Neden Blog Tutuyorum ve Blog Geçmişim

Share:
Blog yazma amaçlarım neler?

Neden blog tutuyorum? Blog tutarak neyi amaçlıyorum? Blog dünyasında hedeflerim neler?

  Böyle bir yazı yazmak pek aklımda yoktu doğrusu. Her sorunumda yanımda olan ve ilerleyen zamanlarda çok iyi yerlerde olacağından emin olduğum Blog yazarı arkadaşım (Ümit Baykara) "Blog Tecrübem" kendisine sorduğu Peki siz neden blog tutuyorsunuz? sorusunu cevaplarken bana da yer vermiş. Açıklamalarını okuduğumda hem onu daha iyi tanıdım hem de çok mutlu oldum ve bende onun sorusu üzerinden kendimi açıklamak istedim.

  Blog dünyası ile ilk tanışmam 2007 yılında oldu. Muğla da okuduğum zamanlarda kuzenimin ziyareti sırasında blog yazdığını gördüm ve para kazandığından da bahsediyordu. Yazmaya meraklı olduğum için hemen blogun nasıl açıldığını ve püf noktalarını öğrenmeye çalıştım. İlk açtığım blog Doğuş87 isimli tamamen kopyala-yapıştır ve aklınıza gelecek her eklentiyi barındıran ve sonu hüsran olan blogumdu. Daha sonra bıraktım yazmayı ve 1 sene sonra tekrar blog dünyasına döndüm. Bilgicelli blogumu kurdum ve aynı şekilde kapatarak blogcafesi blogumu kurdum. O zamanlar Yazarkafe, Dmoz gibi çok önemli yerlerde yer edinmiştim. PCnet aylık dergide tavsiye edilen blog olmuştum. İkisinde de belli bir başarıyı yakalamıştım ama hayat şartları uzaklaştırdı beni blog'dan.

DHY Blogumu Neden Açtım?

  3 yıl sonra tekrar blog açmaya karar verdim. Bu 3 sene içinde karakalem çizdiğimi keşfettim, şiirlerim ve sözlerim birikti. Bunları paylaştığım facebook sayfam vardı ama neden blog üzerinden paylaşmayayım dedim. 2015 yılı Şubat ayında bu blog adresimi açtım. Sözlerimi ve şiirlerimi paylaşmaya başladım ama bir süre sonra sıkılmaya başladım. Bu blog adresime de ara verdim ve tekrar ve kalıcı dönüşüm 2016 ekim aynın sonu oldu. Artık blog dünyası değişmiş, SEO kriterleri ortaya çıkmış ve eskiden tanıdığım bloglar başarıları ile popüler olmuştu. İçimde yaşadığım pişmanlıklar anlatmak çok zor. Çünkü kurduğum blogların peşinden gitseydim şimdi çok popüler ve değerli bir bloga sahip olabilirdim.

  Ekim ayında blog tutmaya tekrar karar verdim. Eski yazıları düzenledim, yeni kategoriler ekledim ve blog arkadaşları edinmeye başladım. SEO kriterlerini ve neler yapılması gerektiğini biraz biliyordum şimdi daha detaylı öğrenmeye ve paylaşmaya çalışıyorum. Yılların acısını çıkarmak istercesine blog'a fazlasıyla önem veriyorum, yeni yazılar düzenliyorum ve blog arkadaşlarımla etkileşim halinde kalıyorum. Arkama aldığım rüzgar ile bir kaç gereksiz hamle yaparak ufak hatalar yaptım. Şimdi kurduğum düzende uzun yıllar bilgi paylaşmaya hazırım. Mümkün olduğunca içeriğin kalitesine ve görünüşe özen gösteriyorum.

Neden Blog Tutuyorum?

  Hem bilgilenmek hem de bilgi vermek için yazıyorum. Blog yazarlığı öyle bir aşk haline dönüşüyor ki bir gün mutlaka geri dönüyorsunuz. Blog yazmaktan ve yazdıklarıma aldığım tepkilerden çok mutluyum. Kısa zamanda geldiğim nokta ve ilerleyen zamanlarda kendime koyduğum hedefleri gerçekleştirmek en büyük amacım. Her yazı için saatlerce uğraşıyorum ve faydalı olmasını istiyorum. Blog yazarlarında dostluk kurmak eskiden çok zordu ve herkes kendi halineydi. Şimdi öyle blog yazarı arkadaşlarım var ki sağolsunlar her yazıda yorumlarını eksik etmez en ufak sorunda beni uyarırlar. Kurulan bu arkadaşlıklar kıskançlık, çekememezlik barındırmıyor aksine yardımlaşmak ve paylaşmak ile mutlu olunuyor. Tam döneminde blog dünyasına geri dönüş yapmışım. Eksiklerimi tamamlayarak ve gelişmeleri takip ederek blog tutmaya devam edeceğim.

