Godaddy ile Domain ve Hosting Nasıl Alınır?

Share:
godaddy avantajları

Godaddy altyapısı çok gelişmiş ve sadece alan adıyla kalmayıp, güvenlikten web sitesi yapılmasına kadar geniş çaplı bir firmadır.  Yıllardır hangi blogu açsam bu firma ile alan adımı satın aldığımdan güvenilir olduğunu biliyorum. Alan adı alırken size bir çok seçenek sunuyor.".com, .net, .site, .org, .info" gibi alan adı alternatifleri bulabiliyorsunuz. Yıllık makul fiyatlarda alan adınızı alarak daha prestijli bir hale gelebilirsiniz.
  Çoğu reklam firması bile blogspot altyapısı olduğu için blogunuzu reddetmektedir. Yalnız şöyle bir sorun olabiliyor; blogunuzu açtıktan hemen sonra almanızı tavsiye ederim. Çünkü belli bir takipçi sayısına veya alexa değerine geldiyseniz sıfırlanabiliyor. Yazılarınızın google da tekrar dizine eklenmesi zaman alabiliyor. Bir kaç gün önce alan adına geçerek bu sorunları yaşayan olarak söylüyorum.

Neden Godaddy Kullanmalıyım?
  • Dünyanın en çok alan adı barındıran firmalarından olması nedeniyle tecrübesine güvenilebilir.
  • Fiyatları uygun ve seçenekleri anında görebiliyorsunuz.
  • Müşteri hizmetleri problemlerinize en kısa zamanda cevap verdiğinden sorularınız yanıtsız kalmayacak.
  • Kişisel bilgileriniz internet korsanlarından korunur.
  • 13 milyon müşterinin tercih ettiği platform olması nedeniyle referansının kuvvetli olması.
  • Godaddy domain adresinizi otomatik olarak her yıl yenileyebilirsiniz ya da satabilirsiniz. 
  • Türkçe arayüzü olduğundan işlemleri rahatlıkla yapabilirsiniz.
  Godaddy anasayfasında oluşturmak istediğiniz alan adını "Alan adı arayın" yazan yerde aratın. Çıkan sonuçlara göre kullanılabilir olanlar sıralanacaktır. Seçtiğiniz alan adını sepete eklemiş olacaksınız ve oradan satın alarak kurulum aşamasına geçebilirsiniz. Mümkünse bir kaç yıllığına satın alın çünkü 1 yıllık aldığınızda yenileme zamanı geldiğinde fiyatı biraz daha artacaktır. Avantajlı olanı tercih etmek gerekir sonuçta alan adı alıyorsanız uzun süre kullanacaksınız demektir.

  Godaddy ile özel indirimlerden faydalanarak uygun fiyata prestij sağlayabilirsiniz. Kampanyaları ile  hosting alabileceğiniz fiyata hosting+domain ile indirimlerden faydalanabiliyorsunuz. Domain Kampanya Kodu linkine tıklayarak inceleyebilirsiniz. Genelde domain satın alırken ilk yıl daha ucuz olur, yenileme zamanı geldiğinde fiyat biraz daha yükselir ama size kazandırdıklarının yanında bu ücret meşhur tabiriyle çerez parası kalır. 

  Böylesine büyük ve Amerikan firmasının Türkiye'de reklam vererek pazar oluşturmaya çalışması aşama kaydettiğimiz anlamına da gelebilir. Yıllar içinde internet aleminde gelişme göstermek için çok çabaladık ve yavaş yavaş firmalar tarafından dikkat çekmeye başladık. Avrupa'nın gerisinde olsak da bundan sonraki aşamalarda hızlı gelişmeler göstereceğimizi düşünüyorum. Profesyonel olarak ve belirli amaçlar için kullanılan web siteleri ile Türkiye pazarını daha da geliştireceğiz. İlk blog yazdığım yıllarda domain veya hosting pek bilinen şeyler değildi. Yazarlar çoğaldıkça, bilinç arttıkça yeni bir talep oluşturmuş olduk ve artık büyük firmalar bu altyapıdan faydalanmak için daha çok çaba harcayacaklar.

  Godaddy domain adresinizi satın aldıktan sonra blogger hesabınıza yönlendirmek için yapılması gerekenleri Blog Tecrübem Arkadaşımız aşamalar halinde güzelce nasıl yapıldığını sıralamış, bende tekrar aynı şeyleri yazmak istemiyorum. Zaten bende kısa araştırma sonucunda kendim uyguladım. Her şeye rağmen takıldığınız nokta olursa bildiğim kadarıyla yardım etmeye çalışırım.

Bu yazı Doğuş Hakan Yılmaz - Seo Teknikleri ve Blog İpuçları tarafından yazılmıştır.

2 yorum:

  1. Teşekkür ederim Hakan Abi bloguma yer verdiğin için..

    YanıtlaSil
  2. Rica ederim, güzel anlatmışsın faydalanabilirler

    YanıtlaSil

YORUM YAPARAK KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına özen gösterin.
2) Yazım ve dil bilgisi kurallarına mümkün olduğunca dikkat edin.
3) Kullandığınız üslubun sizi yansıttığını unutmayın.
4) Yorum yaparken link eklemeyin.

Seo Teknikleri ve Blog ipuçlarını alarak daha fazla ziyaretçi ve en yüksek verimi hedefleyin.