Blog Yazarları Nasıl Üretken Olur?

Share:
Blog-yazarları-nasıl-üretken-olur

  Blog yazarlığı yaparken her zaman aynı seviyede performans gösteremezsiniz. Bazen yazacak konu bulmakta zorlanabilirsiniz. Bazen de artan tempoya ayak uydurmakta zorlanabilirsiniz. Bu nedenle blog yazarlığı yapan her kişi üretkenliğini korumak için bazı hamleler yapmalıdır. Planlı bir çalışma içine girmezseniz diğer blog yazarlarının paylaşımlarını izlemekle yetinmek zorunda kalırsınız. Çalışkan ve devamlı üreten bir yazar olmak için neler yapılabilir?

Benzer Konuları Biriktirin

  Blogunuzun kapsamını belirledikten sonra gün içinde yaşadıklarınızdan veya incelediğiniz diğer bloglardan yeni konular üretmeye çalışın. Aklınıza bir fikir geldiğinde mutlaka notlar alın ve en kısa zamanda bunu yazıya dökün. Gece gördüğümüz rüyayı bile unuturken herhangi bir fikir çabuk unutulur. İçerik girmeye karar verdiğinizde tuttuğunuz notlar ve oluşturduğunuz taslak yazılar yardımınıza koşacaktır.

İnternette Gezinirken Gözünüzü Dört Açın

  Kaynakların nereden geleceği belli olmaz. Bazen rakip blog yazarının bir yazısı sizi etkiler. Bazen yapılan bir yorumdan ilham alırsınız. Gezerken keşfettiğiniz siteleri daha sonra tekrar dönebilmek için yer işaretlerine ekleyin. Beğendiğiniz ve faydalanacağınız yazıları kendinize göre uyarlamanız için kaydedin. Televizyonda izlediğiniz programlar, okuduğunuz dergi veya gazeteler ipuçları verebilir. Daha önce yazdığınız bir yazının yazılmış başka versiyonunu gördüğünüzde eklemeler yapabilirsiniz.

Okumayı sevin

  İyi blog yazarı olmanın altın kurallarından biri de iyi bir okuyucu olmasıdır. Okumak, göz gezdirmek ve incelemek farklı bir pencere sunabilir. Hiçbir şey almadığınız bir yazı olamaz. Üslubu, noktalama kuralları, kullanılan kelimeler veya yapılan hatalar üzerinden kendiniz için ders çıkarabilirsiniz. Kendinizi hafta da bir yazı yazmaya alıştırırsanız öyle olur. Bu nedenle üretken bir yazar olmak istiyorsanız yazmayı sevin ve her yerde yazacak konular bulmaya çalışın.

Eski Yorum ve Maillerden Faydalanın

  Her anlamda yapılna yorumları dikkate alın. Eskiye dönük yapılan yorumlarda belki bir hatanızdan belki de haklı olduğunuz konuda yeni bir yazı yazabilirsiniz. İnsanların görüşleri sizi motive edeceğinden gelen mailleri de inceleyin. Sizden beklentiler veya istekler üzerine bilgi paylaşabilirsiniz.

Yazdıklarınıza Güvenin

  Yazdığınız yüzlerce makaleden sonra arzu ettiğiniz kaliteyi yakalamış olabilirsiniz. İçeriklerinizin ne kadar yorum aldığını ve nelerden nasıl bahsettiğinizi tekrar inceleyin. Eksik bıraktığınız veya güncellenen bilgileri tekrar yazmaya başlayın.

Taslaklarınız Olsun

  Kendinizi gününde hissettiğinizde daha sonra yayınlamak üzere taslak yazılar oluşturun. Böylece her gün yazı girme zorunluluğunun doğurduğu stresten kurtulabilirsiniz. Bazı zamanlar ne kadar kendinizi zorlasanız da o cümleler paragraf olamaz bir türlü. Yazdıklarınız size saçma sapan cümlelerin peş peşe dizilmesi gibi gelebilir. Bu nedenle taslaklar sizin en büyük kurtarıcınız olacaktır.

Benzer Yazıları Dert Etmeyin

  Aldığınız notlara baktığınızda daha önce yazdığınız yazının benzeri olduğunu görebilirsiniz. Konu aynı olsa da farklı bir makale çıkarabiliyorsanız yazmalısınız. Her yazı kendi içinde değerlendirileceğinden anahtar kelime için alternatif başka kelime seçilebilir.

Bakmakla Görmek Farklıdır

  İnternette gezinirken veya gün içinde herhangi bir anda gördüklerinizi ve duyduklarınızı blog yazarı olarak değerlendirin. Her konuda yazmasanız da size ışık olabilecek şeyler belki de hemen önünüzdedir. Hiçbir şey olmasa yazma gücünüzü kullanmak için zihninizi açarsınız.

