Backlink Nedir? Doğal Yoldan Backlink Nasıl Alınır?

Share:
Backlink almanın yolları nelerdir?

  SEO ve Backlink aslında birbirleriyle bağlantılı ve destek iki özelliktir. Backlink almak için çabalamaya başlamadan önce mutlaka site içi seo ayarlarınızı düzene sokmalısınız. Önce evinizi düzene sokacaksınız sonra misafir ağırlayacaksınız. Backlink almak için belirli bir süre beklemek veya kaç tane backlink almak gerektiği gibi bir açıklama yoktur. Doğal yoldan alacağınız geri bağlantı önemli olduğundan mümkün olduğunca faydalı olmaya özen göstermeniz yeterli olacaktır.

Backlink Nedir?

  Backlink kısaca tabiriyle başka sitelerde sizden bahsedilmesidir. Yani geri bağlantı kelime anlamıyla site dışı SEO'nun en önemli unsurudur. Ne kadar çok tavsiye edilir ve önerilirseniz o kadar backlink kazanmış olursunuz. Google açısından en önemli veri kaynaklarından biridir. Değişen algoritmalara rağmen backlink yerini korumayı başarmıştır. Arama motorlarının istedikleri tek şey doğal yollardan backlink almanızdır. Çünkü satın aldığınız ve üst sıralara çıkmak için zorladığınız backlinkler pek anlam ifade etmiyor. Eğer SEO konusunda uzmansanız veya yardım aldıysanız hangi ölçüde backlink alınması gerektiğini bilerek faydalı hale getirebilirsiniz.
  İçerikleriniz ne kadar kaliteli olursa olsun başarı için tesadüfü beklememelisiniz. Hem bildiğiniz kadar SEO çalışmasına özen göstermeli hem de backlink almanın yollarını bulmalısınız. Detaylı bilgi için SEO nedir? Arama Motoru Optimizasyonu Nasıl Yapılır? yazımı okuyabilirsiniz.

Doğal Yoldan Backlink Almanın Yolları?
  • Bildiğiniz gibi kaliteli backlink almak için bilinir olmak ve kaliteli içerikler üretiyor olmak zorundasınız. Sizin faydalı olduğunuz birileri mutlaka sizden bahsedecektir. 
  • Sosyal medya sitelerinde sayfa linkleri ekleyerek hem ziyaretçi kazanır hem de kaliteli backlink kazanırsınız. Sosyal ağların en önemli noktalarından biri de reklam yaparak popülaritenizi ve yazılarınızı geniş bir kitleye duyurabiliyor olmanızdır. 
  • Yazarlığını yaptığınız bir sözlük veya Del.icio.us, Digg, Reddit gibi imleme sitelerinde yazıların barındırılması da backlink sağlar. 
  • Popüler başka sitelerde tanıtım yazısı yazdırarak doğal yoldan backlink kazanabilirsiniz. Site sahibinin kendi onayıyla yayınlanan bir yazı google tarafından kandırma olarak algılanmaz. Yazar kendi arzusuyla yazdığı için yapay bir kazanım sayılmaz. Kalıcı bir tanıtım yazısı ile site varlığını sürdürdüğü müddetçe backlink güvende olur.
  • Kaliteli bir kaç tane backlink almak, kalıcı olmayan veya kalitesi meçhul yüzlerce backlinkten daha faydalıdır. Backlink sitelerini amaçlarınız uğrunda kullanmak uzun vadede üzülmenize neden olur. 
  • Diğer sitelerle veya kendi siteleriniz arasında link değiş tokuşunda bulunmayın. Google Penguen Algoritması bizlerin satın aldığı ve doğal yollardan gelmeyen backlinkleri tespit eder. Eğer satın alınmış bir backlink aldığınız tespit edilirse ağır şekilde cezalandırılabilir ve emeklerinizi kendi elinizle çöpe atabilirsiniz.
  • Bilinmeyen konularda en iyi detaylarıyla yazılarınızı yazın ve ilk sırada çıkın. Ayrıca çok popüler konularda ilk sıralarda çıkmış yazıları inceleyerek eksiklerini tamamlayın ve kendi ifadelerinizle kaleme alın. Eski tarihli yazıları devamlı güncelleyerek yazılarınızın popülerliğini korumasını sağlayın. 1 sene öncesine ait detaylı bir yazınız var diyelim ama yazıldığı gibi kalmış durumda. Geçen bu sürede yenilikler olmuşsa ve bunu güncellemezseniz yeni rakipleriniz bu eksiğinizi fırsata çevirebilir. İncelediğiniz anahtar kelimelere ait rakip yazıları zor durumda bırakacak uzun yazılar yazın.
  • SEO uyumlu yazılar olmasına özen gösterin. Eski yazılarınızla bağlantı kurun. Başlıklara ve alt başlıklara dikkat edin. 
  • Backlink sağlamış yazarların yazılarını incelediniz ve detaylı bir şekilde daha iyisini yazdınız. Şimdi onların yazılarına backlink sağlayan kişilere ulaşarak kendi yazınızdan bahsedebilirsiniz. Çünkü backlink verdikleri yazıdan daha kapsamlı olduğunu düşündüğünüz yazıyı fark etmelerini sağlayacaksınız. 
  • Blog sayfalarını takip ederek okuduğunuz yazılara yorumlar yaparak linkinizi paylaşabilirsiniz. Onlarında sizin sayfanızda yorum yapmasını sağlayın. Mutlaka yorumlara geri dönüşler sağlayın.
  • Web sayfanızda düzenleyeceğiniz etkinlikler ve bunların duyurulması aşaması da backlink sağlayacak bir dönüşüm getirebilir.
  • DMOZ dizin sitesine ekleyebiliyorsanız siteniz kabul edildiğinde çok sağlam ve kaliteli backlink kazanmış olursunuz. İnce elenip, sık dokunduğundan her site editörleri tarafından kabul edilmiyor.
  • Forum sitelerine yardım amaçlı yazanlara cevaplar yazarak backlink sağlayabilirsiniz. Çok fazla link çıkışı olduğundan değeri sorgulanabilir ama bilinirliğinizi artırmış olacağınızdan ayrıca katkısı olur. 
Bu yazı Seo Teknikleri ve Blog İpuçları | DHY tarafından yazılmıştır.
✔ Bu içeriği beğendiyseniz lütfen paylaşın ⤵

