Adsense Otomatik Reklam Kurulumu Nasıl Yapılır?

Share:
google-adsense-otomatik-reklam

 Adsense otomatik reklam kurulumu nasıl yapılır? - Google adsense doğru reklam yerleşimi ve hangi boyutların kullanılacağı konusunda o kadar makale hazırladıktan sonra yeni gelen güncelleme ile Google bizleri bu dertten kurtardı. Otomatik reklam yerleşimi modeli ile her yere kod ekleme ve verimsiz reklam sonuçlarından kurtuluyoruz. Akıllı reklam olarak değerlendirebileceğimiz bu atılım para kazanma konusunda maksimum seviyeyi zorlayacaktır.

  Bir kaç gündür herkesin kullanımına açılarak reklam seçenekleri arasına otomatik reklam modeli de eklendi. Kısmen yapay zekaya sahip bir özellikle donatılmış olarak blog sayfanızdaki yerleşimi tespit ederek en uygun reklamları kendi seçiyor.

Adsense Otomatik Reklam Nasıl İşleyecek?

  Öncelikle otomatik reklamları sayfanızda kullanmak için daha önce eklediğiniz reklam kodlarını kaldırın. İki ayrı komut vererek işleri zorlaştırabilir ve gereksiz karmaşıklığa sebep olabilirsiniz. Reklam yerleşimini ya kendiniz yapın eskisi gibi ya da otomatik olacaksa tamamen adsense yerleşimine güvenin.

Adsense Otomatik Reklam Çeşitleri

  Adsense otomatik reklam modelini 6 farklı şekilde sunmuş durumda. 4 tanesi sayfa içi reklamlar 2 tanesi yer paylaşımlı olarak belirlenmiş.

otomatik-reklam-için-seçenekler

  Daha önce kodlarını ekleyerek kullandığınız reklam modellerini otomatik içinde seçebiliyorsunuz. Yapmanız gereken tek şey sayfanızda görünmesini istediğiniz reklamı aktif hale getirmektir. Kullanmak istemediklerinizi pasif hale getirerek hangi tür reklamların görüneceğini hala siz karar veriyorsunuz. En iyi avantajı sağlayacağı performans üstünlüğü ile kazançlarınızdaki olası artışlardır. Aynı zamanda da blog sayfanızın hızlanmasına da dolaylı olarak katkı sağlamış oluyor. Blogger blog hızlandırma ipuçları yazımı okuyarak detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Blogger İçin Google Adsense Otomatik Reklam Kurulumu Nasıl Yapılır?

1) Google adsense servisinde oturum açtığınızda Reklamlarım> Otomatik Reklamlar sekmesini göreceksiniz. Aşağıdaki görselde olduğu gibi "BAŞLAYIN" butonuna tıklayarak eklemek istediğiniz reklam sayfasına aktarılacaksınız. Burada blog sayfanızda görmek istediğiniz reklam modellerini aktifleştirin ve kullanmak istemediklerinizi pasif hale getirerek kaydedin.

adsense-başlayın-sekmesi

2) Yönlendirildiğiniz sayfada eklemeniz için kod verilecek. Bu kodu tema şablonunuzda <head> ile </head> kodları arasında uygun bir yere eklemeniz gerekiyor.

Adsense-tek-kod-otomatik-reklam

 Temanızı kaydettiğinizde bir müddet beklemeniz gerekiyor. Daha sonra reklamların en iyi performans için yerleştiğini göreceksiniz. Reklamlarınızda herhangi bir değişiklik için veya performans raporlarına yine aynı yerden ulaşacaksınız.

Not: Denemek amacıyla bende tüm reklamları kaldırdım ve otomatik reklamları kullanıyor olacağım. Eğer reklamlarla ilgili farklı bir detaya rastlarsam bu yazıya güncelleme olarak eklerim. Yeni bir uygulama olduğu için bazı sıkıntılar olacağı belli ama kısa zamanda kusursuz bir işleyiş olacağına eminim. Temanızı adsense reklamlarına yönelik hazırladıysanız veya kendi reklam yerleşim performansınızdan memnunsanız otomatik reklamları sadece sabit ve vinyet olarak kullanabilirsiniz.

Bu yazı Seo Teknikleri ve Blog İpuçları | DHY tarafından yazılmıştır.
✔ Bu içeriği beğendiyseniz lütfen paylaşın ⤵

7 yorum:

  1. Öncelikle beklediğim ve merak ettiğim bir konuydu emeğinize sağlık. İlk olarak head ile head kodları arası dediğiniz yer her zaman kod eklediğimiz head kodunun bir satır altındaki yer mi? Ayrıca sayfamızda bulunan eski reklamları kaldırmamızı önermişsiniz. Reklamları kaldırırken hem yazıların bulunduğu sayfalardaki yazı içi gibi html kodlarını mı kaldırmamız gerekiyor, yoksa ayarlar - yerleşim gadget ekle bölümündeki ana sayfada yer alan reklamları mı kaldırmamız gerekiyor. Bunu biraz daha açabilirseniz çok sevinirim. Son olarak yazınıza facebook üzerinden ulaştım. Yazıyı ilk tıkladığımda sayfanızın hiç bir yerinde reklam yoktu. 2. Kez yenilediğimde yine reklam çıkmamıştı. 3. Denememde reklamlar açıldı. Bilginiz olsun. Yanıtlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet head kodunun bir satır altı veya /head kodunun bir satır üstü..Ben deneme amaçlı otomatik reklam kullanıyorum şu anda..Yazı içindeki reklam kodunu kaldırmadım belki istemediğim yerlerde reklam eklenir diye..Gadget ekle bölümündeki tüm reklamları kaldırdım. Blog sayfasının yerleşim alanlarını tespit edip reklam verildiği için belki zamanla düzelir. Biraz daha denedikten sonra fikirlerimi paylaşırım. Teşekkürler

      Sil
  2. Diğer kullandığımız kodların hepsini kaldırmamız mı gerekiyor acaba? Bide Ya unuttuysak? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle gerekiyor diyemem ama mantıklı olan o bence..Otomatik reklam kullanmak istiyorsak neden kod fazlalılığı yapalım ki..Bu otomatik reklamlar daha çok mobil için düzenlenmiş gibi çünkü bende ekledim ve daha çok mobil sayfamda reklamları gördüm.

      Sil
    2. Şimdi eklemek istedim zaten vinyet ve sabit reklam kullanıyorsanız gerekli ayarlarınız yapılmıştır dio zaten aynı kodu verdi karşılaştırdım.Birde yazı içi reklamlar buna dahil mi acaba?

      Sil
  3. Benim temadan mı kaynaklanıyor bilemedim ama mobilde görünen reklamlar masaüstünde istediğim gibi görünmüyor. Bende yazı içi reklamı kaldırmadım bu yüzden..Denemeniz lazım belki sizde daha iyi çalışır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benimkiler mobilde hiç görünmüyor siz yine şanslısınız :(

      Sil

YORUM YAPARAK KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına özen gösterin.
2) Yazım ve dil bilgisi kurallarına mümkün olduğunca dikkat edin.
3) Kullandığınız üslubun sizi yansıttığını unutmayın.
4) Yorum yaparken link eklemeyin.

Seo Teknikleri ve Blog ipuçlarını alarak daha fazla ziyaretçi ve en yüksek verimi hedefleyin.