Blogger da Yazı Ortasına Adsense Reklam Ekleme

Share:
blogger-konu-içine-reklam-kodu-ekleme

Blogger konu içine reklam kodu ekleme, Yazının ortasına reklam ekleme yolları
  Google adsense reklamlarını yayınlama fırsatı bulan herkes reklam için en uygun yeri ararlar. Çoğunluğuna göre adsense reklamlarını yazı içinde göstermek daha karlıdır. Reklamları yazı içinde yayınlamak için bir kaç adımı takip ederek hemen yapabilirsiniz. Daha önce Google adsense reklamlarını yazı içine yerleştirme yazımı paylaşmıştım. Bu yazımda reklamları yazı üstüne, altına, sağına veya soluna nasıl ekleneceğini göstermiştim.

  Bu yazıda Adsense reklamları yazı ortasına nasıl eklenir onu göreceksiniz. Kısa kodlarla yazıların ortasına istediğiniz reklamı yayınlayabilirsiniz. Böylece görüntülenme ve tıklanma oranları artarak gelirinize olumlu yönde etkisi olabilir. Adsense metin reklamları için en etkili yerlerden birisi yazıların içine gömmektir.

Blogger İçin Yazı Ortasına Reklam Ekleme Nasıl Yapılır?

1. Google adsense giriş sayfasından hesabınıza girdikten sonra yayınlamak istediğiniz boyutta reklam formatını seçin. Daha sonra Blogger kumanda paneline girdikten sonra temanızın kodlarını barındırdığı bölüme gelin. Şablon kodlarınızın içinde arama yapmak için Ctrl+F yardımı ile <data:post.body/> kodunu bulun ve aşağıdaki kod ile değiştirin. <data:post.body/> kodunu aratırken bir kaç tane çıkabilir. Hangisi olduğunu anlamak için deneme yanılma yoluyla bulabilirsiniz.
<div expr:id='&quot;zet1&quot; + data:post.id'/> <div class='googlezet'> <!-- Reklam kodunu buraya ekleyin --> </div> <div expr:id='&quot;zet2&quot; + data:post.id'><p><data:post.body/></p> </div> <script type='text/javascript'> var obj0=document.getElementById(&quot;zet1<data:post.id/>&quot;); var obj1=document.getElementById(&quot;zet2<data:post.id/>&quot;); var s=obj1.innerHTML;var t=s.substr(0,s.length/2); var r=t.lastIndexOf(&quot;&lt;br&gt;&quot;);if(r&gt;0) {obj0.innerHTML=s.substr(0,r);obj1.innerHTML=s.substr(r+16);} </script>
  Yukarıda sarı renkle belirtilen yere reklam kodunuzu ekleyeceksiniz. Seçtiğinizreklam kodunu ekleyebilmeniz için Google da "adsense code converter" şeklinde arama yaparak yazı içine eklemek istediğiniz reklam kodunu convert edeceğiniz sitelerden birine giderek, kodunuzun uyumlu versiyonunu alabilirsiniz.

 


2. Reklam kodunun yazı içinde doğru görünmesi için  aşağıdaki css kodunu ]]></b:skin> ya da </style> kodunun bir üst satırına ekleyin. Eğer reklam kodunu yeni aldıysanız görünmesi biraz zaman alabilir. O yüzden daha önce yayınladığınız adsense kodu varsa onu convert ederek hemen görüntülenmesini sağlayabilirsiniz. 
.googlezet{margin:16px auto;text-align:center} 

✔ Bu içeriği beğendiyseniz lütfen paylaşın ⤵

8 yorum:

  1. Adsense reklamı alırsam mutlaka deneyeceğim:) Kabul edilmek ve hesabın bağlanması ne kadar zaman alıyor?

    YanıtlaSil
  2. Ben başvurduğumda çok beklemedim ama 6 ay beklemek gerekiyor. Yeterli içeriğin olması gerekiyor. İnşallah kısa zamanda alırsın..teşekkürler

    YanıtlaSil
  3. Şu an o alanları çok takip edemiyorum ama bildiğim kadarıyla yazı ortasına reklam engellenme sebebi idi eskiden. Şu an durum nedir acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yazı içine reklam koymak sorun olmaz bence..ziyaretçileri tıklamaya yöneltmedikten sonra bir şey olmaz. Reklamı işaret etmeyin ve tıklanacak bağlantıların içine veya yanına gizlemeyin. Yazının ortasında görsel reklam olduğu için ziyaretçi istemezse tıklamaz. Adsense yazı içinde kullanılacaksa ben alt tarafta kullanıyorum ama ortaya da eklenebiliyor. Adsense politikalarını okuyabilirsiniz.

      Sil
  4. Okudukça noksanlarımızı da görüyoruz. Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  5. ya biz blogçular yazıların ortasında reklam görünce o yazıyı genelde okumayız ki yaaa, hiç hoş bişi değil yaaa yazının ortasında reklam yaniii, reklam belki ancak kenarda olabilir, o da küçük filan olmalı yani, ama belki moda kozmetik bloglarına reklam lazımdır, onlar kozmetik şirketlerinin reklamını yaparlar yani. onun dışında reklam pek hoş durmuyor bir blogda, genelde bütün blogçular reklamı itici buluyor, ama reklamdan para kazanmak isteyenler de var tabii aramızda bu da onlar için iyi bişi yani. ama bizler aramızda böyle çok anket yaptık. blogçular reklam sevmezler, sadece yazı okumak isterler. ben bloglarda reklam görünce mesela ay dur yazık tıklayım bari filan derim hadi kıyamam para kazansın filan yani. ama genelde bir blogda reklam yoksa hiç, ah derim ideal blog işte :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blog yazarları olarak aşırı reklamı sevmeyiz tabi. Bu reklamlar ziyaretçiler için. Bana kalırsa bende yazı ortasına reklam koymam ama belki bu şekilde değerlendirmek isteyenler vardır. SEO için o kadar bilgi verdikten sonra her yeri reklamla doldurmasını istemem. Kendine göre ayarlarını yapmalı herkes..Güzel yorumunuz için teşekkürler, ideal bloglarda az da olsa reklam olsun:)

      Sil

YORUM YAPARAK KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına özen gösterin.
2) Yazım ve dil bilgisi kurallarına mümkün olduğunca dikkat edin.
3) Kullandığınız üslubun sizi yansıttığını unutmayın.
4) Yorum yaparken link eklemeyin.

Seo Teknikleri ve Blog ipuçlarını alarak daha fazla ziyaretçi ve en yüksek verimi hedefleyin.