL DÜŞÜNCEYİ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru genelde sosyal medyada sanal kişilerde oluyor..bloglarda da bazen görüyorum olumsuz eleştirileri ve yazarın nasıl tepki vereceği önemli olan..teşekkürler

      Sil
  8. "Hayatın içinde de farklı pencereleriniz olmalı." cümlesi yazdıklarınızın ana teması gibi. Eleştirilere kapalı bir toplumda, eleştirilmek yıllarca en büyük korkumuz oldu. Daha net söylersem eleştiri ile kavga kavramını birbirine karıştırdığımızdan haklı bir gerekçe sunsa da eleştirilmeyi art niyetli bakış açısı olarak görüyoruz. Eleştirmeyi de eleştirilmeyi de bilmediğimizi düşünüyorum. Anlamlı yazınız ve görüşleriniz için teşekkür ederim. İzninizle blogunuzu takibe alıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben bloglar için yazmıştım ama hayatın her alanı için geçerli sanırım olumsuz yorumlar. Eleştirmek için kelimelerimizi özenle seçmiyoruz, eleştirilirken de dinlemesini bilmiyoruz. Katılıyorum ve takip ediyorum sizi..teşekkürler

      Sil
  9. ay ne küfürlü yorum alanlar var yaaa berbat deli manyak yorumcular da çıkıyor bazen işte :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yorumcular da hiç eksik olmaz zaten..Özellikle bir yazı sevildiğinde sırf eleştirmek için yazanlar var..

      Sil
  10. Terbiye sinirlarinda kaldigi sürece olumsuz yoruma açigim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olumlu veya olumsuz her görüş faydalıdır. Sınır aşıldığında yayınlanmaya layık değildir zaten..teşekkürler

      Sil

YORUM YAPARAK KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına özen gösterin.
2) Yazım ve dil bilgisi kurallarına mümkün olduğunca dikkat edin.
3) Kullandığınız üslubun sizi yansıttığını unutmayın.
4) Yorum yaparken link eklemeyin.

Seo Teknikleri ve Blog ipuçlarını alarak daha fazla ziyaretçi ve en yüksek verimi hedefleyin.