Doğru Link Nasıl Oluşturulmalıdır?

Share:
link-nasıl-oluşturulmalıdır?

  Link(Bağlantı) oluşturma başlı başına konu olmaya başladığından beridir sıralamaları etkileyen önemli detaylardandır. Eskiden SEO ile bilgiler fazla yoktu çünkü SEO yapmak için sınırlayıcı algoritmalar yoktu. Zaman içinde gelişen bu stratejilere ayak uydurmak ve dikkat etmek mecburiyet halini aldı. Eğer sitenize ceza kesilmesini istemiyorsanız ve her zaman üst sıraları hedefliyorsanız link oluşturmaya ayrıca özen göstermelisiniz. Detaylı bilgi için Yazılarım Google'da Üst Sıralara Nasıl Çıkar? yazımı okuyabilirsiniz.

  Sadece sıralamanızı düşünerek link oluşturmak ve SEO'yu bu amaçla kullanmak Google tarafından çabuk fark edilir. Bu nedenle zenginleştirdiğiniz altyapıya ufak dokunuşlar yapmak yeterli olacaktır. Aksi halde Google peşinize düştüğünde fazlasıyla ayrıntılı şekilde linkleri inceler ve çoğu zaman kötü olarak algılar.

Nelere Dikkat Edilmelidir?

  Link oluşturma denilince sorgusuz sualsiz arada konu açısından benzerlik gütmeden ve kalitesine dikkat edilmeden alınan linklerden bahsedilmiyor. Çok link almak başarı getirmeyeceği gibi olumsuz yönde de etkiler. Daha çok link aldığınız sitenin kalitesi ve Google nazarındaki itibarı önemlidir. Kendini ispatlamış ve benzerlik gösteren sayfalardan alacağınız linkler bir adım ileri götürür.

  Forum sitelerine veya dizin sitelerine linkinizi göstermek için üye olmamalısınız. Blogunuzun konusuyla alakalı forumlara üye olup, katkıda bulunarak fayda sağlayabilirsiniz. Bunu yaparken de üye olacağınız ortamın otoritesi ve saygınlığı da önemlidir. Ayrıca link almaktan kaçılamayacağı için asıl amaç kendiliğinden aldığınız linkler olmalıdır. Yazdıklarınızı belli bir kalitede üretip, dolu dolu içerikler sunarak zor olanı başarmalı ve bu şekilde Google'a tutunmalısınız. Bilinirliğinize önem verirseniz aldığınız geri dönüşler sizin asıl güç aldığınız link oluşturma yöntemi olacaktır.

  Kısa vadede başarı yakalamak yerine sabrederek uzun vadede kalıcı başarıların insanı olmalısınız. Çok link alarak, her yerde link paylaşarak yükseldiğinizi zannederken beklemediğiniz anda düşüş yaşarsınız ve nedenlerini araştırırken iş işten geçmiş olur. Sistematiği olan, düzen içinde yazan, aldığı ve verdiği linklere dikkat eden her blog özgün olduğu müddetçe başarıyı yakalar. 3 ay önce yazdığınız bir yazı bir anda bir çok ziyaretçi getirebilir.

  • Blogunu takip ediyorsunuz diye arkadaşlık kurduğunuz her kişi ile link değişimi yapmamalısınız. 
  • Misafir yazarlık yaparken konu ile alakalı ve gerçek anlamda kanayan yarayı durduracak etkide içerik hazırlanmalıdır. 
  • Link almanın bir yöntemi olan blog yazılarına ve forumlara bırakılan yorumları aşırı yapmamak gerekir. 
  • Sosyal medyadan link almak mutlaka yapılmalıdır. Aktif ve kitlesine hakim her blog veya site sosyal medyanın gücünden faydalanmalıdır. 
  • Linkler kullanışlı olmalıdır ki gelen ziyaretçilerin dikkatini çekerek tıklama alsın. Eğer verdiğiniz link tıklanıyorsa doğru yoldasınız demektir. 
  • Çapa metni, hedeflenen sayfa için uygun metin belirlenmesidir. Arama motorları aldıkları sinyaller ile oluşturulan çapa metinli linkte ne yer aldığını bilmek isterler. Bu linkler konu ile alakalı ve faydalı olduğunda belirtilen anahtar kelime sıralamasında yükselmenize yardımcı olur.

  SEO için yazılar yazılmamalı ve linkler oluşturulurken sadece arama motorları düşünülmemeli. Doğal yoldan harici ve dahili linkler almalısınız. (Doğal Yoldan Backlink Nasıl Alınır?) İçeriğinizin konusuna göre harici ve dahili link verebilirsiniz. Burada dikkat edilmesi gereken nokta harici link verirken rel="nofollow"target="_blank" kullanmayı ihmal etmeyin. Dahili linkler için ise dikkat edilmesi gereken nokta linke tıklanması gerektiğini bildirmek ve linkin bulunabilir olmasını sağlamaktır. Fayda sağlamak üzere gelen ziyaretçileri sayfanızda gezdirmek ve kaldığı süreyi uzatmak yaşadıkları deneyimler neticesinde olumlu yönde etki yapacaktır. SEO çalışmaları için üstelememek ve orta düzeyde ilgilenerek yeterli seviyede kalmak olumlu sonuçlar verir. Her konuyu bilmek ve her şeyi ona göre yapmak hem zordur hem de arama motorları açısından yanlış etki yapabilir.

  Aynı içeriği farklı sitelerde yayınlamak yanlıştır. Yazı içinde ufak değişiklikler bile kopya içerik muamelesi görmesine neden olabilir. Başka yerlerden faydalanmak istediğinizde mutlaka yeniden içerik oluşturmalısınız.

✔ Bu içeriği beğendiyseniz lütfen paylaşın ⤵

2 yorum:

  1. Elinize sağlık, backlink alırken alexa sıralamaları dikkate alınmalı ayrıca, açıklayıcı bir metin arasına link yerleştirmek daha iyi olacaktır..

    YanıtlaSil

YORUM YAPARAK KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına özen gösterin.
2) Yazım ve dil bilgisi kurallarına mümkün olduğunca dikkat edin.
3) Kullandığınız üslubun sizi yansıttığını unutmayın.
4) Yorum yaparken link eklemeyin.

Seo Teknikleri ve Blog ipuçlarını alarak daha fazla ziyaretçi ve en yüksek verimi hedefleyin.