Blog Yazarak Para Kazanılır mı?

Share:
Blog-yazarak-nasıl-para-kazanılır

  Merhaba arkadaşlar 2007 yılından beridir para mevzusunu hep duyarım. Benim için para kazanmaktan önce blog yazarak kendini geliştirmek gelir önce. Kişisel blog'dan para kazanmak bu sürecin sonucudur zaten. Blog açarken amacınız para kazanmak olunca sayfaların ne halde kaldığı ortadadır. İçeriğini özgün tutan ve sadece sevdiği, ilgilendiği konularda bildiklerini paylaşan blog yazarları bir kaç ay bekledikten sonra blog'dan para kazananlar kervanına katılarak karşılığını alacaklarından emin olabilirler. Önceliğinizi içerik olarak saptadıktan sonra hangi reklam ağlarından para kazanılır ondan bahsedelim biraz.

  Ziyaretçi sayılarınız kayda değer biçimde arttığında doğru kanallardan epeyce para kazanma olasılığınız olacaktır. Ben bugüne kadar bir çok reklam şirketinden yayıncılık almış birisi olarak şöyle söylemek istiyorum. İsim vermek istemiyorum ama genelde fıs çıkıyorlar. Boşu boşuna liste yapıp bildiğiniz reklam şirketlerini sıralamak istemiyorum. Benim memnun olmadığım hiçbir şeyi size tavsiye etmek istemem. Eğer emeğinizin karşılığında para kazanmak istiyorsanız en güvenilir olanı tabi ki "Google adsense"dir. 


Google Adsense ile Para Kazanma



  Blog açtıktan sonra hemen her gün özgün içeriklerinizi girdikten sonra 6 ay kadar bekleyin ve Google Adsense'ye başvurun. 1 hafta veya 10 gün içinde onaylanıp, onaylanmadığına dair mesaj alacaksınız. Google adsense kodlarını blogunuzun uygun yerlerine yerleştirdikten sonra indekslenmiş yazılarınız ile para kazanmaya başlayabilir ve her gün içerik girmek zorunda kalmayabilirsiniz. Google adsense ilk başlarda rastgele reklam yayınlayabilir ama 6 ay kadar süre geçtikten sonra içeriğinizle alakalı reklamlar almaya başlarsınız. Adsense tıklama başına para kazandırdığı için reklam kodlarının nereye yerleştirildiği çok önemlidir ve fazla reklam koyarsanız ters etki ile ziyaretçi de kaçırabilirsiniz. Yetinmeyi bilmeniz gerek ve blogunuzu iyi tanımanız ve sadeliğini bozmamanız gereklidir. 

  Ben ilk blogum olan bilgicelli ile bu aşamaları beklemeden acele ettiğimden ve işin uyanıklığına kaçtığımdan google tarafından banlanmıştım. O zamanlar fazla bilgi sahibi olanlar yoktu şimdiki gibi. Ve şöyle bir durum var tekrar o banlanmış hesabı düzeltmekte neredeyse imkansız gibi. O yüzden sabırlı davranıp, içerik politikasına uymanız şart. Kopyala-yapıştır hiçbir şekilde olmamalı, ziyaretçilerinizin blogunuza nasıl geldiğini saptayarak ziyaretçi sayısını arttırmaya devam etmelisiniz. 

  Başka güzel tarafı da yazılarınız google da indekslendiği için uzun yıllar aynı yazınızdan gelir elde etmeye devam edeceksiniz. Hiç para harcamadan sadece bildiklerinizi aktararak hatırı sayılır boyutta gelir ile blog sayfanızın keyfini süreceksiniz. Şimdi artık gösterim başına da para kazanabiliyorsunuz. 


Bumerang ile Para Kazanma



  Hürriyet gazetesi servislerinden olan bumerang da güvenilir bir platform'dur. Üye olmak için acele etmeyin 3-4 ay kadar içerik eklemeye devam edin öncelikle çünkü bumerang bronz, platin ve altın olmak üzere 3 üyelik tipi sunuyor. Acele edip hemen üye olduğunuzda muhtemelen bronz üyelik alacaksınız. Bu üyelik tipinde size teklif gelmez ve Yazarkafe de yazı paylaşamazsınız. Yazarkafe de yazı yayınlamak sizi diğer bloglarla buluşturur ve ziyaretçi arttıkça gelir de artar. Bumerang büyük bir şirketin altyapısı olduğundan önem verebilirsiniz. Kaygı duymadan hem para kazanabilirsiniz hem de yazılarınızı duyurabilirsiniz. Son yıllarda beklentilerin altında kaldığından para kazanmayı hemen düşünmeyin. Yazarkafe için platin üyelik gerekiyor. Özgün yazılar ve geçen bir kaç ayın ardından platin üye olma ihtimaliniz artar. Kazancınız 50 TL'ye ulaştığında hesabınıza aktarabilirsiniz.


