Alexa Toolbar Ekleme ve Alexa Sıralaması Yükseltme

Share:
alexa-sıralama-düşürme

  Alexa nedir? Hangi sıklıkla günceller ve hangi siteleri analiz eder gibi soruların cevaplarını Alexa nedir? Alexa hangi sıklıkla güncellenir? yazımı okuyabilirsiniz. Alexa hakkında gerekli bilgileri aldıktan sonra istatistiklerinden haberdar olmak ve istiyorsak sitemizde paylaşmak gerekir. Alexa değerleriniz çoğu firma için önemli kaynaklardır. Ne kadar yüksek istatistikleriniz olursa o kadar değerli ve iş yapılabilir pozisyonda olursunuz. Site analiz konusunda güvenilir ve değerli görülen bir kaynaktır. Amazon gibi bir markanın arkasında ve çoğu webmaster için hedeflenen değerli bir istatistiktir.

Alexa Toolbar Nasıl Eklenir?

  Alexa toolbar özelliği tarayıcınızın sağ köşesine eklenir. Burada elinizin altında olur ve istatistiklerinizi devamlı kontrol edebilirsiniz. Hatta sadece kendi blogunuzu ve sitenizi değil, merak ettiğiniz her sitenin istatistiklerine ulaşabilirsiniz. http://www.alexa.com/toolbar adresine girerek "İnstall Alexa Browser Extension" butonuna tıklayarak yükleyebilirsiniz.

Alexa Sıralaması Yükseltme Yöntemleri

  Alexa sitenizin aldığı hit, sayfada geçirilen süre ve uyguladığınız SEO yöntemleri ile zaten yükselecektir. Bu yükselmeye ek olarak hızlandırmak için neler yapılabilir. Bazı ipuçları ile Alexa site analizi sonuçlarını iyileştirebilirsiniz.
  • Alexa Toolbar: Yukarıda nasıl yükleneceğini anlattığım Alexa toolbar aynı zamanda istatistiğinize katkı sağlayan önemli bir etkendir. Verilerin çoğunu bu şekilde alan Alexa için kendi toolbarınızı eklemeniz sitenizde geçirdiğiniz süreyi artırmanız demektir. Alexa ne kadar uzun vakit geçirildiğine ve başka yazılara tıklanmasına önem verir. Toolbar ekleyerek bir taşla iki kuş vurabilirsiniz. Hem size kaynak olacak hem de yükselmenize katkı sağlayacak. Eğer bizler gibi herkes toolbar yüklerse ziyaretlerin etkisi ve sıralamanın yükselmesi artacaktır. Blog arkadaşlarınızdaki artış ve onların toolbar kullanma ihtimali ile size daha fazla geri dönüş sağlar. 
  • Backlink Alın: Siteniz için alacağınız backlinkler hem SEO açısından hem de Alexa açısından önemli bir referans kaynağıdır. Başka siteler tarafından ne kadar bahsedildiğiniz kalitenizi gösterir. Backlink için açılan sitelere sayfanızı eklemeniz fayda sağlamaz önemli olan kaliteli sitelerden yorum alabilmektir.
  • Alexa Yorum: Oluşturduğunuz Alexa sayfanıza puanlar verilmesi ve yorumlar yapılması çok etkilidir. Sitenizden Alexa bağlantısına tıklanarak yönlendirilen birisinin yorum yapması ve puan vermesi daha da etkili olur. 
  • Sitenizi Sahiplenin: Sitenizi Alexa'da arattıktan sonra kayıt yaparak mutlaka sitenizi sahiplenin. Sahiplenilmiş sayfalara daha çok önem verilir.
  • Alexa Bilgilerini Tamamlayın: Kayıt olup sitenizi sahiplendikten sonra mutlaka gerekli bilgileri doldurun. "Edit Site İnfo" butonu yardımıyla logonuzu, site açıklamanızı ve iletişim bilgilerinizi güncelleyin. 
  • Sayfa Hızı: Google açısından ve SEO yöntemlerinde ilk sıralarda öneme sahiptir. Aynı şekilde Alexa içinde sayfanın hızlı açılması önemlidir. Site analiz kapsamında sayfanız hızlandıkça ve SEO'ya uydukça istatistiklerinizinde hızla arttığını göreceksiniz. Her şey aslında birbirine bağlı kalite arttıkça gördüğünüz değerde artar.
  • Yazıların Önemi: Yazılarınız hem uzun hemde ziyaretçilerin aradıklarına yönelik olursa geçirilen süre artar ve önemli bir yazı olduğunu destekler. 
  • Sayfa Trafiği: Düzenli aralıklarla yazdığınız özgün yazılar sayesinde gelen ziyaretçilerdeki artış sıralamanıza da katkı sağlar. İçerikleri belirli düzen içinde yayınlamanız ziyaretçilerinize de alışkanlık kazandırır ve takip edilmenizi sağlar.
  • Yazılara Yapılan Yorum: Yazılarınızın kaliteli olduğu ve hakkında konuşulduğu bir ortamda her türlü istatistiğiniz artar. Gerek yazar arkadaşlarınızdan gerekse normal ziyaretçilerinizden yorum almak için çabalayın. Bunun için en iyi yöntem sizinde onların yazısına yorum yapmanızdır.
  • Alexa Widget: Widget ekleyerek önemli bir hızlanma sağlanabilir. Widget sayesinde kalitenizi ispatlarken aynı zamanda sıralamanızı yükseltmede yeri doldurulmaz ipucudur. Ben sayfamın yapısına uygun bulmadığım için eklemiyorum ama eklemek isteyenler için kodlarını paylaşıyorum. Ekledikten sonra hemen görünmeyebilir bir süre bekledikten sonra bilgi verilecektir. İki kod içinde de yoursite.com kısımlarını kendinize göre düzenlemeyi unutmayın. 