15 yorum:

  1. Bu yazın çok ilgimi çekti Doğuş oğlum. Fakat geç vakitte gördüğüm için çok algılayamadım. Yarın notlar alarak yeniden okuyacağım. Çok faydalı olduğunu anladım ama ne derece uygularım bilemedim. Ben de eski yazılarımı paylaşıyorum bazen. Bunu iyi düşünmüşüm demek ki. Ben teknik işlerden anlayamıyorum. Bir de senin tarzın yazılarda okuyucuların vefasız olduklarını düşünüyorum.
    Teşekkürler oğlum. Emeğine sağlık. Sağlıcakla kal :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için teşekkürler..Araştırıyorum, emek veriyorum karşılık bulması için başkalarının ilgisine ihtiyaç var. Zamanla daha güzel yerlere geliriz inşallah..

      Sil
  2. merhaba, sayfanızı yeni buldum, takipteyim, bana de beklerim

    http://gezgiccift.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  3. faydalı şeyler anlatıyon yineee :)

    YanıtlaSil
  4. Backlink ne olduğunu ilk defa sizden duydum. Farkında olmadan bir iki şey yapmışım. Diğerlerini konusunda çok çalışmak gerekiyor sanırım. Umarım yapabilirim. Bilgilendirici güzel paylaşımlar yapmışsınız. Tebrik ederim.
    Saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi bir blog için bilgilenmeye ve bilgilendirmeye çalışıyorum. Beğendiyseniz ne güzel..Yine beklerim ve teşekkür ederim..

      Sil
  5. Son maddeye uygun bir site açtım ben de. İnsanlara faydalı olması açısından. Ve herhangi bir kısıtlama da yapmıyorum. Faydalı yazınız için de teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah faydalı da olursun..iletişimden site adresini gönderirsen bakmak isterim.

      Sil
  6. Güzel bilgilendirici bir yazı olmuş. Çok da açık seçik anlaşılır bir dille anlatmışsınız. Emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
  7. Merhaba,

    2 hatırlatma yapmak istiyorum. DMOZ demişsiniz ama DMOZ kapanalı çok oldu. Onu kaldırın isterseniz yazıdan. Bir de profil backlinkler var. Ben daha önce profil backlink kazanabileceğimiz 30 aktif ve güncel siteyi listelemiştim. Şurada: https://bloghocam.blogspot.com.tr/2018/02/profil-backlink.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazıyı geçen sene yazmıştım ama düzeltmeyi unutmuşum..şimdi düzeltirim teşekkürler

      Sil
  8. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil

YORUM YAPARAK KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına özen gösterin.
2) Yazım ve dil bilgisi kurallarına mümkün olduğunca dikkat edin.
3) Kullandığınız üslubun sizi yansıttığını unutmayın.
4) Yorum yaparken link eklemeyin.

Seo Teknikleri ve Blog ipuçlarını alarak daha fazla ziyaretçi ve en yüksek verimi hedefleyin.