Feedburner Servisinin Kurulum ve Ayarları

Share:

  Feedburner, RSS okuyucu servisi olarak yazılarınızın abone olan okuyucularınıza mail olarak gönderilmesi işlemidir. Yakından tanıdığımız Google arama motoru'nun ücretsiz bir servisidir. Çoğu bloglarda veya sitelerde feedburner kullanıldığını biliyoruz. Çünkü blogların olmazsa olmazları gelen ziyaretçilerin yeni yazılardan haberdar olması ve okumasıdır. Bu sistem sayesinde abone ettiğiniz her kişiye yazılarınızı otomatik olarak gönderebiliyorsunuz. Bunun için sadece mail adresinizle giriş yaparak kayıt olmanız gerekiyor. Feedburner üyeliği ile birden fazla sitenizi aynı hesap üzerinden ekleyebiliyorsunuz.

Feedburner kurulum ve Ayarları Nelerdir?
  Hesabınızla giriş yaptıktan sonra blogunuzu eklediniz ve artık blogunuzda kullanmak istiyorsunuz ama tam olarak ayarlarını bilmiyorsunuz. İşte şimdi sırayla açıklamaya çalışacağım özellikleri ile feedburner'i bilerek kullanacaksınız.

Feedburner Optimize Bölümü Ayarları:


Bu alanda sol tarafta dizilen bölümleri kısaca açıklayalım.
  1. Browser Friendly: Potansiyel abonelerin web tarayıcılarında daha iyi okunabilirlik sağlamak için Theme: ClearFeed (Turkish) seçeneğini seçerek aşağıda "save" butonuna basarak kaydedin. Ayrıca bu sekmenin alt tarafında Content Options yeri vardır. Burada enabled yazan kutuya istediğiniz mesaj veya duyuru yazarak beslemenin başında abonelerinize gösterebilirsiniz.
  2. SmartFeed: Yayınladığınız feed'i ziyaretçilerin uygulamasıyla uyumlu bir formata dönüştürür. Bu nedenle "activate" butonuna tıklayın.
  3. FeedFlare: Her içeriğin altına basit bir altbilgi yerleştirerek topluluk oluşturmanıza yardımcı olur. Abonelerinizin kolay bir şekilde paylaşmasına olanak sağlayabilirsiniz. 
  4. Link Splicer: Bu hizmet, FeedBurner feed'inize, bağlantı toplama hesabınıza eklediğiniz yeni bağlantıları içeren yeni bir öğe ekler. Çok önemli bir detayı var ki bu özellik sayesinde beslemeler istediğiniz imleme sitesinde ekleniyor. İstediğiniz imleme sitesini seçtikten sonra kullanıcı adınızı yazarak "activate" butonuna tıklamayı unutmayın. Ben daha çok de.icio.us ve Digg imleme sitelerini duyduğum için bunlardan birini seçtim. Eğer kullanmıyorsanız hem üye olup hem de beslemelerinizi göndererek sayfanız için faydalı bir iş yapmış olursunuz.
  5. Photo Splicer: Flickr gibi bildiğiniz online resim paylaşım sitelerindeki resimlerinizi yayınlamak için kullanabilirsiniz.
  6. Geotag Your Feed: Yayınlayacağınız Feedinize konum ekleyerek yerinizi bildirebilirsiniz.
  7. Feed İmage Burner: Feed yayınınıza renk katarak görsel ekleyebilirsiniz. Kendi resminizi eklemek isterseniz 144 pikselden geniş ve uzun olmaması öneriliyor.
  8. Title/ Description Burner: Yabancılar için başlığı ve açıklaması karşılanamayan içeriğiniz mi var? Buradan değiştirmeniz mümkün. 
  9. Convert Format Burner: İstediğiniz formatı seçerek RSS okuyucularınızın sizi takip etmesini sağlayabilirsiniz. "RSS 2.0, ATOM 1.0" gibi.
  10. Summary Burner: Yazılarınızın bir kısmını göstererek tamamına yönlendirmek için kullanılır. İçeriklerinize Teaser mesajı da ekleyebilirsiniz. 📌
Feedburner Publicize Ayarları:


