Bilgisayardaki Dosyalar Kalıcı Olarak Nasıl Silinir

Share:
kalıcı-olarak-silme-kısayolu

Misafir Yazar: BilgiDevi

Silinen dosyaları tamamen silme işlemi, Bilgisayardaki gereksiz dosyaları silme yöntemi
  Bilgisayarımıza yıllar içinde hiç format atmadıysak, yıllar içinde irili ufaklı bir çok dosya birikimi yapacaktır. Bu kadar çok dosyanın birikmesi ister istemez bilgisayarımızda, donmalara sebep olacaktır. Bu tip donmalar, genellikle işlerimizin yavaş görülmesine veya yaptığımız işlemi kapatmaya kadar gitmektedir. Hal böyle olunca, bilgisayarın kullanımı can sıkıcı bir durum alabilir. Bu tip donmaların sebepleri, yıllar içinde, yüklediğimiz resimler, programlar, oyunlar, pc güncellemelerinden kaynaklanır. Siz denetim masasına girip, programı kaldırsanız bile, tam olarak dosyaların hepsini silmiş olmazsınız.

  Bilgisayarınızda bir çok önemli bilgi olduğundan, format atmak istemiyorsanız, bu tip artık dosyaları pc den temizlemeniz ve kalıcı olarak bu dosyalardan kurtulmanız şarttır. Peki bilgisayardaki gereksiz dosyaları kalıcı olarak nasıl sileceğiz?

  Öncelikle bu tip konularda yeterli bilgiye sahipseniz, yöntemleri anlatmaya başlayalım.  Bilgisayarım bölümünden başlata tıklıyoruz. Bu alana Cipher yazarak aratıyoruz. Daha sonra çalıştır'a giriş yapıyoruz. Karşınıza komut işlem sayfası çıkacak. Karşınıza çıkan siyah ekrana “cipher/w.c” yazıyoruz ve enter tuşuna basıyoruz. Çalışmaya başladığında gereksiz, bilgisayarda olmaması gereken dosyalar bulunmaya başlanacak. Sizden tek tek silinmesi gereken dosyaların onayını isteyecek. Bu işlemleri yapıp bitirin ve Windows’u yeniden başlatın.

  Bilgisayar yeniden açıldığında, pc de hızlanmayı rahatlıkla fark edeceksiniz. Bilgisayarınızı daha da hızlandırmak istiyorsanız, günlük olarak bu işlemi yapıp, tarama geçmişinizi temizleyin.

Birde şunu da unutmayalım. İndirdiğiniz programları kurduktan sonra, kurduğunuz dosyanın exe uzantılarını bilgisayarda saklamayın. Bu dosyaları silin ve geri dönüşüm kutusunu da boşaltın…  

Bu yazı Şafak Güler - BilgiDevi tarafından yazılmıştır. ✔ Bu içeriği beğendiyseniz lütfen paylaşın ⤵

Hiç yorum yok

YORUM YAPARAK KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına özen gösterin.
2) Yazım ve dil bilgisi kurallarına mümkün olduğunca dikkat edin.
3) Kullandığınız üslubun sizi yansıttığını unutmayın.
4) Yorum yaparken link eklemeyin.

Seo Teknikleri ve Blog ipuçlarını alarak daha fazla ziyaretçi ve en yüksek verimi hedefleyin.