Google'da İlk Sayfaya Nasıl Çıkılır?

Share:
yazıların-ilk-sayfada-çıkma-yöntemleri

  Bin bir emekle yazdığınız yazılar hak ettiği derecede okunmuyorsa yapılması gereken bazı şeyler var demektir. Google aramalarında çıkmak istiyorum hatta yazılarım anında üst sıralarda yer alsın binlere ulaşsın istiyorum diyorsunuz ama beklentinizi karşılamak için zoru başarmak gerekir. Sadece özgün içerik yazarak Google'a kendinizi beğendiremezsiniz. Gerçekten meşakatli bir süreç ama yılmadan yola devam ettiğinizde sonucu mucize olmayacaktır. Daha önceki bloglarımda bu aşamaların büyük bir kısmını başarmıştım ama şimdi yeni blogumla benimde sizler gibi kolları sıvamam gerekecek. Önümüze koyacağımız kısa kısa hedeflerle başarıyı hep birlikte yakalayacağız bundan eminim. Bunun için benimde ilgilenmeye çalıştığım bazı yapılması gerekenleri listeleyeceğim.

Google da İlk Sayfaya Çıkma Yöntemleri

 1) Alan Adı: Bu uyarı için geç kalmış olabilirsiniz ya da her şeyi göze alarak uygun bir alan adı seçebilirsiniz. Seçtiğiniz alan adının içeriklerinizle alakalı çağrışımlarda bulunması avantaj sağlar. Kendi alan adınız ile yazılarınıza güç katmış olursunuz. Ben açtığım blogumda buna dikkat etmediğim için hiçbir yazıda bunun nimetlerinden faydalanamayacağım. Doğru ve donanımlı içerikle bu açığı kapatmak biraz zamanımı alacak.

 2) Link Değişimi: Belli sayıda tutarak iyi sitelerle özellikle çapraz link değişiminde bulunmalısınız. Başka sitelerde okuduğunuz konulara yorumlar yazarak adınızı geçirebilirsiniz. Forum sitelerine üye olarak ve açılan konulara katkı sağlayarak devam edebilirsiniz. Hem bildiklerinizle sorunları çözeceksiniz hem de bilinirliğinizi artıracaksınız. Burada önemli olan çok sayıda linkle değişim yapmak yerine rakiplerinizden ve kaliteli linklerden bağlantı almaktır.

 3) Meta Tag Eklemek: Artık neredeyse her temanın içinde meta tag eklenmiş olarak yüklüyorsunuz. Söylenenlere göre Google meta taglara fazla önem vermiyormuş diye okumuştum ama bence bazıları hala işe yarıyordur. Bu bilgiler Google arama motorları için kaynak olup, blogunuzu tanıtmaya yardımcı olur. Hangi meta tagları ekleyeceğinizi öğrenmek için Blog İçin Gerekli Kodlar ve Özellikleri Nelerdir? yazımı okuyabilirsiniz.

 4) Özgün Yazı: Tek başına yeterli olmayan ama konunun asıl kaynağı olmazsa olmaz sır tabi ki özgün içeriktir. Tamamen kendi ifadeleriniz, duygularınız ve başlıklarınız ile Google da bir ilk olacaksınız. Doğru kurulmuş bir altyapıya sahip olduğunuzda üstüne özgün yazılar girmek cilası olacaktır. Faydalı olduğunu düşündüğünüz yazılar paylaşın ki okundukça yorum alsın ve diğerlerinden daha kıymetli olduğunu göstersin arama motorlarına. Ayrıca yazılarınızın sayısı ve birbiriyle olan bağlantıları da üst sıralar için etkili olabilir. İçerikler çoğaldıkça ve linkler bağlandıkça her sorgu da alakalı her yazı sıralanır ve beklemediğiniz yerden trafik alabilirsiniz. Daha fazlası için Blog Yazarken Bilinmesi Gereken İpuçları yazımı okuyabilirsiniz. Her konuda fikir sahibi olabilirsiniz ama bunu yazıya dökmek için bilgi sahibi olmak gerekir. Bu nedenle blogunuzun konusunu belirlerken iyi düşünmelisiniz. Hangi konular çok ziyaretçi çekerden ziyade ben hangi konularda yazdıklarımla kendimi mutlu ederim şeklinde bakmak lazım olaya.

