Aşkın Gözü Kördür Derler

Share:
Aşık insan gerçekleri

  Yazıya başlamadan önce aşkla alakalı okumanızı istediğim bir kaç yazımı eklemek istiyorum. Aşkın kıymetini zamanında bilmek gerekir , Aşkta cevaplanması gereken 10 soru 
  Aşk dile getirildiğinde herkesten farklı kelimeler dökülür. Belki anlatılmak istenen ve arzulanan duygu aynıdır ama yaşayış biçiminin farklı olması kıymet verir aşka. Aşka kıymet yüklerken duyguların esiri olmamak gerekir. Ne olursa olsun mantık devre dışı bırakılmamalıdır. Gözüne perde indiği zaman ardında neler var görmen mümkün olmaz. Doğru mu, yanlış mı? İyi mi, kötü mü? ayırt edemezsin. Aşkın gözü kördür derler ya işte tam o şekilde kusurları, hataları göremez olursun. Her şeyi normal ve düzelebilir ufak mesele olarak kabul edersin.

  Gerçeklerle yüzleşmek yerine değişebileceğine inanırsın. En büyük yanılgı başka birisi için insanın karakterini değiştirebileceğine olan inançtır. Kimse bir başkası için değişmez sabreder, törpüler, duyarlı davranır ama tam anlamıyla değişmez. Bu beklentiyle yola çıkıldığında aşk sarmalına yakalandığında pişmanlıkların, keşkelerin ve kalp kırıklıkların olabilir. Tabi aşk şöyle yaşanmalı diye bir sıralama yapmak mümkün değil. İlk kıvılcım olduğu zamana dönersek belki kontrol şansı olur diye söylüyorum. Çünkü aşk bağlılık getirir, kalbe mıh gibi çakılır ve sökmeye çalıştıkça can yakar.
Birini sevmek onunla hayaller kurmak güzeldir ama doğru kişi olduğuna emin olduğunuzda.

  Birini tanımaya çalışmak için çaba gösterin. Her hali ile dikkatli izleyin. Kabullenmek yerine eleştirmeyi ve sorgulamayı deneyin. Bir kusur varsa ve şimdi düzelmiyorsa emin olun ilerde hiç düzelmeyecektir. Bu nedenle karakterlerinizin uyumuna kafa yorun, ne istediğinizi bilin. Geç olmadan vereceğiniz karar sonraki zamanlara tanınmış bir şanstır.

  Çağımızda hala sevmediği kişiyle evlendirilen gençlerimiz var. Çocuk yaşta okul çağında evliliğe zorlananlar var. Hatta çocuğunu yatırım olarak gören, başlık parası bekleyenler var. Böyle olunca kadına şiddet artıyor, kadınların toplumdaki yeri zarar görüyor. Bu gibi durumlarda seçim şansı olmadığı için muhtemelen çoğu evlilik yürümez vaziyette olacaktır. Sözümü yazarken normal şartlardaki ilişkileri düşünmüştüm. Hayatta verilen en önemli üç karardan birisini verirken bu kadar duygularınıza yenik düşmeyin. Yaşadığım bir olaydan etkilendiğim için bu sözü yazmıştım. Aslında aşık insana çukur var dikkat et demek işe yaramaz illa ki o çukura düşmeyi tercih eder. Yine de yeri gelmişken düşündüklerimi yazıya dökeyim istedim.
"Aşık insan görmek istediği gibi bakar, kör olan gözler bazen azrailine kanar."

✔ Bu içeriği beğendiyseniz lütfen paylaşın ⤵

10 yorum:

  1. sayfanın önundeki resim herseyi kapatıyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler uyarı için ama tam anlayamadım neresi olduğunu..

      Sil
  2. tanrı bizi aşktan korusun aman aman :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aşk iki yüzü olan madalyon gibi..Bir tarafı mutlu ederken diğer tarafı acı çektiriyor..

      Sil
  3. Her şeye rağmen ben, aşkın insana iyi geldiğine inanırım. Başta zaten aşık olma nedeni bize sempatik gelen hâller olur. Beklentiler yüksek tutulmaz ve niyetler ciddiyse yaşanması gerçekten keyiflidir. Hayatta bir defa bile yaşayamayanlara ancak 'keşke yaşabilseydiniz' derim. Güzel bakış açısıydı Doğuş oğlum, bu tür yazılarını ilgi alanım olduğu için beğenerek okuyorum. Kalemine sağlık. Sağlıcakla kal oğlum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunla yazıya değer kattığın için teşekkürler ece abla..Bazı zamanlar bu tür yazılar paylaşıyorum ama her zaman destek oluyorsun teşekkürler.

      Sil
  4. Bende tam bu konu hakkında bir yazı paylaşacaktım. Duygularıma tercüman olmuşsunuz. Benimde çevremde genç yaşta evlenip pişman olanlar var birde ben mutluyum diyorlar halbuki duygularını bastırıyorlar halbuki

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Denk gelmiş..sizin yazınızı da okumak isterim..Yorumunuz için teşekkürler

      Sil
  5. Yaşamasan, yarım kalacağın bir duygudur aşk bence. Ama doz fazlası zarar. Aklı devreye sokmak ya da çok çok güvenilen birine, kişiyi sarsmak için yetki vermek gerek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aşk kriterler üzerine yaşanmıyor ama olmadığını görüğünde zorlamamak lazım.

      Sil

YORUM YAPARAK KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına özen gösterin.
2) Yazım ve dil bilgisi kurallarına mümkün olduğunca dikkat edin.
3) Kullandığınız üslubun sizi yansıttığını unutmayın.
4) Yorum yaparken link eklemeyin.

Seo Teknikleri ve Blog ipuçlarını alarak daha fazla ziyaretçi ve en yüksek verimi hedefleyin.