Sosyal Medya Nasıl Kullanılmalıdır?

Share:
sosyal medya içerik oluşturma

Sosyal medya içerik oluşturma yöntemleri, Sosyal medya hesaplarında nelere dikkat edilmelidir?

  Sosyal medya'nın arama motorlarındaki performansınız üzerindeki etkisi son yıllarda değerini daha da artırmıştır. 2006 yılında Facebook'a üye olduğumda bu aşamaya geleceğini tabi ki tahmin edemezdim. Her yeni güncellemeyle kapsamını genişleten ve sayı olarak çoğalan sosyal medyalar sayesinde üst sıralarda yer almak daha kolay oldu. Güncel tuttuğunuz ve aktif paylaşımlarda bulunduğunuz sayfalarınız ile trafiğiniz artarak ilerler, etkileşim ve dönüşüm sağlarsınız.

  Sosyal medya hesaplarınızın olması ve buralarda belirli bir kitleyi temsil etmeniz markalaşma yolunda en büyük adım olacaktır. Kazandığınız itibar ile daha doğru ve yerinde sinyaller göndererek takipçileri ve arama motorlarını olumlu yönde etkilersiniz. SEO açısından sosyal medya nasıl kullanılır ve devamlı güncel ve çekici olması nasıl sağlanır?

Takipçileri Tanımak: Sayfanızın en çok ilgili olduğu konuyu ve takip edenleri tespit etmek gerekir. Kadınlar, erkekler veya çocuklar hangi derecede etkili bunu bilmek gerekir. Sayfalarınızın istatistiklerini inceleyerek elde edeceğiniz demografik özellikler sayesinde ne tür paylaşımlarda bulunacağınızın ipuçlarını almış olursunuz. Bulunduğunuz sosyal medya'nın kullanım amacıda önemlidir. Ciddi bir etkileşimde misiniz? Yoksa daha çok günlük hayat ve gündem üzerinden yapılan yapılan eleştirilerin hakim olduğu bir ağda mısınız? Sayfanın karakteristik duruşu da içeriklerinizi ve kitlenizi belirlemede etkilidir.

Etkili İçerik: Hangi tür içeriklerin daha çok beğeni ve yorum aldığını tespit ettiğinizde artık o türde içeriklere ağırlık verilmelidir. Sosyal medya blog yazarlığı gibi düz metinleri sevmez. Daha çok görsel ve videolardan hoşlanılır. Eklediğiniz her görsele logonuzu barındıran, sizi temsil eden imzanız olmalıdır. Sosyal medyadaki kitleniz hızlı tüketici olduğundan düzenli ve renkli içerikler üreterek merak uyandırmak gerekir. İçeriklerin sürekliliği ve etkisi için sık paylaşımlarda bulunulmalı ve takipçilerinizin iletişimde kalması sağlanmalıdır. Bazı araçlar kullanarak sizin için kaliteli içerikleri bulan ve paylaşan yöntemleri de kullanabilirsiniz.

  Sayfalarınızı özel fırsatlar, indirimler ve etkinlikler amacıyla kullanabilirsiniz. Düzenleyeceğiniz merak uyandıran küçük heyecanlar ziyaretçilerin hoşuna gidecektir. Yapacağınız kampanyalar ve vereceğiniz küçük hediyeler ile uygun ortamı yakalayarak başarının sırlarından birini yerine getirmiş olursunuz.

Sosyal Medya Bilinmesi Gerekenler
  • İçerik paylaşırken metin kullandığınızda url eklemek yerine başlığa veya resime tıklanmasını bekleyin. 
  • İyi bir içerik için doğru imaj kullanmak gerekir. 2 kat beğeni ve yorum açısından önemlidir.
  • İçeriklerin metin ve resim bölümleri dengeli olmalıdır. Görselin boyutu ve görünmesi önemlidir.
  • Zaman tüneli güncel tutulmalıdır.
  • Kısa ve vurgulu link başlıkları seçilmelidir.
  • Meramınızı kısa metinler halinde anlatmanız daha etkilidir.
  • bit.ly gibi araçlar kullanarak kısaltılmış linkler kullanılmalıdır.
  • İstatistiklerinizden faydalanarak takipçilerinizin online olduğu zamanları ve hangi tür içeriklerle ilgilendiğini saptamalısınız. 
  • Sayfanız hakkında bilgi veren kapak fotoğrafınız olmalıdır.
  • Etkin ve seçkin olmak için takım çalışması yapılabilir.
  • Sosyal medya ücretsiz en büyük reklam kaynağıdır.
  • Benzer sayfaları karalamak yerine kendi amaçlarınıza yoğunlaşılmalıdır..
  • Wowote ağında anket paylaşabilirsiniz.
  • Pinterest ağında resimlerinizi kolajlayarak sosyal kalabilirsiniz.
  • Linkedin ile daha ciddi ve yönetici tarafınızı gösterebilirsiniz.
  • Google+ ile yazılarınıza alacağınız +1'ler gönderilerin değerini artırır.
  • Facebook sayfanızda günde en az 1 içerik girilmelidir. 
  • Blog sayfanıza yönlendiren linklerden oluşan yazıları en az hafta da 1 paylaşmalısınız. Bilinirliğiniz artarak devam eder hem de trafiğiniz olumlu etkilenir.
Sosyal Sayfalar Nasıl Olmalıdır?

  Web sitenizde veya blog sayfanızda mutlaka aktif olduğunuz sosyal medyaların bağlantılarını ikonlar şeklinde ekleyebilirsiniz. İnternet siteniz için logo oluşturmalı ve oluşturduğunuz logoyu profil sayfanızda ekleyebilirsiniz. Kişisel blog değilseniz logolu profil imajınızı kuvvetlendirir. Özellikle Twitter ve Facebook kapak fotoğraflarını tasarladığınız site sloganını içeren ya da bilgiler veren kısa açıklamalı görsel ekleyebilirsiniz. 












✔ Bu içeriği beğendiyseniz lütfen paylaşın ⤵

4 yorum:

  1. Sosyal medya oldukça önemli gerçekten. Bugün çok sayıda takipçisi olan sayfa sahipleri güzel kazançlar elde etmekte. Elinize sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sosyal medya ve bloglara kaliteyi standart haline getirmeliyiz..teşekkürler

      Sil
  2. Sosyal medyanın akılcı-planlı kullanılması şartıyla blog yazarlarının çok fazla olumlu işine yaradığını birkaç arkadaşımdan biliyorum.
    Yazınız faydalı olmuş çoğu yazınız gibi.
    Teşekkürler...

    YanıtlaSil

YORUM YAPARAK KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına özen gösterin.
2) Yazım ve dil bilgisi kurallarına mümkün olduğunca dikkat edin.
3) Kullandığınız üslubun sizi yansıttığını unutmayın.
4) Yorum yaparken link eklemeyin.

Seo Teknikleri ve Blog ipuçlarını alarak daha fazla ziyaretçi ve en yüksek verimi hedefleyin.