Google Neden Cezalandırır?

Share:
Google-cezalarında-çözüm-yolları

  Google arama motoru kontrolü sağlamak ve kaliteyi devamlı hale getirmek için bazı standartlar uygular. Ceza yöntemiyle sitelerin sıralamalarının düşmesine hatta indekslerinin silinmesine neden olabilir. Tam olarak neden cezalandırdığı ve nasıl çözümleneceği konusunda bilgi olmasa da genel olarak yapılması gerekenler vardır. Neden cezalandırıldığınızı ve nasıl düzeltileceğini bilmek için doğru analizler yapmalısınız. Blogunuzu yazmak için açmalısınız ve hemen Google sıralamalarını hedeflememelisiniz. Abartılı SEO çalışmaları yapmamalı, olduğu gibi de bırakmamalısınız. Dozunda dokunuşlar yaparak özenle yazdığınız içeriklerinizi yüceltebilirsiniz.

  Cezalar otomatik algoritmalar tarafından verileceği gibi çalışanların incelemesi sonucunda da verilebilir. Manuel ceza aldığınızda Google Search Console üzerinden uyarı alırsınız. Eğer aşağıdaki sekmeleri takip ettiğinizde "Manuel Web spam işlemi bulunmadı." uyarısını alıyorsanız herhangi bir cezaya maruz kalmadığınız anlamındadır.


  Manuel cezalar uyarı verilmesi ve hataların tespiti konusunda daha kolay düzeltilir. Panda ve Penguin cezalarında kullanıcı deneyimi, içeriğin kalitesi ve site dışı SEO uyumlulukları değerlendirilir. Önemli olan ceza almamaktır çünkü aldığınız cezaları düzeltmek çok zaman alabilir. Ayrıca her gerileme ceza alındığı anlamına gelmez. Eğer bir kaç sıra gerileme yaşadıysanız sizden sonra çıkan ama daha kaliteli linkler alan siteler olabilir. Link aldığınız siteler yayından kalkmış olabilir ve içerik kaybına uğramış olabilir. Aldığınız cezaların sebepleri yakın tarihte yaptığınız değişikliklerden kaynaklanmayabilir. Google algoritmaları 1 yıl da bir kaç kez denetler ve başka nedenlerden de cezalar verebilir.

Ceza Alma Nedenleri?

  • Siteye gereğinden fazla backlink almak.
  • Çok fazla kelimeyi etiketleyerek spam durumuna düşmek.
  • Aynı içeriği hit almak için tekrar paylaşmak.
  • Kopya içeriklerle ani yükselişler hedeflemek.
  • Kalitesiz backlink almak ve site içi SEO çalışmasına önem vermemek. SEO nedir? SEO ileArama Motoru Uyumluluğu yazımı okuyun.
  • Arama motorlarına iyi görünmeye çalışarak ziyaretçilere yönelik içerik yazmamak.
  • İlgisiz içerikli sitelerden aldığınız linklerin toplam linklerinizin %25'ini aşması.
  • Aynı kelimenin başlıklarda, görsellerde, linklerde ve alt etiketlerde sık sık kullanılması.
  • Sayfanızda reklam sayısının içerik sayısından fazla olması.
  Yukarıdaki yanlışlıkları ve yöntemleri yaptığınızda sıralamada çok gerilere düşebilir, hiç görünmemeye kadar gider. Sandbox filtresine takılıp, düzeltmesi çok zor duruma düşebilirsiniz. Bu durumdan kurtulmak için sabırla çalışmalı ve nedenlerini ortadan kaldırmalısınız.