Tanıtım Yazısı ile Kazanma

  Google adsense gibi yöntemlerden para kazanamayanlar için bir diğer güvenilir para kazanma yolu da blogunuzda tanıtım yazısı yayınlamaktır. Bu şekilde bir yol izlediğinizde hiçbir reklam ağına ihtiyaç duymadan kaynağı kendinize ait blog üzerinden para kazanacaksınız. Haftada bir tanıtım yayınlayarak bile 200-300 tl civarında para kazanabilirsiniz. Bu şekilde reklam yapmak hem size kazandıracak hem de tanıtımını yaptığınız firma kalıcı bir reklam sağlamış olacak. Tanıtımını yapacağınız firmanın özelliklerine hakim olarak kendiniz yazmanız hem özgün blogunuza zarar vermez hem de aynı tanıtım yazısını paylaşan bloglardan farkınız olur. 


Blog'a Reklam Alarak Para Kazanma

  Bir diğer alternatif para kazanma yolu da blogunuzun uygun yerlerine alacağınız reklam bölümleridir. Sizinle iletişime geçerek reklam vermek isteyen ziyaretçilerinize blogunuzdan uygun yerlere logolarını ve tanıtım bannerlarını yerleştirerek aylık belirli bütçelerle para kazanabilirsiniz. Bir kaç tane belirleyeceğiniz kod alanı ile farklı fiyatlarda ve boyutlarda alternatif yaratabilirsiniz. 

  Her bütçeye uygun ama aynı zamanda da blogunuzun görüntüsünü bozmayacak sadelikte bu yöntemi kullanabilirsiniz. 125x125, 728x90, 300x250, 250x250 gibi kod alanlarına reklam alabilirsiniz. Blogunuzda hakkında ve iletişim sayfası gibi misafir yazarlık veya reklam yayınlama şartlarınızı anlatan bir sayfa oluşturmalısınız. Sizinle irtibatı kolaylaştırmalısınız.




  Blog oluştururken ne kadar kod bildiğinizden ziyade ne kadar kendinize ait olduğuna bakılır. İnsanların ilgisini çekecek fikirlerinizi, tavsiyelerinizi veya hobilerinizi paylaşabilirsiniz. Hemen her konuda yazmaya kalkınca ister istemez blogunuz çöp kutusuna dönecektir. Yukarıda da bahsettiğim gibi önceliğiniz belirli bir konuda kendinizi yansıtmak olmalıdır. Ayrıca mükemmel logolara veya tasarım harikası bir sayfaya ihtiyacınız yoktur. Sizi hatırlatacak sade bir blog sayfası oluşturduğunuzda başarı elde edebilirsiniz. 


  Her sıkıldığınızda temanızla oynama yapmamanızı öneririm. Gelen ziyaretçilerinizin aşina olmasına müsaade etmelisiniz. Sosyal ağlar herkesin içinde olduğu bir alem olduğu için buraya da fazlasıyla önem vermelisiniz. Buralardan gelecek ziyaretçileriniz olacağı gibi blogunuzla ağlarınızın takip sayısını artırabilirsiniz. Blog yazarak para kazanmak için önce trafik artıracak bütün yollara başvurmalısınız. Hangi sistem olursa olsun artan trafik ile para kazandırmaya başlar. 

✔ Bu içeriği beğendiyseniz lütfen paylaşın ⤵

8 yorum:

  1. Yıllardan beri sadece Adsense'i kullanıyorum. Farklı mecralar üzerinde yoğunlaşamadım bir türlü. Asıl amaç yazmak zaten. Kazanç arka planda kalıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten adsense varsa başkalarına gerek kalmaz..Tanıtım yazısı ve reklam alarak ek gelir olabilir..Yazmak aşk ise kazanmak evlattır:)

      Sil
  2. Güzel bir yazı iyi bir yol haritası olarak takip ettim. :)

    YanıtlaSil
  3. Bumerang'da kac kere basvurdum ama hala altın üyeyim.Platin üye olmak zor sanırım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bumerang güvenilir para kazanma yöntemlerinden..Eskiden daha kolay ilerleme sağlarken şimdi çok uğraştırıyorlar. 50 tl para kazanmak için uzun süre beklemek gerekiyor. Platin üye olmak için istatistiklerin çok iyi olması lazım. Teşekkürler yorum için

      Sil
  4. Bumerang ile ilgili bir bilgi sunmak istiyorum.

    Ilk baslarsa günlük hit oranim 500 civarindaydi basvurdugumda bronz verdiler tabi şaka gibi..

    Ama 1 ay bile degildi..

    1.bucuk ayi doldurunca basvurdum ve platin oldu. Hic altin uye olmadim..

    Tabi günlük hit oranim 2000 çıkmıştı. Ses getiren yazilar yazmistim 5000 okuma aldi bir yazim filan o ara basvurdum oldu..

    Bence iyi bir yazi yazin onu sosyal medyasa iyicr paylasin sonunda hemeb yapacakyir. Iletisimde birwz da sert cikin .))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizin gibi beklemediği anda platin üye olan bir kaç arkadaş daha tanıdım. Bumerang üyeliğin olacaksa mutlaka platin olmalısın. Hem yazı paylaşmak hem de gelir elde etmek güzel olabilir. Tavsiyelerinize uyulacaktır teşekkürler yorum için

      Sil

YORUM YAPARAK KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına özen gösterin.
2) Yazım ve dil bilgisi kurallarına mümkün olduğunca dikkat edin.
3) Kullandığınız üslubun sizi yansıttığını unutmayın.
4) Yorum yaparken link eklemeyin.

Seo Teknikleri ve Blog ipuçlarını alarak daha fazla ziyaretçi ve en yüksek verimi hedefleyin.