Bu sayfada bloglar ile alakalı sıkça sorulan soruları cevaplamaya çalıştım. Merak ettiğiniz ve cevaplandırılması gereken sorularınızı iletişim kanalıyla bana bildirebilirsiniz.
Soru: Blog İçin Sayfa Oluşturmalı mıyım?
Cevap: Evet, sayfalar yardımıyla blogunuz hakkında bilgiler vererek kısayollar oluşturabilirsiniz. Blogunuzun ne kadar ciddi olduğunu gösteren bölümlerdir. Oluşturduğunuz sayfalar ile ziyaretçileri ilgili alana yönlendirmek ve bilgi almasını sağlamak önemlidir.
Soru: Etiketleme Nasıl Yapılmalıdır?
Cevap: Etiketleme gereklidir ve her yazı etiketlere göre sınıflandırılır. Blogger altyapısı kategorileme yapmadığından etiketleri verirken genel başlıklar altında toplamak ve benzer yazıları aynı etiket altında toplamak gerekir. Gereksiz yere fazladan etiket vermek yazıyı spam durumuna düşürebilir ve SEO açısından sakıncalıdır.
Soru: Sosyal Medyanın Blog İçin Önemi Nedir?
Cevap: Sosyal medya organik backlink sağladığı gibi blog sayfanızın en değerli reklam kaynağıdır. Blog sayfanızla birlikte aktif şekilde güncellediğiniz sosyal medya hesaplarınızla hem ziyaretçi çekersiniz hem de sosyal medya hesaplarınıza yeni takipçiler kazanırsınız. Kazandığınız her yeni takipçi ile popülariteniz ve itibarınız artar ve yazılarınız, görselleriniz veya videolarınız çok sayıda kişi tarafından bilinir olur.
Soru: SEO Nedir? SEO Bilgileri Ne İşe Yarar?
Cevap: SEO, kısaca arama motoru optimizasyonu anlamına gelmektedir. SEO bilgileri ile sayfanızı arama motorları ile dost hale getirmeyi amaçlarsınız. Yazılarınızın üst sıralarda çıkması ve trafiğin artması SEO'nun doğru uygulanmasına bağlıdır. Edindiğiniz bu bilgiler ile yazılarınız daha kaliteli ve profesyonel görünüm ve anlam kazanır. Sayfanızın SEO ile uyumluluğu Google kriterlerini yerine getirdiğinizi ve algoritmalarından olumsuz yönden etkilenme olasılığınızın azaldığını gösterir.
Soru: Backlink Nedir? Backlink Almak Önemli midir?
Cevap: Backlink kısaca tabiriyle başka sitelerde sizden bahsedilmesi demektir. Diğer adıyla geri bağlantı site dışı SEO açısından en önemli unsurlardan biridir. Ne kadar çok tavsiye edilir ve önerilirseniz o kadar backlink kazanmış olursunuz. Google açısından en önemli veri kaynaklarından biridir. Değişen ve yenilenen kriterlere rağmen Google backlink almanın önemini her zaman vurgular. Arama motorlarının en çok istediği şey doğal yoldan backlink alınmasıdır. Satın alınan backlinkler ile kısa zamanda yükseldiğinizi görebilirsiniz belki ama Google hassas yapısı ile ilerleyen zamanlarda ağır faturalar kesmeyi sever. Backlink blog sayfanızı ve yazılarınızı üst sıralarda kalmasına destek yöntemlerden biridir ama doğal yoldan gelişim gösterdiğinizde.
Soru: Blog Yazarak Para Kazanılır mı?
Cevap: Blog yazarak para kazanmanın bir çok yolu vardır. Şunu belirtmek gerekir ki eğer blog açmaya para kazanmak için başladıysanız uzun ömürlü olmayacağını söyleyebilirim. Yazdıklarınızın maddi bir karşılığı olması için kaliteli, özgün ve faydalı olmalıdır. Bahsettiğiniz konulara hakimiyetiniz ve kullandığınız üslup ile iyi geri dönüşler aldığınızda reklam verenler sizi bulur ya da siz reklam verenleri bularak sayfanızı tanıtabilirsiniz. Bu aşamaya gelmeden önce sabırlı ve çalışkan bir yazar olmayı öğrenmelisiniz. Blog yazmak öncelikle sevilmesi gereken uzun soluklu bir girişim olduğundan tek sermayeniz yazdıklarınız ile yatırım yaparak kazanç sağlamayı hemen düşünmeyin derim.
Soru: Neden Blog Yazmalıyım?
Cevap: Blog yazmak için ilgi duyduğun konu başlıkları ve bunları yazıya dökebilme becerisi gerekir. Bu beceriye sahip olduğunuzu düşünüyorsanız hemen başlamalı ve içerikler girmelisiniz. Diğer blog yazarlarının yazılarını okuyacak yeni şeyler öğrenecek ve yorumlar yapacaksınız. Yakından tanıdığınız ve ilgiyle takip ettiğiniz başarılı yazar arkadaşlarınız olacak. Zamanla uzun makaleler yazarak dil bilgisine ve yazım kurallarına daha çok dikkat edeceksiniz. Hayal dünyanız, kelime dağarcığınız ve konuyu ele alış biçiminiz gelişecek ve saygı duyulan biri olacaksınız. Yazdıklarınızdan başkalarının faydalandığını gördükçe daha çok yazmak isteyeceksiniz.
Hiç yorum yok
YORUM YAPARAK KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...
1) Yaptığınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına özen gösterin.
2) Yazım ve dil bilgisi kurallarına mümkün olduğunca dikkat edin.
3) Kullandığınız üslubun sizi yansıttığını unutmayın.
4) Yorum yaparken link eklemeyin.