 5) Google Sorguları: Google da bir konuyu arattığınızda en altta ilgili aramalar çıkar. İşte oradaki benzer aramaları yazınızda geçirirseniz az da olsa etkisini görürsünüz. "Google da üst sıralara çıkmak" şeklinde arattığınızda aşağıdaki gibi ilgili aramalar çıkar. Bu sonuçları yazınızda yedirdiğinizde yazınız daha etkili hale gelir.

google-sonuçları

 6) Sayfa Hızı: Arama motorları yazıları indekslerken onlarca aşamadan geçiriyorlarmış ve en önemlilerinden biri de sitenizin açılış hızı. Yani google da yazınıza tıklandığında ne kadar bekletiyorsunuz buna önem veriliyor. Bu nedenle ana sayfanızda gereksiz HTML kodları ekleyerek sayfayı yormayın. Yazıların 5 tanesini ana sayfa da göstermeniz yeterli olacaktır. Her yere reklam ekleyerek açılış hızını yavaşlatabilirsiniz. 3 saniye ve altında kalmanız arama motorlarının beklentilerini karşılayacaktır. Sayfanızı ziyarete gelen okuyucuları da fazla bekletmek onları kaçırmanıza neden olabilir. 

 7) Sosyal Medya: Blog yazarlarının hemen hepsinin sosyal ağlarda bulunmaya çalıştığını görüyoruz. Ama hepsinde yarım yamalak olmaktansa bir iki tanesinde daha aktif ve düzenli olmalısınız. Buradan gelecek ziyaretçiler ve buralara göndereceğiniz ziyaretçiler için özenle oluşturulmuş sayfalar hazırlamalısınız. Özellikle facebook sayfasında ekleyeceğiniz notlar, fotoğraflar, videolar ve gönderiler ziyaretçilerinizin sizi neden takip edeceğine dair ipuçları verir. Ziyaretçi akışı sağladığınızda yorumlar alır ve tanınmışlığınızı artırabilirsiniz. Blog yazılarınızı facebook gibi sosyal ağlarda paylaşarak oralardaki kitlenizden faydalanabilirsiniz. 

 8) E-Posta Aboneliği: Bu ipucu dolaylı olarak fazda sağlar. Blogunuza abone ettiğiniz her kişi garanti okuyucudur ve aynı zamanda garanti trafiktir diyebiliriz. Her yeni yazınız onlara ulaşacağından yazınızın popüler olmasına ve çok okunmasına yarar sağlar. Devamlı takipçilerinizin olması hem fazladan yorum hem de fazladan hit getireceğinden yazınızın üstlerde yer almasına bir parça imkan verebilir. E-Posta aboneliği temanızda olması gereken en önemli eklentidir.  

 9) Mobil Ayarlar: Blogunuzun temasını seçerken mutlaka mobil uyumluluğunu dikkate alın. Özellikle 2017 yılında mobil üzerinden ziyaretçilerin sayısında ciddi artışlar beklendiği söyleniyor. Bu yıl içinde bile neredeyse yarı yarıya ziyaretçiler mobilden geldiği düşünüldüğünde haklılık payı yüksek. Mobil ayarlarınızı yaptırdıktan sonra google değerlendirmelerinde olumlu sonuç alacaksınız. Google 200'e yakın incelemesinde mobil versiyon aşamasını atlayarak blogunuza ve yazılarınıza katkı sağlayabilirsiniz. 
  Binlerce blog yazarı arkadaşımız ve bir o kadar da hayaller var. Google da üst sıralara çıkmak için bu listeyi yerine getirmek tek başına yeterli olmayacaktır. Her şeyin ilacı zamana da ihtiyaç var. Diğer blog arkadaşlarınızla olan münasebetleriniz ve birbirinize yapılan yorumlar da önemli. Blog dünyasında edinilen dostluklar hep geri dönüşü olan kazanımlardır ayrıca unutulmasın.

3 yorum:

  1. DMOZ artık yok diye biliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru kaldırıldı. Yazı içinde öyle bir bilgi kalmış, güncellerim hemen. teşekkürler.

      Sil
  2. Ilk sayfaya cikinca da bloglara saldirilar basliyor 😃

    YanıtlaSil

YORUM YAPARAK KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına özen gösterin.
2) Yazım ve dil bilgisi kurallarına mümkün olduğunca dikkat edin.
3) Kullandığınız üslubun sizi yansıttığını unutmayın.
4) Yorum yaparken link eklemeyin.

Seo Teknikleri ve Blog ipuçlarını alarak daha fazla ziyaretçi ve en yüksek verimi hedefleyin.