Blogger İçin Yazıları 2 Sütun Olarak Gösterme

Share:
blogger-altyapı-için-kodlar

  Blog sayfaları için özellikle uzun yazılarda iki sütun olarak bölmek okunurluğunu artıracaktır. Ben daha önce gazetelerde bu tür düzenleme görmüştüm. Bloglarda artık internet aleminin bilgi kaynaklarından biri olduğu için uzun ve önemli yazıları 2 veya 3'e bölerek okuyucuları sıkmadan okunmasını sağlayabilirsiniz. Aşağıya doğru uzayıp giden ve özensiz hazırlanmış yazılar okuyucu kaçırmaya neden olabilir. Bunun için yapılması gereken basit iki adımı takip ederek sayfanıza uygulamak.

  Öncelikle Tema-HTML'yi düzenle yolunu takip ederek ]]></b:skin> kodunu bulun. Aşağıdaki bu değişikliği sağlayacak kodu hemen bulduğunuz kodun üstüne yapıştırın ve şablonu kaydedin.
.bagidua{-webkit-column-count: 2;-moz-column-count: 2;column-count: 2;}
  Bu şekilde kaydettiğinizde yazılar iki sütun halinde görüntülenecektir. Eğer aynı işlem üzerinden 3 sütunda görünmesini istiyorsanız yukarıdaki kod içinde 2 olan yerleri 3 yazarak değiştirmeniz yeterlidir.

  Eski yazılarınızı veya yeni yazılarınızı 2 veya 3 sütun halinde düzenlemek için aşağıdaki kodu yazı alanı içinde HTML sekmesindeyken eklemelisiniz.
<div class="bagidua">YAZINIZI BURAYA YAZIN </div>
  İki sütun halinde görünmesini istediğiniz içeriği YAZINIZI BURAYA YAZIN yerine ekleyin. Aşağıda örnekte gördüğünüz gibi yazılar artık sütunlar halinde olacaktır.

Örneğin; <div class="bagidua">Blogger için yazıları 2'li veya 3'lü sütunlar şeklinde yayınlamak mümkün müdür? Bu işlemi yapmak için neler yapılmalıdır?
Blog yazarları özellikle uzun yazılarda bu şekilde yazıları bölmek okunurluğunu artıracaktır. Ben daha önce gazetelerde bu tür düzenleme görmüştüm. Bloglarda artık internet aleminin bilgi kaynaklarından biri olduğu için uzun ve önemli yazıları 2 veya 3'e bölerek okuyucuları sıkmadan okunmasını sağlayabilirsiniz. Bunun için yapılması gereken basit iki adımı takip etmeniz yeterli.
Öncelikle Tema-HTML'yi düzenle yolunu takip ederek ]]></b:skin> kodunu bulun. Aşağıdaki bu değişikliği sağlayacak kodu hemen bulduğunuz kodun üstüne yapıştırın ve şablonu kaydedin.</div>


  Eğer yazıları ikiye bölmek için her defasında kodu kopyala-yapıştır yapmak istemiyorsanız Ayarlar- Yayınlar-yorumlar ve paylaşım-Kayıt şablonu sekmelerini takip ederek <div class="bagidua">YAZINIZI BURAYA YAZIN </div> kodunu ekleyip, şablonu kaydedin. Artık her yeni yazı yazdığınızda kodunuz şablonda hazır olacak ve yazıları ikiye bölmek istemediğinizde kullanmadan yazıları normal olarak paylaşabilirsiniz.

✔ Bu içeriği beğendiyseniz lütfen paylaşın ⤵

15 yorum:

  1. Çok güzel çok beğendim özellikle alıntılar için uygun gibi geldi bana.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bende çok beğendim..Özellikle uzun paragraflarda kolay okuma sağlayabilir.

      Sil
  2. Eline sağlık Hakan Abi, güzel bir paylaşım olmuş.

    YanıtlaSil
  3. Mobil görünümde nasıl görünüyor acaba. Yine de bu kodla çok farklı tema tasarımları çıkabilir gibi geldi bana. Çok değerli bir paylaşım olmuş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mobil görünümde sorun görünmüyor. Dilenirse kullanılır ama tavsiyem paragrafları kısa kısa ikiye bölmek..Uzun yazıyı ikiye böldüğünde ince ve uzun koridor gibi görünüyor bu da yazıların okunmasını zorlaştırabilir. Her türlü kullanım için güzel bir kod..teşekkürler

      Sil
  4. bazı uzun makalelerim oluyor ara ara. O tarz makaleler yazdığımda bunu kullanabilirim. Öğrendiğim iyi oldu çünkü işime yarayacak. Çok teşekkürler. Hatta sekmeyi kullandığım tarayıcıda kayıt ettim bi yere ;)

    Saygılar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özellikle kişisel bloglarda uzun ve düz yazılar oluyor. İkiye veya üçe bölerek hepsinin okunmasını sağlamak iyi olur..Başarılar dilerim

      Sil
  5. Hem görsellik hem işlevsellik açısından çok iyi olur bence. Teşekkürler...

    YanıtlaSil
  6. Tema değiştirdiğimizde bu tema içine sonradan eklenen kodları tek seferde almanın bir yolu var mı acaba? Bunun sıkıntısı yaşıyorum sürekli ben.

    YanıtlaSil
  7. Emeğinize sağlık. Faydalı bir anlatım olmuş. Ben biraz zorlanıyorum bu ayarlarda. Fakat öğrenmeye çalışıyorum.😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşinize yarayacaksa ne güzel. Biraz sabır ederek basit bir şekilde yapabilirsiniz.

      Sil
  8. Bu içerik için Çok teşekkür ederim

    YanıtlaSil

YORUM YAPARAK KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına özen gösterin.
2) Yazım ve dil bilgisi kurallarına mümkün olduğunca dikkat edin.
3) Kullandığınız üslubun sizi yansıttığını unutmayın.
4) Yorum yaparken link eklemeyin.

Seo Teknikleri ve Blog ipuçlarını alarak daha fazla ziyaretçi ve en yüksek verimi hedefleyin.