Sandbox: Sandbox filtresine takılan sitelerde ani hit kaybı, indeks kaybı ve sıralamada gerilere düşme görülür. Blog veya siteyi açar açmaz fazla backlink almak, kopya içeriklere sığınmak, çok fazla kelimeyi etiketleyen ve aynı içeriği değiştirmeden bir çok kez paylaşan sitelerin sonu sandbox filtresidir. Bu filtreye çabuk takılır ve zor çıkarsınız. Bu nedenle önlemleri baştan almalı ve kriterlere dikkat edilmelidir. Filtreden kurtulmak için uzun zaman sabır göstermeniz gerektiğini unutmayın. SEO için yapmaya çalıştığınız yanlışlıkları gidermeli ve kalitesiz backlinklerden kurtulmalısınız.

Nasıl Düzeltebilirim?

  • En önemlisi kalitesiz backlinkleri kaldırıp, yükselmek istediğiniz kelimelere verdiğiniz linkleri azaltmalısınız. 
  • Sahte hitlere yönelmek yerine sadık ziyaretçiler edinmeye çalışılmalıdır. 
  • Yukarıda bahsettiğim gibi manuel olarak ceza aldıysanız size uyarı gelir. Gerekli düzeltmeleri yaptıktan sonra https://www.google.com/webmasters/tools/reconsideration?hl=tr adresinden tekrar değerlendirilmesini isteyebilirsiniz. 
  • Acele etmeden, gözleme dayalı ve edinilmiş tecrübelerden faydalanılmalıdır. SEO çalışmalarını abartmadan ve titizlik içinde yapmalısınız.  
✔ Bu içeriği beğendiyseniz lütfen paylaşın ⤵

11 yorum:

  1. İlk defa böyle bir konuyla karşı karşıyayım. Cidden engelleniyor yani. Başıma gelse farkına bile varmam, o kadar az bilgim var onu anladım. Paylaşım için Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha yeni olduğunuz için bu bilgiler size anlam ifade etmeyebilir. Diğer yazılarımı da okuyun ayrıca diğer blog arkadaşlardan da faydalanın böylece hızla yol kat edersiniz.

      Sil
    2. Daha yeni yeni araştırırken ceza yedim bile.En azından 0 görülme durumunda değilim.Ama ciddi düşüş var.Backlink`leri kontrol ettim ilk olarak.Ne zaman düzelir bilmesem de dediğiniz gibi dikkatli adımlarla sabırlı olarak düzelmesini beklemekten başka şansın yok sanırım.

      Sil
  2. İlk kez duydum. :) Ben de beklerim bloguma. :) ;)

    YanıtlaSil
  3. Bu konuda bende özenle çalışmalar yapıyorum. Özellikle backlink konusunda çok dikkatli davranıyorum. Önemli bir konu, eline sağlık...

    YanıtlaSil
  4. Merhaba, yazınızı yeni okudum. Baktım manuel işlemlerde uyarı yok. Bir kaç gün önce sitemin spam olarak işaretliği uyarısını almıştım Google'dan. Sitemde gösterilen reklamlardan olduğunu düşünerek bütün reklamları kaldırdım ve düzeltilmesini istedim. Bir kaç günlük aralıkta bu kadar hızlı düzeltilmesi mümkün mü? Sitemin görüntülenmesi de neredeyse dörtte bire düştü bu arada.
    Yazınız için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eğer fazladan reklam koyduysanız nedeni bu olabilir..kopya içerik barındırmıyorsa ve spam durumuna düşecek kadar anahtar kelime oluşturmadıysanız bekleyin. Değerlendirme manuel olduğunda daha çabuk oluyor..

      Sil
  5. Doğru bildiğimiz yanlışları öğrenmiş olduk bu bilgilendirici yazı ile.
    Teşekkürler. ..

    YanıtlaSil

YORUM YAPARAK KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına özen gösterin.
2) Yazım ve dil bilgisi kurallarına mümkün olduğunca dikkat edin.
3) Kullandığınız üslubun sizi yansıttığını unutmayın.
4) Yorum yaparken link eklemeyin.

Seo Teknikleri ve Blog ipuçlarını alarak daha fazla ziyaretçi ve en yüksek verimi hedefleyin.