Takipçi Sayısını Gösteren Sosyal Medya Kodu

Share:

  Blog yazarları için yazıların okunması ve paylaşılması çok önemlidir. Bu nedenle hepimiz kendi sayfamızda bazı eklentiler ile yazıların paylaşılmasını ve sosyal ağlarımızın takip edilmesini isteriz. Çeşitli kodlar sayesinde sayfamızın yapısına uygun olanı ekleriz. Bu vereceğim kod ile üye sayınızı göstererek güncel tutabilirsiniz. Hem ziyaretçilerinize hem de sayfanıza ilgi gösterenlere ne kadar takipçiniz olduğunu göstermek avantaj sağlayabilir. Sosyal medya hizmetleriniz arttıkça takipçileriniz de daha çok ilgi gösterecektir. Takipçi Sayılı sosyal medya kodunu eklemek için yapmanız gereken iki basit işlemi yerine getirmeniz gerekiyor. Bu kod ile takipçi sayınızı elle girmeniz gerekiyor. Yani takipçi sayısı arttıkça kendiliğinden güncellenmiyor.

Sosyal Medya Kodunu Nasıl Eklerim?

  Bu butonları eklemek için Blogger kumanda panelinden Şablon sekmesine tıklıyorsunuz. Html'yi düzenleye tıklayarak Ctrl+F yardımıyla ]]></b:skin> kodunu aratın. Hemen üstüne aşağıdaki kodu ekleyin.

.widget_social_apps{margin-left:-.5%;margin-right:-.5%}.widget_social_apps:before,.widget_social_apps:after{content:" ";display:table}.widget_social_apps:after{clear:both}.widget_social_apps .app_social{margin:0 .5% .5%;width:24%;float:left;text-align:center;background-color:#111;-webkit-transition:all .2s;-moz-transition:all .2s;-o-transition:all .2s;transition:all .2s}.widget_social_apps .app_social.facebook{background-color:#3e64ad}.widget_social_apps .app_social.twitter{background-color:#58ccff}.widget_social_apps .app_social.pinterest{background-color:#de010d}.widget_social_apps .app_social.instagram{background-color:#125688}.widget_social_apps .app_social.google{background-color:#dd4b39}.widget_social_apps .app_social.linkedin{background-color:#007bb6}.widget_social_apps .app_social.flickr{background-color:#ff0084}.widget_social_apps .app_social.vine{background-color:#00bf8f}.widget_social_apps .app_social:hover{background-color:#111}.widget_social_apps .app_social a{display:block;color:#fff;padding:15px 5px}.widget_social_apps .app_social span{display:block}.widget_social_apps .app_social span.app_icon i{font-size:24px;margin-bottom:5px}.widget_social_apps .app_social span.app_count{font-weight:700;line-height:16px}.widget_social_apps .app_social span.app_type{font-size:14px;line-height:16px}

  Şablonu kaydettikten sonra blogunuzun neresinde yayınlamak istiyorsanız oraya Yerleşim sekmesi üzerinden "Gadget" olarak aşağıdaki kodu eklemeniz gerekiyor.

<div class="widget_social_apps"><div class="app_social facebook"><a href="https://www.facebook.com/" target="_blank"><span class="app_icon"><i class="fa fa-facebook"></i></span><span class="app_count">7845</span> <span class="app_type">Fans</span> </a></div><div class="app_social twitter"><a href="https://www.twitter.com/" target="_blank"><span class="app_icon"><i class="fa fa-twitter"></i></span><span class="app_count">32</span><span class="app_type">Followers</span></a></div><div class="app_social pinterest"><a href="https://www.pinterest.com/" target="_blank"><span class="app_icon"><i class="fa fa-pinterest"></i></span><span class="app_count">4774</span> <span class="app_type">People</span> </a></div><div class="app_social instagram"><a href="https://www.instagram.com/" target="_blank"><span class="app_icon"><i class="fa fa-instagram"></i></span><span class="app_count">65684</span> <span class="app_type">Followers</span> </a></div><div class="app_social google"><a href="https://www.google.com/" target="_blank"><span class="app_icon"><i class="fa fa-google-plus"></i></span><span class="app_count">65684</span> <span class="app_type">People</span> </a></div><div class="app_social linkedin"><a href="https://www.linkedin.com/" target="_blank"><span class="app_icon"><i class="fa fa-linkedin"></i></span><span class="app_count">65684</span> <span class="app_type">Fans</span> </a></div><div class="app_social flickr"><a href="https://www.flickr.com/" target="_blank"><span class="app_icon"><i class="fa fa-flickr"></i></span><span class="app_count">44</span><span class="app_type">Followers</span></a></div><div class="app_social vine"><a href="https://www.vine.com/" target="_blank"><span class="app_icon"><i class="fa fa-vine"></i></span> <span class="app_count">574</span> <span class="app_type">People</span> </a></div></div>

  Kodları ekledikten sonra kendinize göre düzenlemeniz gerekiyor. Kullanmadığınız sosyal ağlar varsa hesap açabilir ve kullanabilirsiniz. Eğer bu listedeki sosyal ağları istemiyorum diyorsanız aşağıdaki resimde göründüğü gibi çıkartabilirsiniz. "app_count" kodunun içinden kırmızı ile gösterdiğim yerden takipçi sayınızı değiştirebilirsiniz. Bu eklentinin dezavantajı otomatik güncellenmemesi. Takipçi sayınızı kendiniz elle düzenliyorsunuz. Eğer otomatik güncellenen veya alternatif  kod varsa yorum yazarak paylaşabilirsiniz.


✔ Bu içeriği beğendiyseniz lütfen paylaşın ⤵

6 yorum:

  1. Otomatik güncelleme olmaması fenaymış. Ben de bilmiyorum daha iyisini.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Götüntü ve işlev olarak iş görür..zaten her an takipçi artmadığından fazla uğraştırmaz

      Sil
  2. Bana rahatsız resimdeki gibi büyüklük rahatız edici geldiği için "Hakkımda/İletişi" bölümüne sosyal medya heaplarımı eklemeyi tercih ediyorum lakin ilerid fikrim değişikilik gösterebilir :)

    Faydalı bir yayın. Bunu Google Amca'da arayan-araştıran çok var ;)

    Saygılar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben bu kodu buluncaya kadar çok aradım..otomatik olanı varsa paylaşılsın isterim..tema yerleşiminde yer bulamadığı için şimdilik arşivde devam edecek..teşekkürler

      Sil
  3. Elle güncelleme yapılması bu kodu işlevsiz kılıyor ama yine de kullanılabilir, elinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben kendi blogumda kullanıyordum ama bu temaya pek uyduramadım..teşekkürler

      Sil

YORUM YAPARAK KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına özen gösterin.
2) Yazım ve dil bilgisi kurallarına mümkün olduğunca dikkat edin.
3) Kullandığınız üslubun sizi yansıttığını unutmayın.
4) Yorum yaparken link eklemeyin.

Seo Teknikleri ve Blog ipuçlarını alarak daha fazla ziyaretçi ve en yüksek verimi hedefleyin.