Android Uygulamaların Otomatik Güncellemesini Kaldırma

Share:

   Otomatik güncelleme Android işletim sistemli akıllı telefon kullanıcılarının genelde yakındığı bir durumdur. Telefon güncellemeleri sizin onayınız olmadan güncellenir ve telefonun yavaşlamasına ve internet kotanızın bitmesine neden olabilir. Otomatik güncellemeyi kaldırarak istediğiniz zaman güncelleyebilirsiniz. Güncellemesini gereksiz gördüğünüz uygulamaları bekleterek telefonun hafızasını ve hızını koruyabilirsiniz. Peki otomatik güncelleme nasıl kaldırılır?

  Telefonun menüsünden Google Play Store uygulama mağazasına tıklayın. Sol üst köşedeki menü düğmesine tıklayın. Orada karşınıza seçeneklerden ayarlar sekmesine tıklayın ve açılan pencereden uygulamaları otomatik güncelle bölümüne tıklayın. Orada size uygun seçeneği seçerek güncellemeleri yönlendirebilirsiniz. Resimli anlatım için aşağıdaki resimleri takip edin. 


  Artık güncellemeleri kendiniz kontrol ederek yapabilirsiniz. Bu ayarlardan wifi açık olduğunda güncelleyi seçerek internet paketinizi koruyabilirsiniz. Aynı şekilde istediğiniz zaman ayarları değiştirebilirsiniz. Bu seçenek sadece uygulamanın güncellenmesi ile ilgilidir uygulamaya zarar vermez. Uzun süre uygulama güncellemediğinizde yeniliklerden faydalanamazsınız bu nedenle güncellemeleri çok zaman geçirmeden yapın. Örneğin haritalar kullanıyorsanız güncellemeleri yapmadığınızda yenilikleri kaçırabilirsiniz. Güncelleme uygulamaların iyileştirilmesi için gerekli olduğundan kapatmak yerine sadece wifi üzerinden güncelle özelliğini seçmek daha işe yarar olacaktır. 





Hiç yorum yok

YORUM YAPARAK KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına özen gösterin.
2) Yazım ve dil bilgisi kurallarına mümkün olduğunca dikkat edin.
3) Kullandığınız üslubun sizi yansıttığını unutmayın.
4) Yorum yaparken link eklemeyin.

Seo Teknikleri ve Blog ipuçlarını alarak daha fazla ziyaretçi ve en yüksek verimi hedefleyin.