Google Adsense Reklamlarını Yazı İçine Yerleştirme

Share:
yazı-içinde-reklam-gösterme

  Google adsense her blog yazarının sayfasında göstermek istediği reklam şeklidir. Çünkü dünyanın en büyük şirketlerinden Google'ın güvencesinden faydalanıyorsunuz. Gerekli işlemleri yaptıktan sonra onay aldığınızda reklam kodlarını doğru yerlere yerleştirmeniz büyük önem arz ediyor. Blog sayfanızın trafiği çok olsa da yanlış yerleştireceğiniz reklamlar fazla tıklanmaz ve gelir elde etmeniz zora girer. (Blog yazarak nasıl para kazanılır.) yazımı okuyabilirsiniz.

  Adsense reklamlarının en çok kazandırdığı yerlerden biri ve bence en önemlisi yazılarınızın ziyaret edildiği yerdir. Konu içine reklam kodu ekleme yöntemi ile temanızı diğer faydalı eklentilere daha çok hazırlamış olursunuz. Her reklam ziyaretçinin daha önceki aramalarına uygun veya yazılarınıza uygun olarak gösterilir. Bu şekilde tıklanma oranı da artacaktır. Temanıza ve yazıları yayınlama biçimine göre yayınladığınız yazının altına, üstüne, sağına ve soluna reklam kodlarını ekleyebilirsiniz. Temanızını da dikkate alarak 300x250 veya 728x90 reklam tipleri ilk tercihler olabilir. Bu kodları ekleyebilmek için convert edip şablonunuzda yayınlamak istediğiniz yere eklemeniz gerekiyor. Google da "adsense code  converter" diye arattığınızda karşınıza bir çok sonuç çıkar. Ben eblogtemplates sonucuna tıklayarak orada convert ettim.


 Yukarıda gördüğünüz alana adsense reklam kodunu yazarak "Convert Ad Code" butonuna tıklayın. Kodunuz şablona eklenmek üzere değiştirilmiş olacaktır.


Yazının Üstüne Reklam Ekleme:

 Öncelikle bu işleme başlamadan önce önlem amaçlı şablonun yedeğini alarak garantileyin ya da benim gibi deneme blogu açarak ilk olarak orada deneyin. Yazı içinde reklamın nerede yayınlanacağına dair kararınızı verdiğinizde yazının üstüne eklemek için Şablon> HTML'yi düzenle sekmesinden <div class='post-header'> kodunu bulduktan sonra hemen altına aşağıdaki kodu ekliyorsunuz.

<b:if cond='data:blog.pageType == "item"'>  
<div style="text-align:center;margin-bottom: 5px;"> 
Convert edilmiş adsense kodları buraya gelecek</div> 
</b:if>

Yazının Altına Reklam Ekleme:
  Aynı şekilde yazıların altında reklam göstermek için Şablon>HTML'yi düzenle sekmesinden <div class='post-footer'> kodunu bulun ve hemen üstüne alttaki kodları ekleyin.

<b:if cond='data:blog.pageType == "item"'>  
<div style="text-align:center;margin-top: 5px;"> 
Convert edilmiş adsense kodları buraya gelecek</div> 
</b:if>

Yazının Sağına ve Soluna Reklam Ekleme:

  Şablonunuz da <div class='post-body'> kodunu aratarak hemen üstüne aşağıdaki kodu ekleyip ilgili yere convert edilmiş reklam kodunu ekleyin. Aynı kod içinde "float:left" yazan yeri "float:right" ile değiştirdiğinizde sağ üstte görünmeye başlayacaktır.


<b:if cond='data:blog.pageType == "item"'>  
<div style="float:right;margin-left: 5px;"> 
Convert edilmiş adsense kodları buraya gelecek</div> 
</b:if>

 Sonucunda reklamlarınız artık yazıların içinde istediğiniz yerde görünmeye başlayacaktır. Eğer reklam kodunu yeni aldıysanız görüntülenmesi zaman alabilir. Daha önce kullandığınız kodu aldığınızda anında yayınlanacaktır. Bu şekilde doğru yere reklam kodlarını eklediğinizi anlamış olursunuz. Ziyaretçileriniz yazılarınızı okurken aynı zamanda reklamlara tıklama olanağı artmış olacaktır. Reklam gösterimleri her yeni yazı okunduğunda daha da artacaktır. Bu nedenle yazılarınızda başka yazılarınıza link vererek ziyaret süresini ve reklam gösterimlerini artırabilirsiniz.
  •   Eğer bu kodlar ile amacınıza ulaşamadıysanız, convert ettiğiniz adsense kodlarını <data:post.body/> kodundan sonra ekleyebilirsiniz. Kodu arattığınızda bir kaç tane aynı sonucu bulabilirsiniz. Burada doğru yer olduğunu anlamak için yazı sonunda gösterdiğiniz paylaş butonları veya benzer yazılar gibi alanın olduğu yeri tespit edin ve nerede yayınlayacağınızı deneme yanılma yoluyla bulabilirsiniz.
Bu yazı Seo Teknikleri ve Blog İpuçları tarafından yazılmıştır.

6 yorum:

  1. Şablonda ctrl+f yapıp arattığımda kod çıkmıyor. Neden olabilir?

    YanıtlaSil
  2. Hocam ben kodu direk alıp adsenseden yapıştırıyorum fakat adsense mobilden girildiginde çalışmıyor neden olabilir acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adsense kodunu eklerken convert ettiniz mi?

      Sil
    2. Alttaki linkteki gibi yaptım olmadı hatta yazılar cift oldu bi yazıdan iki tane.

      https://dogushakanyilmaz.blogspot.com/2017/03/blogger-da-yazi-ortasina-adsense-reklam-ekleme.html

      Sil
    3. Bu yazıdan da yazı üstüne reklam eklemeyi yaptım olmadı yine :(

      Sil
    4. Arattığınız kodun doğru olanını bulmanız lazım. Yazının altında reklam göstermek isterseniz ve işinizi görürse blogger kumanda paneli/ ayarlar sekmesinden yayınlar, yorumlar ve paylaşım alanında kayıt şablonuna adsense reklam kodunu ekleyip kaydedin. Her yazının altında reklam görünecektir, biraz güncellenmesi için bekleyin.

      Sil

YORUM YAPARAK KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına özen gösterin.
2) Yazım ve dil bilgisi kurallarına mümkün olduğunca dikkat edin.
3) Kullandığınız üslubun sizi yansıttığını unutmayın.
4) Yorum yaparken link eklemeyin.

Seo Teknikleri ve Blog ipuçlarını alarak daha fazla ziyaretçi ve en yüksek verimi hedefleyin.