İlgi Alanınız Olsun

  Blogunuzu açarken zaten ilgili olduğunuz ve öğrenmeye açık olduğunuz konular barındıracağını bilmelisiniz. Uzun zamanlar yazarlık yapmak istiyorsanız mutlaka sevdiğiniz ve faydalı olduğunuz konular bulun. Örneğin; Blog yazacağım zaman bir şeyler bulamadığımda yazdığım sözleri ve şiirleri kullanırım. İzlediğim filmleri veya okuduğum kitapları yorumlarım. Diğer bloglara veya sosyal ağlara boş gözlerle bakmadığınızda zaten ilham alacaksınız. Benzer yazılar paylaşan blogları takip edin, hem yorum yaparak katkı sağlayın hem de onların fikirlerinden faydalanın.

Misafir Yazarlık veya Röportaj Teklif Edin

  Beğendiğiniz ve alakalı olduğunuz blog yazarlarına röportaj yapma fikrinizi belirtip, misafir yazı ile katkı sunmasını isteyebilirsiniz. Bu şekilde zor zamanlarınızda güzel bir içerik ortaya çıkartabilirsiniz.

Çok Yazı Değil Kaliteli Yazı İçin Çabalayın

  Her gün 2 veya 3 yazı girmek başarı ölçüsü sayılmaz. Hem yazma ilginizi kaybedersiniz hem de kaynakları çabuk tüketirsiniz. Hızlı ve özensiz her yazı kaliteden uzak ve sonuç getirmeyen nafile çabalar olarak kalacaktır. Bu nedenle kendinize yazma günü belirleyerek düzenli olun ve her yazı için standartlarınız olsun. İlk yazılarınıza baktığınızda aradan aylar geçtiğinde aynı kalmışsa sorun var demektir. Kendinizi geliştirmeye ve yeniliklere her zaman açık olmalısınız.

Ortamınızı Ayarlayın

  Kimisi müzik dinlerken yazmayı sever kimisi de televizyon sesinden rahatsız olmaz. Yazarken nasıl ortamda rahat ettiğinizi belirleyin. Yazarken bir şeyler içmek hoşunuza gidiyorsa mutlaka için. Yazıyı bir çırpıda mı bitirmek istiyorsunuz yoksa aralar vermek mi daha faydalı oluyor? Kendinizi keşfedin ve isteklerinize kulak verin. Üretken ve çalışkan blog yazarı olmak için gittiğiniz yolun nereye varacağını bilmelisiniz.

✔ Bu içeriği beğendiyseniz lütfen paylaşın ⤵

6 yorum:

  1. Özellikle yeni başlayan Blogger'lar için oldukça önemli bir kaynak yazısı olmuş. Başarılar.

    YanıtlaSil
  2. Okudum ve düşündüklerimi buldum, fazlasını da Doğuş. Zaman zaman tıkanırız. Taslak fikri çok iyidir. Bazı blog yazarları uzun bir süre yazı girmiyorlar. Dikkatimi çekiyor, gözlerim arıyor. Ben böyle olmasını istemem. Yazmak için çok kaynak var. Ve hepimizin kendimize has bir ifade tarzımız var. Bildiklerimiz, hâlâ öğrendiklerimiz ve bunlara düşüncelerimizi de katıp bayağı yazı çıkarabiliriz. Ben çok blog okurum. Okuduğum yazıyı yorumsuz bırakmam. Birbirimizi eleştirirsek, dış gözün ne kadar yararlı olduğunu anlarız. Emeğine sağlık oğlum. Sağlıcakla kal :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet sizin ne kadar duyarlı olduğunuzu biliyorum. Hem sizi hem de takip ettiğiniz blogları izliyorum bende. Herkese özen gösterip, yorum yapıyorsunuz..Emeklerinizin karşılığında sevgi ve saygı kazanıyorsunuz. Teşekkürler değer kattığınız için.

      Sil
  3. Çok güzel bilgiler. Benim sorunum zaman darligi. Bol zamanim olsa bütün gün yazarim. Her zaman not alirim ve notlarimdan çok faydalanirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler. Hayatın içinde koşturmaktan zaman bulmak çok zor oluyor bazen. Yöntemlerinizin olması güzel umarım zamanınızda bol olur güzel yazıları daha çok okuruz.

      Sil

YORUM YAPARAK KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına özen gösterin.
2) Yazım ve dil bilgisi kurallarına mümkün olduğunca dikkat edin.
3) Kullandığınız üslubun sizi yansıttığını unutmayın.
4) Yorum yaparken link eklemeyin.

Seo Teknikleri ve Blog ipuçlarını alarak daha fazla ziyaretçi ve en yüksek verimi hedefleyin.