  Bu kısa zamanda tanıdığım ve değer verdiğim blogları sıralamak istiyorum. Hepsine yer veremesem de takip ettiğim çok sayıda blog var. Kısa zamanda tanıdığım ve sevdiğim bloglar arasında BlogTecrübem, Hikaye Kalpli KadınEce Evren, Gözlerinden Öper, Ben Meczup, Acemi Demirci arkadaşlarımı sayabilirim.

✔ Bu içeriği beğendiyseniz lütfen paylaşın ⤵

11 yorum:

  1. Sen bana göre çok tecrübelisin. Tavsiyelerinle katkıda bulunmanı umuyorum. Dur gitmeden reklamlarına da tıklayayım.:)

    YanıtlaSil
  2. Kendini övmek gibi olmasın ama blog yazma konusunda çok tecrübeliyim..Kodlar konusunda da üst seviyede olsaydım mutlu olurdum..Yorumunla değerli olduğumu hissettirdin teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  3. Hem seviyelisiniz hem yazma şekliniz güzel..sizde her hangi zararlı bir hırs sezmiyorum her yayına mutlaka bakmak okumak veya yorum yapmaya gayret ediyorum..içimden de geliyor aslında.
    Aynı çizgide daha nice yol almanız dileği ile.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hakkımda duyduğum en güzel yorumlardan biri..Gerçekten böyle görünüyorsam, amaçladığım yoldayım demektir. Kısa zamanda tanıdım sizi ama değerli yorumlarınızla her zaman güç verdiniz. Bu uzun yolda yanımdaki blog arkadaşlarımdan olacaksınız. Teşekkürler

      Sil
    2. Gerçekten bu şekilde düşünüyorum çizginizden şaşmayın.
      Başarılar diliyorum.

      Sil
  4. eh o zaman mademsi bu blogun uzun süreli olsuuun ve neşeli blog arkadaşlıkların olsuuun. blog demek gerçekten de öncelikle yazmak demek, sonra da yorum yanıtlamak, blog okumak ve yorumlamak. blog çevremiz çok güzel, arkadaşlıklarımız çok güzel. sen de hep bizimle mutlu günler geçir buradaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu çevreye tekrar dahil olduğum için mutluyum..iyi temennileriniz için teşekkürler..

      Sil
  5. Çok teşekkür ederim Hakan abi, "arkadaşım" demen benim için oldukça değerli. Daha önce açıp sildiğim blogların sayısını ismini hatırlamıyorum desem yeridir. Dediğin gibi bir süre sonra bırakamıyorsun blog yazmayı :) Nihayetinde bende yine blog açtım ve yazıyorum. Başarılar dilerim Hakan abi, umarım blogun öncekilere nazaran kat be kat daha başarılı olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu aşamaya gelinceye kadar belli ki epey blog eskitmişiz. Bundan sonra uzun yıllar bloga emek vermeye hazırız galiba..Bende sana başarıla dilerim, her zaman yardımlaşmaya hazırım..

      Sil
  6. Teşekkürler Doğuş abi yazında benden bahsettiğim için, sende çok değerlisin ve blog mecrasında kesinlikle olması gereken nadir insanlardansın. Anında okuyamasamda ara sıra yazılarını turlara çıkıp bir şeyler öğrenmeye calisiyorum, o yüzden geç gördüm =D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim kardeşim, sevdiğim ve bloguna ilgi duyduğum yazarlardansın..pozitif elektrik aldığım ve tarzını sevdiğim için her zaman listemde olacaksın.

      Sil

YORUM YAPARAK KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına özen gösterin.
2) Yazım ve dil bilgisi kurallarına mümkün olduğunca dikkat edin.
3) Kullandığınız üslubun sizi yansıttığını unutmayın.
4) Yorum yaparken link eklemeyin.

Seo Teknikleri ve Blog ipuçlarını alarak daha fazla ziyaretçi ve en yüksek verimi hedefleyin.