Otomatik Ödeme Talimatı Nedir? Faydaları ve Zararları Nelerdir?

Share:

Otomatik Ödeme Talimatı Nedir?  Faydaları Nelerdir?

  Adınıza olan borçların vereceğiniz talimatla hesabınızdan otomatik olarak kesilmesidir. Otomatik ödeme talimatı önemli bir ihtiyaç ve çağımızın bir gereğidir. Hayatın hızlı akışında aklımızda 10'larca şifre ve hep bir şeylere yetişmek için koşturup duruyoruz. Elektrik, cep telefonu, ev telefonu, su, internet, doğalgaz, aidat, kira gibi her ay yaptığımız bir çok ödemeler vardır. Tüm bankalar otomatik ödeme talimatı için anlaşmalı oldukları kurumlara göre talepleri karşılayacak şekilde yönlendiriyorlar sizi. 
  • ATM'ler, şubeler, internet bankacılığı ve çağrı merkezlerinden yapılabiliyor. 
  • Talimatı verdikten sonra her ay vadesi geldiğinde kendiliğinden borcunuz kesilecektir. 
  • Banka hesabınızda ek hesap kullanıyorsanız para olmadığında bile borcunuzu aksatmadan yatırabileceksiniz. 
  • Ne gecikme faizi ne de hesap işletim ücreti ödemek zorunda kalmayacaksınız. 
  • Ayrıca bankalar otomatik ödeme talimatı verenlere bazı çekilişlere katılma fırsatı veriyor ve bazı indirimlerden faydalanabiliyorsunuz. 
  Hesap hareketlerinden de borcunuzun ne kadar olduğunu, ne kadar para kesildiğini takip edebilirsiniz. Otomatik ödeme talimatı ile hem banka şubelerinde ve ATM'lerde vakit kaybetmeyeceksiniz hem de ödemeleriniz sizin adınıza düzenli olarak yatırılacak. 

Otomatik Ödeme Talimatı Zararları Nelerdir?

  Aslında bilinçli ve borcunu bilen insana zararı olmaz ama her şeyi otomatiğe aldıktan sonra ilgilenmeyen kişiler bazı haksızlıklara uğrayabilir. Gazetede okuduğum habere göre elektrik dağıtım şirketlerinden bazıları işletme kodunu değiştiriyormuş ve bunu size bildirmediğinde faturanız ödenemediğinden ancak elektriğiniz kesildiğinde haberiniz oluyor. Bu seferde açma-kapatma parası ödemek zorunda kalıyorsunuz. 
  Mobil cihazları kullanamıyorsanız ya da ATM ile işlemlerde zorlanıyorsanız tavsiye etmem çünkü bu seferde takip edemeyerek yanlışlıklara maruz kalabilirsiniz. 
Bazı bankalarla ve onların müşteri hizmetleriyle uğraşmak zor olabiliyor. Sizin istekleriniz bazen ikinci planda kalabiliyor. Bu nedenle otomatik ödeme talimatı verdiğiniz her ne varsa mutlaka kontrol sizde olsun. Boş bırakmaya gelmez, borç yansıtabilirler sonuçta günümüzde doğruluk, dürüstlük hak getire.

Hiç yorum yok

YORUM YAPARAK KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına özen gösterin.
2) Yazım ve dil bilgisi kurallarına mümkün olduğunca dikkat edin.
3) Kullandığınız üslubun sizi yansıttığını unutmayın.
4) Yorum yaparken link eklemeyin.

Seo Teknikleri ve Blog ipuçlarını alarak daha fazla ziyaretçi ve en yüksek verimi hedefleyin.