  1. Headline Animator: Bu bölüm ile sitenize ekleyebileceğiniz bir banner oluşturuyorsunuz. Yayınladığınız 5 en son yazıyı dönüşümlü olarak gösterebileceğiniz banner'dir. Ayarlamalarını sayfanıza göre değiştirebilirsiniz.
  2. BuzzBoost: Blogunuzu başka sitede tanıtmak için javascript kodu verir. 
  3. Email Subscriptions: Blog yazarlarının en çok kullandığı bölüm olarak yeni yazılarınıza e-mail aboneliği sağlar. Sayfanıza form ekleyerek abone olmaları için yönlendirebilirsiniz. Ayrıca kimlerin abone olduğunu görmek istiyorsanız Email Subscriptions- Subscription Management- View Subscriber Details sıralamasını takip ederek kayıtlı aboneleri inceleyebilirsiniz. Hangi tarihte abone olmuşlar, yazılar aktif olarak gönderiliyor mu? Yazıların gönderilmesini istemiyor musunuz? Hepsini buradan görebilirsiniz.✅
  4. PingShot: Yeni yazılarınızdan arama motorlarına haber vermek için kullanılır.
  5. FeedCount: Sayfanıza abone sayısını gösteren bir sayaç eklemenizi sağlar ve abone olmak isteyenleri etkileyecek özelliktir.
  6. Socialize: Yeni yazılarınızı Twitter gibi sosyal ağlarda otomatik olarak paylaşmak için kullanılır.
  7. Chickilet Chooser: Sitenize bu bölümde verilen hazır buton ve kutuları ekleyerek bilgi verebilirsiniz.
  8. Creative Commons: Kar amacı gütmeyen telif hakkınızı koruyan bir şirkettir. Telif hakkınızı saklı tutarak cretive commons lisansı ekleyebilirsiniz. 
  9. Password Protector: Şifreleme yaparak sadece üye olanların yazılarınızı görmesini sağlayabilirsiniz. Üye olmayanlar RSS bilgilerini göremeyecektir.
  10. NoIndex: Tercih edilmesi sakıncalı bir bölümdür. Arama motorlarının RSS bilgilerinizi engellemesini ister. 

  Feedburner E-Posta Aboneliği Formunu blogunuza eklemeniz için "Publicize/Email Subscription" sekmesinden yapabilirsiniz. ☝Yukarıdaki resimde gördüğünüz gibi oluşturulan kodun altında Blogger'i seçerek kolayca sayfanıza ekleyebilirsiniz.
Benim blogumu ve yeni yazılarımı takip etmek için http://feeds.feedburner.com/dogushakanyilmaz bağlantısına tıklayarak veya http://feedburner.google.com/fb/a/mailverify?uri=dogushakanyilmaz bağlantısına tıklayarak yazılara abone olabilirsiniz. 

Feedburner Hesabınızı Blog'a Ekleme

  Feedburner aracılığı ile oluşturduğunuz RSS beslemenizi blogunuza uyarlamak için sırasıyla Ayarlar/ Diğer/ Kayıt içerik takibi yeniden yönlendirme URL'si sekmelerini takip ederek oluşturduğunuz yeni Feedburner RSS Url'nizi bu kutuya ekleyin ve kaydedin. Artık http://siteadresiniz.com/feeds/posts/default yerine http://feeds.feedburner.com/siteadresiniz şeklinde RSS beslemesine sahip oldunuz. Google servisi Feedburner kullanarak yazılarınızla ilgili ayarları yaptınız artık yeni yazılar ekleyerek takipçilerinizin artmasını bekleyebilirsiniz.

✔ Bu içeriği beğendiyseniz lütfen paylaşın ⤵

2 yorum:

  1. Önemli bir özellik..Ayarlarını bilerek kullanmak daha çok işimize gelir..Umarım faydalı olmuştur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok faydalı yazı olmuş teşekkürler şimdi bir sorum olacak ayarları kısmen yaptım deneme ile kendi mailimi kaydettim abonelik bilgilerinde Doğrulanmamış görünüyor mail gelmedi siteme eklemek istediğimde hala The feed does not have subscriptions by email enabled bu hatayı alıyorum feed'in kendi sayfasından ekleyebiliyorum. temanın Feedburner ID: kısmına ne yazdıysam olmadı yardımcı olur musunuz?

      Sil

YORUM YAPARAK KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına özen gösterin.
2) Yazım ve dil bilgisi kurallarına mümkün olduğunca dikkat edin.
3) Kullandığınız üslubun sizi yansıttığını unutmayın.
4) Yorum yaparken link eklemeyin.

Seo Teknikleri ve Blog ipuçlarını alarak daha fazla ziyaretçi ve en yüksek verimi hedefleyin.