  • Sosyal Medya: Blogunuz için girdiğiniz içerikleri sosyal medya aracılığı ile paylaşarak daha çok kişiye ulaştırın.  
✔ Bu içeriği beğendiyseniz lütfen paylaşın ⤵

14 yorum:

  1. Oldukça bilgilendirici bir yazı olmuş. Ne işe yarıyor herkesin sayfasında var bu diye düşünüyordum. Sayenizde birkaç bir şey öğrenmiş oldum. Ama kendi blogumda kullansam mı karar veremedim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alexa toolbar kullanmak faydalıdır. Diğer bütün sitelerinde istatistiklerinide sorgulayabiliyorsunuz..

      Sil
  2. Emeğinize sağlık 😊 Blog yazarları için çok faydalı bir paylaşım olmuş😇

    YanıtlaSil
  3. Kafamın çok bastığı konular değil. Sakin bir zamanda okuyup uygulamak lazım. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yardımcı olabileceğim şeyler varsa yazabilirsiniz..

      Sil
    2. Teşekkürler, bir ara rahatsız edebilirim:)

      Sil
  4. Alexa, Widget için destek vermiyor artık diye biliyorum ama. Doğru mudur? Ayrıca site sahiplenmek ücretlidir diye tahmin ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Site sahiplenmek ücretli evet..eksik bilgileri doldur en azından..widget desteklemiyor diye biliyirdum bende bloga ekledim denemek için çalīşıyor..

      Sil
  5. Alexa üye değilim sitemde araştırmalar yaparak yazılar yazmaya çalışıyorum ara sıra güncel konularda tabiki Alexa üye olmalimiyim sizce sitem: tekdogru.blogspot.com

    YanıtlaSil
  6. Pardon birde siteniz benim siteme çok benziyor sitem çok eski olmamasına rağmen nerdeyse okunma sayımız aynı adsense ile para kazanıyorsunuz fakat mobil sitenizde neden reklam yok tekdogru.blogspot.com sitesini ziyaret edebilirsiniz başka bir tema kullanmanızı tavsiye ederim mobil sürümü kapatmak daha fazla gelir kazanmanizi sağlayabilir tekdogru.blogspot.com saygılar sunarim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler yorumunuz için..Alexa üyeliği ücretli oluyor. Alexa da sitenizi sahiplenip istatistikleriniz için toolbar yükleyebilirsiniz.

      Sil

YORUM YAPARAK KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına özen gösterin.
2) Yazım ve dil bilgisi kurallarına mümkün olduğunca dikkat edin.
3) Kullandığınız üslubun sizi yansıttığını unutmayın.
4) Yorum yaparken link eklemeyin.

Seo Teknikleri ve Blog ipuçlarını alarak daha fazla ziyaretçi ve en yüksek verimi hedefleyin.