Ejderha Dövmeli Kız Filmi Konusu ve Fragmanı

Share:

  Ejderha Dövmeli Kız filmi uzun zamandır yer işaretlerine kayıtlı şekilde bekliyordu. İzleyeceğim filmleri beğendiğim de unutmamak için eklerim ama her film izleyeceğim de nedense tekrardan film araştırırım. Öyle ya da böyle filmi izledim sonunda. 2 saatten fazla sürüyor ama merak uyandırdığı için pek sıkılmanıza fırsat vermiyor. Konusu ve tarzı ile farklı geldi beğendim. Özellikle sonu farklı biten filmleri seviyorum ama bazı sahnelerinden dolayı +18 diyebilirim.

Yapım Yılı: 2011 ABD- Norveç -İsveç
Yapım Türü: Gerilim, Gizem, Suç
Oyuncular: Daniel Craig, Rooney Mara, Christopher Plummer, Joely Richardson, Stellan Skarsgard

Ejderha Dövmeli Kız Konusu:

  Mikael Bloomkvist (Daniel Craig), iyi bir gazeteci olmasına karşın yanlış haberle popüler iş adamını suçlamıştır. Düştüğü bu tuzak yüzünden hayatı alt üst olmuş ve tüm varlığını kaybetmiştir. Her şey bitti derken bir an da karşısına Vanger şirketinin başındaki Henrik Vanger çıkar. 40 yıl önce kaybolan ve öldüğünü düşündüğü sır dolu hikayeyi aydınlatmasını ister. Bunun karşılığında ise hem para teklifi hem de Mikael'in mahkemede eline koz verecek önemli dosyalar vardır. Yeğeni Harriet'i bulması pek kolay olmayacak çünkü ailenin diğer bireyleri birbiriyle küsler ve neler döndüğünü bilmek istemeyecekler.
  Erderha Dövmeli Kız (Rooney Mara), tüm olaylardan bağımsız şekilde hayatını sürdürürken hayatları bir yerde kesişir. Kız zekası ve uzman derecesindeki bilgisayar kullanımı sayesinde Mikael'in yardımcısı olarak devam edecektir. Yardımları sayesinde ve amansız araştırmalar sonucunda olayın nerelere vardığını göreceksiniz.

Ejderha Dövmeli Kız Fragman:



Bu yazı Doğuş Hakan Yılmaz tarafından yazılmıştır.

10 yorum:

  1. güzel yazı olmuş emeğine sağlık beğenerek takip ediyorum blogunuzu domain alırsanız dahada yükseliceğinizi düşünüyorum alexa sıralamanız gayet iyi 12 binlerde tüyolarınız varsa söylermisiniz bide blogumu göz gezdirip eksiklikleri söylerseniz çok sevinirim :) saygılar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Domain var zaten ama https ile kullanılmıyor diye çok sıkıntı yaşadım son aylarda. Domain aldığım zaman alexa diğer veriler silinecek. Bu nedenle bu şekilde devam etme kararı aldım. Son altı ayda domain eklemeseydim alexa çok daha iyiydi. 2 kere 25 milyondan düşmeye başladım.
      Düzenli olarak içerik giriyorum. Alexa toolbar kullanıyorum. Başka bloglara yorum yaparak kendi yazılarıma yorum alıyorum. Blog da yazdığın belli başlı konular olması daha iyi olur. Her konuya değinmeye çalışma. Kendine sevdiğin ve ilgilendiğin konuları seç ve yazıları çok fazla etiketlemeden genel olarak kategorilendir. Blogun hakkında söyleyeceklerimi iletişim üzerinden yazarım. İyi bloglar

      Sil
  2. bu film iyi değil, amerikan versiyonu bu, amerikalılar orijinal isveç versiyonu olan aynı isimli filmi kopyaladılar. bu film serisi üç film ve isveç yapımı. onları izle asıl :) ilki ejderha dövmeli kız yine adı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu filmi de beğendim, oyunculuklar iyiydi ama diğer versiyonlarını bilmiyordum. Hemen not aldım teşekkürler

      Sil
  3. İsveç versiyonunu izlemiştim yıllar önce. Şimdi hikayesi neydi, sonu nasıldı hatırlamakta güçlük çekiyorum. Yazını görünce yeniden izlemek geldi içimden.

    YanıtlaSil
  4. Bende isveç versiyonunu izlememiştim. Belki daha güzeldir bilmiyorum..İkimize de bir daha iyi seyirler artık

    YanıtlaSil
  5. Bu filmi izledim sanırım... Ama şu İsveç versiyonunu merak ettim şimdi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende tekrar isveç versiyonunu izlemek istiyorum. Kıyaslayabilmek için

      Sil
  6. Kitabını çok severim ama filmini izlemeyi düşünmüyorum. Kitabın yeri ayrı bende. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitabını okuduktan sonra filmin kurgusu belki hoşunuza gitmeyebilir..iyi bloglar

      Sil

YORUM YAPARAK KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına özen gösterin.
2) Yazım ve dil bilgisi kurallarına mümkün olduğunca dikkat edin.
3) Kullandığınız üslubun sizi yansıttığını unutmayın.
4) Yorum yaparken link eklemeyin.

Seo Teknikleri ve Blog ipuçlarını alarak daha fazla ziyaretçi ve en yüksek verimi hedefleyin.