Seo Stratejileri ile Kalıcı Yer Edinme

Share:
seo-nedir-seo-nasıl-yapılır

  Google gibi kendini devamlı yenileyen ve kuralları olan arama motoru için kısa vadeli ama güçlü SEO çalışmaları yapmak etkili olabilir. Başarı yakalamak için bir yöntem olabilir ama kalıcı olmak için yeterli midir? Uzun ve istikrarlı çalışmalar yavaş yavaş ama yerini kaybetmeden ilerler. Yazdıklarınız ne kadar faydalı, hangi ihtiyaçları giderdi, beğenilip tavsiye edildi mi gibi soruların karşılığı olduğunda Google açısından değerlisiniz demektir. Beyaz eşya firmalarından tutun, kullandığınız arabalara kadar kaliteli damgası yemesi için satış sonrası ve herhangi bir sorunda gördüğünüz ilgi çok önemlidir. İyi bir marka müşterisinin gözünde itibar kazanmak için her satış ve sonrasının her aşamasında fark yaratmalıdır.

  Uzun ve kısa dönemli SEO'nun kazanımını şöyle anlatabiliriz. İnternet fenomeni birisinin alt yapısı olmadan elde ettiği geçici şöhret yerine eğitimini almış, belirli bir kariyeri olan birinin kalıcı şöhreti gibidir. Google da ilk sıralarda çıkmak ve oradaki varlığınızı korumak için stratejileriniz kalite, özgünlük ve sunduğunuz vitrini kapsamalıdır. İlk defa üst sıralarda yer aldığınızda bile bilinen siteler daha çok tıklama alabilir. Size güven duyulması ve bilinirliğinizin artması için ihtiyaç duyacağınız tek şey zaman ve insanların kafasında algı oluşturmaktır. İnsanlar belli bir aşamadan sonra Google da arama yaptıklarında sitenizi görmek isteyeceklerdir. Çünkü aradıklarını sizde buldular ve sorularının cevaplarını aldılar.

  Çizginizden sapmadan devamlı yeniliklerle yolunuza devam ederseniz kullanıcıların ilk tercihi genelde siz olursunuz. Mesela internetten alışveriş yapılacağı zaman arama yapmadan direkt bildiğiniz sitelere giriş yapmanız gibidir. Güven duyduğunuz ve beklentilerinizi karşılayan bu siteler aklınızda yer ettiğinden ilk tercihtir artık. Yazdıklarınız ve yaptıklarınız ile markalaşmanız için mutlaka uzun vadeli SEO çalışmaları yapmalısınız. Günü kurtarmak için sahte popülarite kazanmak çabuk unutulmaya mahkumdur.

  Herkes ister ki yazılarım üst sıralarda çıksın ve ziyaretçilerim çok olsun. Bu konuda bilgi almak için Yazılarım Google'da ilk sayfada nasıl çıkar? yazımı okuyabilirsiniz. Öyle siteler var ki arama sonuçlarında ilk sırada değildir ama bilinir olduğundan ve ziyaretçilerin olumlu geçmişi olduğundan ilk sıradaki siteden önce tercih edilebilir. Burada maksat SEO bilgilerini uygulayarak Google gibi arama motorlarının dikkatini çekmek ve kaliteli içeriklerle de ziyaretçilerin gönlünü kazanmaktır. İkisine dikkat edildiği sürece hem kalıcı olacaksınız hem de markalaşarak ilk akla gelen olacaksınız.

Bu yazı Seo Teknikleri ve Blog İpuçları | DHY tarafından yazılmıştır.
✔ Bu içeriği beğendiyseniz lütfen paylaşın ⤵

4 yorum:

  1. Süreklilik oldukça önemlidir. Elinize sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Yeni muhteşem bir yazı ile karşılaşmam ve bunun bana büyük faydası olması mükemmel. Seo gerçekten önemli olan bir konu gün geçtikçe seo ile ilgili yararlı yazılar ortaya çıkıyor. Admin tebrik ederim ve böyle yazılarını her zaman beklerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler, beğendiğine ve faydalandığına sevindim..Yeni yazılar var tabi sonuçta blog yazmanın da matematiği var. Her şey yazdıklarımızın karşılığını bulması için..görüşmek üzere

      Sil

YORUM YAPARAK KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına özen gösterin.
2) Yazım ve dil bilgisi kurallarına mümkün olduğunca dikkat edin.
3) Kullandığınız üslubun sizi yansıttığını unutmayın.
4) Yorum yaparken link eklemeyin.

Seo Teknikleri ve Blog ipuçlarını alarak daha fazla ziyaretçi ve en yüksek verimi hedefleyin.