Blogger Sayfalarını Site Haritası ile Dizine Ekleme

Share:
blogger sabit sayfalar için site haritası

 Blogger sabit sayfalarını site haritası ile dizine ekleme işlemi büyük önem taşımaktadır. Yazıların dizine eklenmesi için sitemap.xml nasıl oluşturulur ve diğer google search console ayarları için Google Search Console Ayarları yazımı okuyabilirsiniz. Yazılarınızı dizine eklemek için yaptığınız işlemleri hakkımda, iletişim, site haritası gibi sabit sayfalar içinde yapmanız gerekiyor.

  Arama motorlarının doğru taraması ve dizine eklemesi için sitemap-pages.xml site haritasından faydalanmamız gerekiyor. Bu işleme başlamak için Google search console sayfasına giriş yapmanız gerekiyor. Blogunuzdaki sayfaların site haritasını görüntülemek için aşağıdaki linki kendinize göre uyarlayarak tarayıcınıza yapıştırın.
http://blog adi.blogspot.com/sitemap-pages.xml 

  • Blogunuz için oluşturduğunuz sayfalarınızı Google'a göndemek için aşağıdaki yönergeleri takip edin. 
  • Google search console'da ayarlarını yapmak istediğiniz blogunuzu seçin. Açılan sayfada sol tarafta tarama-site haritaları seçeneğini tıklayın. 


  Açılan bölümde sağ üst tarafta Site Haritası Ekleme/ Test Etme butonuna aşağıdaki resimde gördüğünüz gibi site haritasını ekleyin ve dizine eklenmesini bekleyin. 48 saat içinde dizine eklenecektir. Sayfayı yenilediğinizde yazıların ve sayfaların dizine eklenmesi için site haritalarını göreceksiniz.



Önemli: Eğer blog ayarlarınızda sayfalar "noindex" olarak işaretlendiyse dizine eklenmez. Dizine eklenmesi için bu işareti kaldırmanız gerekiyor. Ayarlar-Arama tercihleri sekmelerinden aşağıdaki resimdeki gibi ayarlarınızı yapabilirsiniz. Bu ayarları yanlış yaparak olumsuz etkilenmemek için hiçbir şey işaretlemeden boş bırakabilirsiniz.


✔ Bu içeriği beğendiyseniz lütfen paylaşın ⤵

2 yorum:

YORUM YAPARAK KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına özen gösterin.
2) Yazım ve dil bilgisi kurallarına mümkün olduğunca dikkat edin.
3) Kullandığınız üslubun sizi yansıttığını unutmayın.
4) Yorum yaparken link eklemeyin.

Seo Teknikleri ve Blog ipuçlarını alarak daha fazla ziyaretçi ve en yüksek verimi hedefleyin.